Се плашите ли од темнината? Зошто?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Се изначитав одговори во стилот. Да. Не. Малку. Зависи. итн...

...било што било пред да ја осакатам темава на 2-3 пообемни одговори (сложена реченица - онаа со подмет, прирок и неколку додатоци) ќе предупредам дека од сега натаму таквите кратки одговори ќе ги бришам.

Како појаснување за тоа што можете да напишете... е дали се плашите од темнината или не и причините зошто.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Not at all.Во мојата соба и тешко светло да се вклучи, само екранот од компјутер светка.По сокаци, темни улици уживам да талкам, ми дават спокој...
Исклучок:5 минути после од коа сум гледала некој крипи хорор филм па ме лазат морници.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Се плашам, да.
Иту не од луѓе шо би можеле да ме начекет во мрачнине сокаци ко ќе си одам дома после полноќ, и да ме киднапирет, силувет, и да се разбудам во када со мраз, без некој орган, туку од то шо не можам да го видам. Некој такви неиндетификувани звуци, шумој, некое лифче да се мрднит, да се протресит некоја грмушка и мене срцево фап-туп.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Напротив натке ја и од тоа не се плашам..

ама се плашам да не не видам некоја дупка па да скршам фацата

Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
mnogu filmovi gledame i seto toa vlijae vrz nas..normlano toa e i prirodno no vo dolem del e vinata od glupostite od tv..jas da gledam horor nema sansa da spijam vo temnica..samo so zapaleno svetlo pa ako saka i ocitte neka mi padnat

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
НЕ. како помал нормално секое дете се плаши ама сега не бре брат. иначе точно е тоа што многу филмови гледаме и тоа влијае на нас. посебно хорор филм и навечер да ти е страв да појдеш до ВЦ:uvo:....гледам по сестра ми :nesum:...........

R

RAYTHEON23

Гостин
не беее...шо има страшно...се плашев ко мал кога бев забавиште...се додека една вечер го земав фенерот и рашетав низ темните места...а и во маалото имаше легенда за крвава марија во една напуштена кука...и таму отидов наредниот ден и НИШТО..оттогаш мака немам:toe:

Член од
23 октомври 2008
Мислења
256
Поени од реакции
18
da vi kazam da
povejce od temnica se plasam otkolku od Duh
Јас од двете од дух повејке ми е страв...

[zEUs];1589005 напиша:
Не се пашам од темнина , би требало да се палшам ?

Темнината не постои тоа е само недостаток на светлина !!! - Алберт Ајнштајн
Темнината постои само шо навечер некој спиет... :):vozbud:

Член од
31 мај 2009
Мислења
59
Поени од реакции
5
мислам дека поќе треба да се плашиме од живите одколку од умрените :smir: ..поќе знат да наштетат... :helou:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
ме фаќа секогаш страф кога сум во темнина,глупа психа.Ништо нема да ми се случи ама едноставно си правам некој филмчиња....

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Оооо,јеа...
Се плашам од мала и сеуште се плашам.
Се плашам оти ништо не гледам.

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Се плашам, ама пробав да го лечам тоа... И, без успех, иако не е како што беше. Клаустрофобичар сум и се` си мислам дека се гушам во темнина... Страшно!

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.826
Поени од реакции
22.868
Луге бе нема ништо, темнината е недостаток на светлина..Ако толку се плашите спијте со запалено светло..:helou:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Јас не се плешам толку од темнина колку што се плашам од тоа да не ми излезе нешто ко на пример некој дух....

Kajgana Shop

На врв Bottom