Кои замоци ни се навистина потребни?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Look Razi I`m dansin`, i`m fillin` gooood... and I have two Gs in my name and no G at the and of two words. I must be crazy... crrrraaaaazy.

Розевите не се слабите. Напротив, оние кои ќе научат да бидат розеви немаат замоци, немаат ѕидови. Уживаат во секоја секунда од снегот. И прават снешковци, и се гаѓаат со топки и се скаат. Розеви се во бел снег.
Оние кои имаат проблем сте вие, црните. Кои мислите дека снегот ќе ве изеде бидејќи е бел а го има повеќе од вас. Она што не го сфаќате е дека снегот ве сака сите. (НЕ снегот не го поистоветувам со Господ) Додека ние уживаме надвор вие седите дома и размислувате за глобалното затоплување. Она што не го разбирате е дека и нас ни тежи истото. Но има моменти за розевост, и моменти за црност.
Raziel напиша:
На луѓето им мине мерак.А неговиот талент старее.На крај останува сам со четирите ѕида.
Тоа сине се вика природна смрт. Таа е неизбежна и препорачлива на тие години. Но ни ти ни Сатори ни Бада ни јас не сме на тие години, so we dance. At least I dance...
You say keep dancing, I say keep moaning...

Па да видиме кој ќе го сфати животот прв :wink:

Хинт: не си ти. втор хинт: Не сум ни ја. Опција под Ц: никој.
Заокружи го правиот одговор :)

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Една од вашите:

Една од нашите:

Се познаваме златен.
Се познаваме во очите,во движењето,во сфаќањата.
Не е животот безглаво трчање и курозабивање во кошот на задоволствата.Тие кои така ја сфатиле смислата ги карактеризирам на начин на кој нема смисла да напишам.Треба изолација.Треба контемплација.Треба замок.

И бљак брате до целиот твој bubble gum свет.

Се одјавувам.

S

Sith_Lord

Гостин
Црно бели свеет, црно бело свееет... та на на на на...

Хехе.

Sith

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Една од вашите:

Една од нашите:

Се познаваме златен.
Се познаваме во очите,во движењето,во сфаќањата.
Не е животот безглаво трчање и курозабивање во кошот на задоволствата.Тие кои така ја сфатиле смислата ги карактеризирам на начин на кој нема смисла да напишам.Треба изолација.Треба контемплација.Треба замок.

И бљак брате до целиот твој bubble gum свет.

Се одјавувам.
Ваши...наши...

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Да, се познавате, и во очите, и во движењата, и во сфаќањата. Да, треба изолација, треба замок да ве збере и да останете во него, наместо да се шантрате навечер по паркови со шишиња бамбус под мишка. :pos2:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Баба КАТА е рокерка права....

Иначе, фантастична тема:)

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Temava e slicna na taa shto neodamna na Lejdi, narecena UBAVINATA NA OSAMENOSTA.

Mislam deka deckoto so istata licnost na avatar i dade dobar odgovor.
Inaku da, no treba da se mesha malku bojata, da se ima na raspolaganje spektar na boi, koi shto ke mozat da se menuvaat vo zavisnost od potrebite i sekako da se prilagoduvaat na samite nastani.
Subjektivno-Objektivno.
Treba da se najde balans, da se uramnotezat i dvata svetovi, opshtestveni dimenzii.
Ja uzivam da hranam duh, da hranam neshto shto i samiot ne mie na dofat na raka, no isto taka i sakam da se pozurkam, nekad i da ogovaram i da mozam da se socijaliziram so sekakvi ljugje.

Se od gorenavedenoto ne go praam, nemam recept za ramnoteza, ne se soglasuvam so mnoshtvoto, mislam deka tamu kade shto e mnoshtvoto tamu e problemot, i neguvam eden silen nekonformizam.

P.S. Lejdi peer, daj malku so posvetli temi, malku posvetlo, zivotot nudi i poubavi neshta.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Inaku da, no treba da se mesha malku bojata, da se ima na raspolaganje spektar na boi, koi shto ke mozat da se menuvaat vo zavisnost od potrebite i sekako da se prilagoduvaat na samite nastani.
Subjektivno-Objektivno.
Treba da se najde balans, da se uramnotezat i dvata svetovi, opshtestveni dimenzii.
Ja uzivam da hranam duh, da hranam neshto shto i samiot ne mie na dofat na raka, no isto taka i sakam da se pozurkam, nekad i da ogovaram i da mozam da se socijaliziram so sekakvi ljugje.
Toкму тоа, ама тука се соочуваш со тип на човек кој нејќе да меша бои, човек кој ужива во темницата, човек кој ужива во битката со замислениот непријател кој всушност не постои - всушност, човек кој се бори против самиот себе. Човек кој не може да ја согледа реалноста, туку ја живее како што ја замислил тој - црна, тажна.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Darth Wader versus Paris Hilton?Kewl:vozbud:
Оригинално као MTV pop-hits. Пред у пм години некој се запраша:Какво време е ова?Постои ли љубов?Ќе бидам ли слободен?Бла,бла...Forward to 2007. Исти прашања. Исти глупи, клише одговори.
Едниве мислеле на темава, а на другиве ич не им чуело. Ма дај. И најглупата пубертетлика понекад се прашуе истово. Али успут се шминка, врти дечковци и собира постери од Britney Spears. А овие од другиов клан, седат дома и размислуваат.И се мразат себе и се останато зошо сфаќаат дека го немаат одговорот исто као и гореспоменатата тинејџерка.Али нив ги мучи прашањето и ги прави цмиздриви песимисти, а оваа цвета и е среќна.
И на крај и darth wader и paris hilton ќе умрат. Исто ќе црвјосаат у земја. Али Darth се борел со ветерници као Дон Кихот.Браво.Голем к*р.
За крај, кој стварно верува дека све е без смисол ќе се убие. Иначе остануе само адолесцент у песимистички, накај емо филм, кој се лаже себе, и се курчи кога други не му веруваат.
Paris Hilton, I take a bow:pipi:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Мммммммммммм.
Селски провокации.
Како да ви одолее човек? :pos:
тука се соочуваш со тип на човек кој нејќе да меша бои, човек кој ужива во темницата, човек кој ужива во битката со замислениот непријател кој всушност не постои - всушност, човек кој се бори против самиот себе. Човек кој не може да ја согледа реалноста, туку ја живее како што ја замислил тој - црна, тажна.
Мешање бои?ОК.Можеби понекогаш треба и тоа.Уживање во темнината?Па вие тоа погрешно го сфаќате.Веднаш се оди кон седење во парк,дување трава,пиење и мочање по цркви.Игнорамуси.
Борба со замислен непријател?Во никој случај.НЕпријател нема,едноставно се работи за начин на живот кој е малце по мирен и по калкулативен,но во никој случај агресивен.Место каде нема компромитации и каде нема глупи изливи од типот на тој твој цитат пред овој(со должна почит енд ватевр)Ама немој ти се молам да спомнуваш согледување на реалност и кој Би а кој Не Би,оти овде убаво се спротиставени страните.на едната имаш Бабл Гам Лив а Лајф типци,на друга...знаеш веќе.Како може некој воопшто да рече дека првиве имаат блага веза од било што?А за курчење се први.
Darth Wader versus Paris Hilton?Kewl:vozbud:
Оригинално као MTV pop-hits. Пред у пм години некој се запраша:Какво време е ова?Постои ли љубов?Ќе бидам ли слободен?Бла,бла...Forward to 2007. Исти прашања. Исти глупи, клише одговори.
Да да.Тоа се прашањата на teen pop Принцезички и Метро момчиња.А тие прашања се лејм како водена чорапа висната на Смрека.Џабе деградација,мило.Не е толку едноставно.:wink:

Едниве мислеле на темава, а на другиве ич не им чуело. Ма дај. И најглупата пубертетлика понекад се прашуе истово. Али успут се шминка, врти дечковци и собира постери од Britney Spears. А овие од другиов клан, седат дома и размислуваат.И се мразат себе и се останато зошо сфаќаат дека го немаат одговорот исто као и гореспоменатата тинејџерка.Али нив ги мучи прашањето и ги прави цмиздриви песимисти, а оваа цвета и е среќна.
Кој вика дека нема одговори?И зар искуствата не се одговори во некој облик?И не,не тие искуства на куроринење на твојата идолка хотелиерка,туку оние кои од безвредниот одговор влечат заклучоци кои утре ги прават повеќе од оној кон ноншалантно се впуштил низ тој тобоган додека си закачувал обетки.
Цвета жими куров.Поизгниена работа од отворени умствени вагини и лабилни powerpuff персоналитети нема.Не им љубомориме.Не сме комплексаши.Се смееме.

И на крај и darth wader и paris hilton ќе умрат. Исто ќе црвјосаат у земја. Али Darth се борел со ветерници као Дон Кихот.Браво.Голем к*р.
Дарт Вејдер маме ебел:).Дарт Вејдер ја исцицал пола енергија на универзумот во себе.Парис ги исцицала куровите на пола Америка.Браво.Види го печатот на едниот и на другиот.Вау.Длабоко.

За крај, кој стварно верува дека све е без смисол ќе се убие. Иначе остануе само адолесцент у песимистички, накај емо филм, кој се лаже себе, и се курчи кога други не му веруваат.Paris Hilton, I take a bow:pipi:
Сили.
Цело време тупите дека се' е без смисол меѓу редови,за на крај да пронајдете смисол во Парис Хилтон.Пoсле да го вметнете вториот елемент од Книгата на Инквизацијата:"Даркерите по автоматизам се суицидни песимистички емовци".И дека мора да се скинат за да докажат дека не се фејк.Седете си на газот бе:pipi:
Ебаго,поголема недораснатост од hoppidy hoppidy hop нема.

Бесцелност,мила моја...ти се поклонувам.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Toкму тоа, ама тука се соочуваш со тип на човек кој нејќе да меша бои, човек кој ужива во темницата, човек кој ужива во битката со замислениот непријател кој всушност не постои - всушност, човек кој се бори против самиот себе. Човек кој не може да ја согледа реалноста, туку ја живее како што ја замислил тој - црна, тажна.
Vo toa i e problemot.
Site predmeti, fenomeni, zivi sushtestva vo ovaa planeta nastapuvaat vo par, postojat vo par, i ednostavno se parni. Se e dualizam, se e dijalektika.
Koga nie ziveeme eden takov zivot, polariziran na ednata strana, odnosno ziveeme vo taa temnina, sinonim za intelegencija, kontemplativnost itn.
Mislam deka so postoenjeto na tie licnosti takanareceni rozovi i crni, se postignuva taa sinteza na onoj dijalekticki proces.
Onie crnite se malcinstvo, i tie se ekvivalent na onie drugite koi shto zivotot go ziveat bash gledajki vo zavesata, pozadi zavesata, ili pishuvajki SMS poraka za vreme na dramata. Za razlika od onie crnite, koi shto neuspeshni se obidite za nivno prilagoduvanje megju mediokriteti, toa vo prva raka gi pravi antisocijalci, delivi, cudni, no sepak vremenski mnogu ponapredni.
Bernard Sho vika: "Vo svetot, postojat ljugje koi se poslushni i ne-poslushni. One poslushnite se adaptiraat na svetot, ja prifakaat igrata na svetot, pravat toa shto saka svetot, i ziveat so svetot. Onie neposlushnite pak, ne se prilagoduvaat na svetot, ne gi prifakaat svetovnite imperativi, tie se tie shto drzat palka na dirigiranje a svetot e toj shto sviri. Na ovie poslednite im go dolzime i celiot nash razvitok."-zavrshen citat.
Gledajki na taa golema kaleidoskopska panorama, na svetskata istorija, svetskiot duh na Hegel, i site neshta koi shto nas ne opkruzuvaat, ovie licnosti i onie (crnite i belite ili rozevite) ja neguvaat taa megjusebna sinteza i go opravduvaat toj dijalekticki proces vo prirodata, svetot i vo svetskiot duh.
Subjektivno, mislam deka e losho, jas ziveam takov zivot. Sakam da smenam, ne mozam.
Moja osnovna maksima, premisa, zivotno nacelo e deka umerenosta e merka, iako jas ne go uzivam toa. Ekstremitetite se moja sostojba, ili mrazam ili sakam, ili sedam izoliran i se posvetuvam na toa shto mene me pravi da uzivam na custvo slicno na orgazam, ili da idam i baram curici za toa da go doziveam vo celosen smison na zborot.
Mislam deka negata za duhot, e mnogu suptilen predmet, prashanje, ziveenje, dejstvuvanje.
Stavanjeto vo polozba na superioren vo odnos na drugite vo opshtestvoto ja imaat za privilegija samo onie temnite, onie shto ne se prilagoduvaat na onoj opshtestveniot zivot, shto ne im e seedno dali pijat kafe na shirok sokak, ogovaraat, ili slikaat, svirat klavir po 10 saati na den, citaat knigi, i uzivaat vo toa izmacuvanje gledano od okoto na slucajniot minuvac, aptekarot, soncogledarot i policaecot.

Ke zavrsham so stihovi od pesna na Џелалудин Руми Мевлана "Uceniot covek e kako blagosloven dozd za svetot"...
Ucenite, frlaat po nekoja kapka nad prilicno sushnata ili mozebi opustoshena duhovna sredina.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Да да.Тоа се прашањата на teen pop Принцезички и Метро момчиња.А тие прашања се лејм како водена чорапа висната на Смрека.Џабе деградација,мило.Не е толку едноставно.:wink:
Не, не е. Многу е сложено. И подесено за сложени умови. За тие што МИСЛАТ.

Кој вика дека нема одговори?И зар искуствата не се одговори во некој облик?И не,не тие искуства на куроринење на твојата идолка хотелиерка,туку оние кои од безвредниот одговор влечат заклучоци кои утре ги прават повеќе од оној кон ноншалантно се впуштил низ тој тобоган додека си закачувал обетки.
Цвета жими куров.Поизгниена работа од отворени умствени вагини и лабилни powerpuff персоналитети нема.Не им љубомориме.Не сме комплексаши.Се смееме.:wink:
Да, јас буквално мислам на Парис Хилтон и на нејзиното јавно ебавање и на све што она претставува како личност.Не, него кога некој прави моронски поделби што и ја не би користела моронска симболика.
Светли, темни, к*р се тресе у ладна вода. Ко шо ја имам зелени очи, а некој има црни, така и некој си ебава мозок со ох-тој-смисол, а некој буквално се ебава. И нема погрешно и правилно. Има само различен избор,преференци и капацитет. И ист крај. У земја.Некој со исунчана кожа од плажи, некој блед од седење у темница и мислење(Али она со големо М).Битно храна за црвци.А на нив не им е гајле кој имал бланшрана коса и силиконски цицки, а кој нервни ганглии натоварени со прашања.
Дарт Вејдер маме ебел:).Дарт Вејдер ја исцицал пола енергија на универзумот во себе.Парис ги исцицала куровите на пола Америка.Браво.Види го печатот на едниот и на другиот.Вау.Длабоко.
Да, твоето е доста длабоко. И да, јас мислам баш на Парис Хилтон и Дарт Вејдер.На нивниот лик и дело.
Да повторам..Моронски генерализации и поделби, молат за моронски споредби.

Сили.
Цело време тупите дека се' е без смисол меѓу редови,за на крај да пронајдете смисол во Парис Хилтон.Пoсле да го вметнете вториот елемент од Книгата на Инквизацијата:"Даркерите по автоматизам се суицидни песимистички емовци".И дека мора да се скинат за да докажат дека не се фејк.Седете си на газот бе:pipi:

И има и нема смисол.И никој не знае дали има.
А оној што е убеден дека нема, нека ебано си свирне куршум.Пошо боља времена нема да дојдат.Кој ташак онда чека?Или ипак тоа црвецот му вика абе седи, полека, можда и не е све безвезе,дај да почекаме. Нека чека со стиснати зуби онда.Или нека си цмиздри сам.
Треба гз. Е треба, да.

Знаеш, понекад јасно гледам како све се сведуе на игра на преживвање и надмоќ.Некад се радувам на играчка у Киндер Јајце и се осеќам среќно ако е убава.Како би ме категоризирал мили?Во кој замок тоа живеам?
Дали според твоите критеруими ја носам соодветната нијанса и дали во вашата надмена раса има место за вакви ко мене?
Дарт Вејдер и Парис, Ве сакам и двајцата.:pipi:

S

Sith_Lord

Гостин
Мммммммммммм.
Селски провокации.
Како да ви одолее човек? :pos:

Мешање бои?ОК.Можеби понекогаш треба и тоа.Уживање во темнината?Па вие тоа погрешно го сфаќате.Веднаш се оди кон седење во парк,дување трава,пиење и мочање по цркви.Игнорамуси.
Борба со замислен непријател?Во никој случај.НЕпријател нема,едноставно се работи за начин на живот кој е малце по мирен и по калкулативен,но во никој случај агресивен.Место каде нема компромитации и каде нема глупи изливи од типот на тој твој цитат пред овој(со должна почит енд ватевр)Ама немој ти се молам да спомнуваш согледување на реалност и кој Би а кој Не Би,оти овде убаво се спротиставени страните.на едната имаш Бабл Гам Лив а Лајф типци,на друга...знаеш веќе.Како може некој воопшто да рече дека првиве имаат блага веза од било што?А за курчење се први.

Цвета жими куров.Поизгниена работа од отворени умствени вагини и лабилни powerpuff персоналитети нема.Не им љубомориме.Не сме комплексаши.Се смееме.

Сили.

Нешто ме копка овде... Хмм... Шта би то могло да буде?

А, да. Знам. Класично глупата поларизација. Лив а лајф версус Мислителот. Калкулативниот версус Главом кроз зид.

Абе ајде. Единствениот свет во кој таквите цртани ликови постојат е во еден поприлично некритичен ум. Знаеш, оној стереотипниот против кој ти водиш војна со о толку страст. Постојат милион амплитуди друже. Милијарда. Шест милијарди и кусур. Единственото што на крај краева дава отчет за ефективноста на дотичната амплитуда е листата на нешта кои си ги посакал, обмислил и најважно, потенцирам - НАЈВАЖНО- остварил.

Единствено што јас гледам овде е фин дечко кој со сила се прави Ubermensch преку монитор, споделувајќи го својот уберхипокритски светоглед со нели- неуката толпа, благодарејќи на чиј робовски менталитет тој се надева дека ќе завладее со нејзините умови и тела и ќе живее во својот замок каде сите ќе му бидеме батлери и конкубини, respectively.

Ниче те сака. Штета што е мртов, па не може да те гушне. Кроули најверојатно прво ќе сакаше да те опне.

We all have our heroes.

Sith

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Се изнаредивте вечерва.Ц' Ц' Ц'

Не, не е. Многу е сложено. И подесено за сложени умови. За тие што МИСЛАТ.
Токму така,златна.Можеби не премногу сложено,но надвор од капацитетите на кур до мозок типките:wink:

Да, јас буквално мислам на Парис Хилтон и на нејзиното јавно ебавање и на све што она претставува како личност.Не, него кога некој прави моронски поделби што и ја не би користела моронска симболика.
Светли, темни, к*р се тресе у ладна вода. Ко шо ја имам зелени очи, а некој има црни, така и некој си ебава мозок со ох-тој-смисол, а некој буквално се ебава. И нема погрешно и правилно. Има само различен избор,преференци и капацитет. И ист крај. У земја.Некој со исунчана кожа од плажи, некој блед од седење у темница и мислење(Али она со големо М).Битно храна за црвци.А на нив не им е гајле кој имал бланшрана коса и силиконски цицки, а кој нервни ганглии натоварени со прашања.
Прво и *НАЈВАЖНО*(дури и ѕвездички ти ставив),Инквизацијата почна на првата страна и ја наметнаа други фраери.Ние имаме интегритет кој имаме право да го чуваме.
И како моронски поделби?Ебаго,ова посмешно од Бени Хил,му ебем холестерол,бог да го прости.Се' додека твоето око е зелено,а моето црно,разлики има,крстопати,звезди Деници,Ангели,Демони,тротоари и бедови.
И пази,има фундаментална разлика која се состои во *БУКВАЛНАТА*(пак ти ставив ѕвездички)смисла на зборот.Значи,ние се ебеме со смислата на животот која според твојот прекрасен Нихи-Оптимизам е "кур се тресе во ладна вода".ОК.Од тоа влечеме заклучоци.Утре ја прескокнуваме или заобилоуваме отворената шахта.Има екстремни случаи кои велат дека шахтата не постои,ама тоа е друга приказна.
А крајот никој не го спори.Ние само го разбираме.Некои се помируваат со него.Некои го величаат.Соу ват?Тоа е само нијансата на сивото око и никој нема право да суди.
Факт е дека контемплативците се поинтелегентни.
Факт е дека поделбата меѓу нас и нив е очигледна.
Факт е дека животот завршува за сите исто.
Ама кога веќе постои правото на избор,постои и желбата за докажување на кој е кој во оваа земска патетика.А во таа област,можете да ни се фатите.

Да, твоето е доста длабоко. И да, јас мислам баш на Парис Хилтон и Дарт Вејдер.На нивниот лик и дело.
Да повторам..Моронски генерализации и поделби, молат за моронски споредби.
Напротив.Иамш многу други опции.Неморало баш Парис да ја одбереш.Или не?
Епа не.Нема добар бабл гам пример,па мора да се дебилизира со спомнување на термини како моронизам за да се исклучи реалната состојба.
Блех.

И има и нема смисол.И никој не знае дали има.
Нема смисол*.*(Точка со ѕвездички)

А оној што е убеден дека нема, нека ебано си свирне куршум.Пошо боља времена нема да дојдат.Кој ташак онда чека?Или ипак тоа црвецот му вика абе седи, полека, можда и не е све безвезе,дај да почекаме. Нека чека со стиснати зуби онда.Или нека си цмиздри сам.
Треба гз. Е треба, да.
Репетитивност аларм:Седете си на газот:pipi:
Нас баш ни е убаво.Доволно сме зрели,да и покрај фактот дека сме свесни за ништожноста на сештото,да си живееме живот и проклето да уживаме во него.Кур ме боли за боља времена.Ние пливаме во ова време,а боље време наоѓаме во замоците,каде се криеме во еден мал фрагмент од секој ден.Вие,бабл гам принцези,сечете вени за дечковци,клечите пред идоли,плачете на Титаник,јадете пуканки.Вие треба да се упукате,ако ми дозволите да бидам реален...
Или сепак не.После треба да го гледаме Monthy Python цело време поради изгубената доза на црн хумор во нашите животи,т.е. Вие.

Знаеш, понекад јасно гледам како све се сведуе на игра на преживвање и надмоќ.Некад се радувам на играчка у Киндер Јајце и се осеќам среќно ако е убава.Како би ме категоризирал мили?Во кој замок тоа живеам?
Дали според твоите критеруими ја носам соодветната нијанса и дали во вашата надмена раса има место за вакви ко мене?
Ти си бабл гам исклучок.И ваму и таму.Ама ти итекако имаш замок.Можеби и замоци.Море сите имате,само не сте свесни.И незнаете да ги искористите.Уживај во киндерот.Мљац мљац.

If you run in the track of wolves you're entering trul
A land beyond the shepherds grove
in the depth of night
Do you understand?
Runes expelled from the world of god,with demons and trolls
push you down with the trident fork,
four stave rage of man
Enter trul
Wolves are going to hunt the shepherds flock and tear them apart
Bear the sign of the beasts of trul,four stave rage of man
Enter trul

Kajgana Shop