Се плашите ли од темнината? Зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе какво плашење..баш ми е закон у темнина,се релаксирам и ја обожавам

:helou:

воопшто немам страв од темница и недајбоже некогаш да имам бидејки познавам лијѓе со се плашат од темница и знам како им е ,ете како на пример сесра ми таа ни метар од вратата не излегва навечер сама а нојке спие со столмна ламба :back:

Стравот од темнина е исконски и длабоко е всаден во секој од нас. Всушност, тој е одраз на стравот од непознатото, од тоа што не можеме да го видиме, па го измислуваме, а како механизам на самозаштита, стравот има големи очи (бујна фантазија).
Денес ние ниту не знаеме што е вистинска темнина, и навечер, дури и со лошо улично осветление, сме во полутемнина. Од неа не се плашам, ама искрено би ми предизвикала морници темнина црна како мастило и густа како тесто.

Секако дека не. Ја обожавам.

По долго поминато време пред компјутер, темнината ми е рај за очи.

Повеќе ми годи темнината мене не знам зашто:toe:

Како мала гледав еден филм со вонземјани...и после тоа трауми имав, мислев ке ми искочи нешо од под кревет навечер во темницата ...и мораше на бајачка:tapp:....сега малку се плашам :)

Даа.. ко мала пред да си легнемее.. брат ми ме плашешее дека има некој човек под креветот.. и ако станам ќе ме фатиии за ногаа.. :nesvest::kesa: И Сегаа пак си се плашамм :pipi::tapp::kesa:

Abe site sto se plasat od temnina 90%od niv imaat strav od cudovista pod krevetot.

Jao i mene mi e strav sega samo gledam vo krevetot.
kaj ja otvoriv ovaa tema:S:S:S

...Neam strav amaa kako mala i mene me imaat plaseno deka ima nekoj cudovista pod krevet a sea maka neam :pos2:

Кога бев мал многу се прашев од темнина, сега и така и така, кога сум изнервиран од ништо не се плашам:uvo:

Како мал се плашев од темнина,ама сега не.Како со вика MITEMAN кога сум изнервиран од ништо не се плашам.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom