Kоја е најголемата неправда што ви се има случено?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
их бре колку неправди им се правел на народов а ја мислев малку се такви обесправени као мене
у петто имаше една историска секција и ја многу сакав да идам таму ама не ме земаа мене, земаа латвици шо не знаеја(и сега не знаат) кога е осамостоена Македонија, а ја шо уше у септември го знаев цел материјал за таа година
у осмо имааме една мутава по граѓанско по потекло беше од селото на татко ми и одмаздуваше ми се мене оти чичо ми го ошлакал татко и на времето (башка тоа шо татко и се р`чкал)
у прва уше не беше почнал часо и со еден другар сами си стоеме у ходник и коа почна часо улеземе унатре, а професорката не испрашува оти сме стојале надвор:uvo:
у втора на клупата пишувале некои глупости и на час професорката ми вика на мене и на другаро перверзњаци итн а ја и другаро почнаме да викаме ДАЈ МУРИ ДОКАЗ ДЕКА СМО НИА
у трета ме бркаше од час професоро по историја оти околу мене другарите збореа и он мислеше дека ја зборам и ај излевај а ја си ќутеше (овоа и у втора беше)
е оваа година ми е ептен...
онајпат ме набркаа од час со другаро демек збореме а некој од позади збореше, а башка тоа шо не беше преместила у прва клупа
еден предмет има професор комунист(а ја и фамилија ВМРО) и се мене или ме брка од час или ме тера на табла а ја не зборам тај другаро зборе(комунисти:))
има уше ама ај другпат...

to be contined...

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.235
Поени од реакции
957
Најголема неправда? Па вака: прва година, прво тромесечие по англиски. На контролната добив 5-, а на писмената 5, усно активен и ми напиша 4. Стварно појма немам од кај излезе то чудо.
A едно прашање (не е насочено директно кон тебе): што ви е разликата меѓу писмена, контролна и тест? Никогаш не сфатив :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
имав во прв семестар еден предмет што колоквиумите ги предававме на дискета (сАвремена технологија). на првиот колоквиум имав 100 бода, го завршив тоа за 15 минути пошто стварно беше лесно. после тој колоквиум асистентот ме молеше да останам на вежби подолго (ги завршував задачите за пола саат) да им помагам на колегите и да не ги демотивирам. кога дојде ред за вториот колоквиум, си завршив јас све, го снимам на дискета и после недела дена одам да видам резултати. имаше што да видам, фраџерот 5ка ми пишал без објаснување, само доле пишува "утре во 08 часот увид". отидов на увид и пазете зашто ме бутнал: трм, тм, тм - не му ја читал компјутерот дискетата - (стар му бил драјвот и не можел он нов да купува со професорска плата, кој помине на колоквиум-помине - ова беше негова изјава). решението беше пак да полагам. си проголтав инает и отидов на полагање пак. ај што го преполагав вториот колоквиум на правда Бога, него и првиот заедно (2 задачи ни даде) и покрај тоа што на првиот си имав 100 поена. е овој пат за секој случај, си го снимив на 2 дискети. асистентот беше еден многу фин млад дечко, и ми ги прегледа убаво задачите и ми рече дека ми се 100% точни. и, замислете, добив 7ца. ај добро, 7ца-7ца, тоа е тоа-отидов да си ја земам. влегов во кабинет и професоров ми вика "аааааа, колешке, добро сте препишале, затоа 7ца ви ставам, иначе ќе ве бутнев" :tapp: и што да кажам на тоа...? само му се насмеав, си го земав индексот и си излегов... :nerv::zid:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
A едно прашање (не е насочено директно кон тебе): што ви е разликата меѓу писмена, контролна и тест? Никогаш не сфатив :)
Па вака: оценката од писмената ти се пишува во дневник и се однесува на оценување на поголем материјал, а додека тестот т.е. контролната ти е само едно повторување чија оценка не се пишува во дневник. Тоа е на еден начин писмено испитвење. Јас колку со знам е вака, ако некој мисли поинаку нека ме поправи.

