Независноста на Косово ќе доведе до распаѓање на Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Абе што трескате глупости.

Косово е дефакто независно, ако остани во ваква форма ни ваму ни таму, е најлошото решение за Македонија!!!

А Србиве баш тоа го сакаат, прологнираат колку што можат за на крај да се пазарат што подобро на друго место во друго време. Но, тоа нас во Македонија ич не ни одговара, да имаш такво нестабилно нешто во своја околина со толку албанци во Македонија, невидено порозна граница и со толкава сиромаштија, темпирана атомска бомба за Македонија.

Која глупост е сета оваа фама крената околу Косово и летачите со умот овде во Македонија заостанати со умот во Титова југославија.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Косово е повеќе од сигурно дека ќе биде поделено,па треба да се гледа тоа истото да не и се случи на Македонија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Е па тука е проблемот ако се подели Косово, тогаш на некој ќе му текне дека треба да седели и Македонија, а ако ништо не се дели...

Сета политика на Србија и Русија во моментов не е одоговара на Македонија, ама ете гледам многу мина мислат дека Русија ни мисли арно.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е па тука е проблемот ако се подели Косово, тогаш на некој ќе му текне дека треба да седели и Македонија, а ако ништо не се дели...
Mислиш дека досега му нема "текнато"?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Абе и мене ми текнуваат многу работи, ама домашниот есап на пазар не излегува.

Но, поделба на Косово, е тогаш е проблем.

Косово беше покраина во СФРЈ и таа со години се бореше за статус Република.

Овде нема покраини за да се делат или цепат.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе и мене ми текнуваат многу работи, ама домашниот есап на пазар не излегува.

Но, поделба на Косово, е тогаш е проблем.

Косово беше покраина во СФРЈ и таа со години се бореше за статус Република.

Овде нема покраини за да се делат или цепат.
Eтничкиот состав го занемарува статусот република,што почист тоа подобро,па тоа е во прво одделение на секој нацист бе,зар не ве учеа во школо?:)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Косово е повеќе од сигурно дека ќе биде поделено,па треба да се гледа тоа истото да не и се случи на Македонија.
Повеке от сигурно е дека Косово ке обеви независност и нема да биде поделено.
МК нема зашто да се дели.

Никсън

бамбуча
Член од
12 октомври 2007
Мислења
283
Поени од реакции
0
Доколкото с'м запознат аз, Косово е имало голјама независимост и в с'става на СФРју, с широка автономија, докато Македонија, макар и като с'јузна Република е била териториално цјала, нјама изградени автономни албански структури. Според моето скромно мнение, вариант'т с подјалба на Македонија е малко веројатен, оште повече, никоја международна организација нјама да позволи това.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Eтничкиот состав го занемарува статусот република,што почист тоа подобро,па тоа е во прво одделение на секој нацист бе,зар не ве учеа во школо?:)
И што тие финтава со ова...

Косово е 90% етнички чисто, за час може да биде 100%.
Што ќе се дели? Кој ќе живее таму. Абе ајде не туку контрирај од инает!

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Da, toa se znaeshe odamna. Ama vladata sto pravi, misli ako go priznaeme Kosovo sve ke bide vo red vo Makedonija?!
Ili pravat kako amerikancite i albancite vo makedonija mu kazuvat, nezavisno Kosovo znaci krajot na Makedonija.
Vladata ne saka da priznae nezavisno Kosovo prinudno e da priznae takvo neshto.Tokmu ako Kosovo ne dobie nezavisnost ke bidee krajot na Makedonija

I uste edna rabota mi e cudna vo najmala raka....Srbite nemaat nikakvi ingerencii na Kosovo.Vsusnost taa "nezavisnost" Kosovarite treba da ja baraat od SAD,koi se mi se cini samo gi tapkaat po ramo,gi zalazuvaat vikajki mu "Ce bide rabot'ta",a vsusnost nivnite zamisli se drugi....
Mislish???Da ne bea amerikancite sve ova duri i Makedonija ke beshe pod Srbija,Grcija ili Blgaria.Ti da ne si razgovaral so Bush pa znaesh shto mislat

Ako Kosovo se podeli spored moe licno mislenje nema da ima Makedonija.

Доколкото с'м запознат аз, Косово е имало голјама независимост и в с'става на СФРју, с широка автономија, докато Македонија, макар и като с'јузна Република е била териториално цјала, нјама изградени автономни албански структури. Според моето скромно мнение, вариант'т с подјалба на Македонија е малко веројатен, оште повече, никоја международна организација нјама да позволи това.
Ti gledaj svoja rabota tamu dosta se meshash vo raboti.A vie imate dosta rabota so mafiotite i prostitutkite zatoa dosta davash soveti.Ve znaeme i vas kako cekate da bide neshto pa da skokate kon plenot no nemoj da mislish deka ke gi napravite istite masakri kon makedonskite gragjani bile tie makedonci ili albanci

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Блади, абе ти како мерак да имаш да делиш нешто?

Член од
30 декември 2005
Мислења
114
Поени од реакции
0
Ne znam sto vi e filmot sto otvarate vakvi temi bidejki daleku od toa deka ke dojde do raspagane na Makedonija

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Oнака како што те читам.
Косово ако се дели, Македонија ќе се дели, ова, она...излегува дека како македонски граѓанин ич таквото не те боли за Македонија.

Член од
30 декември 2005
Мислења
114
Поени од реакции
0
Oнака како што те читам.
Косово ако се дели, Македонија ќе се дели, ова, она...излегува дека како македонски граѓанин ич таквото не те боли за Македонија.
Dobro moze da objasnis po koj avtomatizam i Makedonija ke se deli - koj ke bide inicijator, kako ke se podeli i zasto bi se podelila ??? !!!
Spored mene muabetov nema vrska no bas bi sakal da cujam tvoj komentar

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom