Македонскиот тим поради името замина од спортски игри во Грција

Член од
12 септември 2007
Мислења
502
Поени од реакции
4
какви буљаши се тоа грците еј!не сакале ни химната да ја пуштат па нашиве сами си ја пееле и за тоа добиле голем аплауз од другиве репрезентации.Тоа е за почит!

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Браво за сите таму, имаат поддршка од мене! И многу повеќе!

Член од
2 октомври 2007
Мислења
19
Поени од реакции
0
Алал да им е. Тоа се вика принцип и патриотизам, ама проблемот е што таквите се малку. Не се дечките како оние 20 000 што беа минатиот викенд. Убаво ги опишаа синоќа во "Еднооки" :tv:

Оохх море не е за смеа, треба да се срамиме од таквите.

А секоја чест и браво за вистинските патриоти

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Браво! Браво! Браво!
[SIZE=-1]I'M SO PROUD TO BE MACEDONIAN IT'S OK TO BE JEALOUS! :smir:
[/SIZE]

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
GORAZDS......posle 10 izgrebani grcki sofersajbni ....javi se...:):)!!!
Ili barem fotokopiran letok so : GRCKI CIGANI NAZAD NA PELOPONEZ" so super lepak da im zalepis?????
Vaka......sedni redi pasijans....
Ne sum grebel sofersajbni , no vo daden moment sum se soocil so eden grk , i toa ne so bilo koj , nego so sopstvenik na edna koorporacija koja imase fabrika vo MK.Iako nikogas ne sum sakal da gi vidam tie cigani , igrata na zivotot i okolnostite me nateraa da pocnam so rabota vo fabrikata cij sopstvenik e grk(namerno ne go kazuvam imeto , poradi nekoi luge sto seuste rabotat tamu , a gi cenam dosta)Posle nekolku meseci rabota , dobiv golema funcija i odgovornost vo firmata , i za kratko vreme se podobri proizvodstvoto za preku 30%.Ova go kazuvam ne za da se falam ili ne znam sto , nego kako podatok od sto ke se pokaze negovata ciganstaana.I taka ,edna vecer jas , on i nekoi kolegi bevme na vecera vo Ohrid , potocno vo prviot restoran od leva strana koga ke vlezes vo Pestani , kako se vikase sum zaboravil.Koga debeliot mavna dve pastrmki po pola kilo i ispi cela flasa Aleksandija vino ( debel , preku 150 kg), pocna da bistri politika i da vrega.Znam deka vo toa vreme bese pronajdena zlatna kruna na A.Makedonski , i na mojata konstatacija deka dzabe se udira vo gradi , i deka ne e toa macot na car Murat pa da se fali , pozelene vo faca i me prasa slucajno vo dvorot na Kiro Gligorov da ne e pronajdena krunata , pa bila makedonska.Posle toa sledese kanonada od navredi od dvete strani , i na krajot mi pukna filmot (i jas podmackan malku) i mu rekov da stane i da ne go gledam zatoa sto e na makedonska zemja i ako ne go udavam vo ezero , moze da mu vrzam kamen na nogite i da bide bure sto obelezuva granica vo sred ezero.Covekot stana i si otide , kolegite kutea kako da nemaat jazik , a gazdata na restoranot dojde i castese edna tura so komentarot :taka mu trebase da mu ebam krvta ciganska.E sega site mislevme deka za mene toa bese kraj , arno ama , sabajleto covekot i mi se izvini i mi rece toa bilo privaten razgovor a nie mora da sorabotuvame ponatamu vo interes na firmata .Sega jasno li vi e za kakvi luge se raboti ?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Gorazds. си се испичкал бе брат...и тоа на своја територија...:ples:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ne sum grebel sofersajbni , no vo daden moment sum se soocil so eden grk , i toa ne so bilo koj , nego so sopstvenik na edna koorporacija koja imase fabrika vo MK.Iako nikogas ne sum sakal da gi vidam tie cigani , igrata na zivotot i okolnostite me nateraa da pocnam so rabota vo fabrikata cij sopstvenik e grk(namerno ne go kazuvam imeto , poradi nekoi luge sto seuste rabotat tamu , a gi cenam dosta)Posle nekolku meseci rabota , dobiv golema funcija i odgovornost vo firmata , i za kratko vreme se podobri proizvodstvoto za preku 30%.Ova go kazuvam ne za da se falam ili ne znam sto , nego kako podatok od sto ke se pokaze negovata ciganstaana.I taka ,edna vecer jas , on i nekoi kolegi bevme na vecera vo Ohrid , potocno vo prviot restoran od leva strana koga ke vlezes vo Pestani , kako se vikase sum zaboravil.Koga debeliot mavna dve pastrmki po pola kilo i ispi cela flasa Aleksandija vino ( debel , preku 150 kg), pocna da bistri politika i da vrega.Znam deka vo toa vreme bese pronajdena zlatna kruna na A.Makedonski , i na mojata konstatacija deka dzabe se udira vo gradi , i deka ne e toa macot na car Murat pa da se fali , pozelene vo faca i me prasa slucajno vo dvorot na Kiro Gligorov da ne e pronajdena krunata , pa bila makedonska.Posle toa sledese kanonada od navredi od dvete strani , i na krajot mi pukna filmot (i jas podmackan malku) i mu rekov da stane i da ne go gledam zatoa sto e na makedonska zemja i ako ne go udavam vo ezero , moze da mu vrzam kamen na nogite i da bide bure sto obelezuva granica vo sred ezero.Covekot stana i si otide , kolegite kutea kako da nemaat jazik , a gazdata na restoranot dojde i castese edna tura so komentarot :taka mu trebase da mu ebam krvta ciganska.E sega site mislevme deka za mene toa bese kraj , arno ama , sabajleto covekot i mi se izvini i mi rece toa bilo privaten razgovor a nie mora da sorabotuvame ponatamu vo interes na firmata .Sega jasno li vi e za kakvi luge se raboti ?
Ова само го потврдува тоа што сум го слушал за Атињаните, за нив се е трговија и нема ништо свето! За се може да се разговара и преговара ако цената е добра.

Затоа и толку инсистираат да го смениме името, тие на наше место ќе го сменеа сто пати и ќе заработеа добра пара :wink:. Абе катиљ народ!

Инаку за тебе браво, така треба!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Videte vsushnost kako javno gi oslovile nashite sportisti: "vie ste FIROM, sekogash ste bile i kje ostanete toa."

vesnik Atletiki: "Skopjanite koi sebe sise narekuvaat Makedonija"

Kurioziteti:

- Na granica, avtobusite so sportistite bile zadrzhani od atinjanite 4 chasa i bile detalno pretresuvani.
- Odzemeni se 17 maichki so imeto Makedonija.
- Na mechot Makedonija-Crna Gora, ne ja pushtile makedonskata himna; nashite sportisti samite ja ispeale himnata. Samo chlenot na odborot Sheat Redzepi rekol deka ne go interesira himna, doshle da igraat fudbal a ne da vodat politika.
- Na kosharkarskiot natprevar so Albanija, napishale FIROM na semaforot, no po protestite, stavile Tim A i Tim B, za po protestite na Albancite da stavat kratenki ALB i MKD.
- Prodolzhile da ne firomiziraat na drugite natprevari.
- Vodachot Gjorgjev izjavil pred desetina TV stanici deka ne znae shto e "FIROM" i deka ne dava da ni se gazi dostoinstvoto, za malkubil udren od prisutnite.

I po celovo maltretiranje, sme im zemale 5 medalji...

Dogodina vo Hrvatska, da sme umni da se dogovorime so Hrvatite (koi isto taka ne gi naviduvaat) pa mame mamino da i placheme na ciganijava...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Neznam koj znael koj ne, deka Darko Pancev po pobedata so Crvena Zvezda protiv Panatenaikos srede Atina so 0:2 i kade sto Pancev bese strelec na dvata gola ( epten jaki golcinja ) Poslem utakmicava bil proglasen za DRZAVEN NEPRIJATEL NA GRCIJA pphahhaa.

A megjudrugoto pred pocetokot na natprevarot bil isprovociran od nekoj Grcki novinar za imeto dodeka mu barale intervju bidejki bil neli najdobar strelec proslata sampionska sezona i Dare gi oteral u p.m. hehe

Ako moze nekoj da ja najde taa naslovna strana ..skoro na site grcki vesnici imalo, pa ke se posmeevme hehe,mozete da zamislite kako se osekale cigankive hehehe

Kajgana Shop

На врв Bottom