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Кога наставничката по Англиски ме убедуваше дека тоа што сум го напишала е грешно, а точно беше. :nerv:

GaMe OveR

GaMe OveR
Член од
22 декември 2007
Мислења
185
Поени од реакции
0
Кога Хемија наставничката рече на сите наставници дека јас сум се убидувал да ја удрам !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:

K

KomitaMKD

Гостин
Во 3-та кога имав намалено поведение поради неоправдани изостаноци , а на класната и однесов оправдание . И не ми го прифати . Маму и е...

M*A*J*A

The girl..*
Член од
11 јули 2006
Мислења
98
Поени од реакции
0
Барав,барав нешто за домашно да си напишам..Позбркано беше и ми требаше малку повеќе време за да најдам..И одам на школо утредента..Сите дај дај домашно и јас нели давам,не ми е згодно да одбијам..И друг испитаа наместо мене и на тој друг стави 5 професорката а мене ништоо...А јас сум се мачела цела вечер и многу се нервирам така.. :nerv: :nerv:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Во прва година.
Час - Физика.
Сите мјаукаат, кокодакаат на час, само јас седам мирен, и ми вика тоа фосилот, професор што се нарекува: „Петрески, излези“. Јас: „Зошо профа?“ Тој: „Да не се караме, напушти го часот!“ Јас: „Ако ти сметам, ти излези си.“ Добив неоправдан и ме дискутираа на совет.

Втора година.
Во наставничката канцеларија ставивме бубачки за прислушување, тоа копиљот по физика, истиот, ги најде и ги даде на вештачење во полиција. Таму, за среќа, ги загинале, иначе ќе ја ебев утката, јас пошо ги поставив. :)

Трета година.
Час - Историја.
Со клешта го пресеков клинчето од кваката на вратата, ги извадов двете половинки од кваката и ги скрив надвор зад чешмата. Кога ја лупнав вратата, се затвори, и не можеше да се отвори. Профата дојде за на час да си влезе, се дереше, се нервираше, и на крај го викна директорот. Укор за цел клас, а јас цела беља ја напрајв. :)

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
profesorkata po trgovsko pravo mi stavi 6ka a imav cisti poeni za 7ka ja prasuvam zosto 6ka taa mi vika moze si prepisuval lol mi idese da ja otepam

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
Сите 5ки една 4ка на крај година...ми идеше да се самоубијам

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Проесорот по физика кај нас има поставено критериуми за оценките од кои за петка треба да се знаат сите дефиниции,да се нацрта цртеж, да се реши задача и да се знаат формулите.И ме испрашува мене и јас се му кажав и дефиниции и формули и цртеж нацртав и требаше да решам задача, и си ја решив точно (задачите ни ги даде решени претходниот час ) и ми вика не ти е точно решението.Јас му викам зошто па така е и у тетратка, и он ми вика така е по твојата математика , но по мојата има друго решение , и му викам а кое е тоа решение? и не ми кажа глуп, ми пиша 4ка за полугодие.

А таа по англиски ми стави 1 во дневник зошто не сум била присутна на час кога пишувале формално писмо.И викам ако сакате и писмо и писмена ке ви напишам сега попрајте ми и не ми поправи а и не ми даде шанса да поправам, ми стави 4ка за полугодие и таа - кучка,а јас по убоо зборам англиски одшто македонски и таа самата знае секој час само јас сум и на табла и за све друго.Ама тоа е:( (фала богу шо не е крајгодина)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
За една оцена не поминав одличен во прва година средно. Ми идеше да се убијам. А зошто? Затоа што сум бил немирен. Има секакви.

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Математика лани цела година петки на крајот избегав од последниот тест и ми стави 4 за крај година...:angry3:
А и сите 4 и 3 од оваа година и лани ми се шо не седам мирен на часовите... Кој ќе седи мирен 6 саата ?:toe:

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Лани требаше да имам на полугодие 5ка но зш ми беше скрена раката и не можев тест да правам по англиски ми стави 4ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom