concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
se racuna ...kako ne !!!imam buseno gumi dali toa se racuna ?
se racuna ...kako ne !!!imam buseno gumi dali toa se racuna ?
Ne sum grebel sofersajbni , no vo daden moment sum se soocil so eden grk , i toa ne so bilo koj , nego so sopstvenik na edna koorporacija koja imase fabrika vo MK.Iako nikogas ne sum sakal da gi vidam tie cigani , igrata na zivotot i okolnostite me nateraa da pocnam so rabota vo fabrikata cij sopstvenik e grk(namerno ne go kazuvam imeto , poradi nekoi luge sto seuste rabotat tamu , a gi cenam dosta)Posle nekolku meseci rabota , dobiv golema funcija i odgovornost vo firmata , i za kratko vreme se podobri proizvodstvoto za preku 30%.Ova go kazuvam ne za da se falam ili ne znam sto , nego kako podatok od sto ke se pokaze negovata ciganstaana.I taka ,edna vecer jas , on i nekoi kolegi bevme na vecera vo Ohrid , potocno vo prviot restoran od leva strana koga ke vlezes vo Pestani , kako se vikase sum zaboravil.Koga debeliot mavna dve pastrmki po pola kilo i ispi cela flasa Aleksandija vino ( debel , preku 150 kg), pocna da bistri politika i da vrega.Znam deka vo toa vreme bese pronajdena zlatna kruna na A.Makedonski , i na mojata konstatacija deka dzabe se udira vo gradi , i deka ne e toa macot na car Murat pa da se fali , pozelene vo faca i me prasa slucajno vo dvorot na Kiro Gligorov da ne e pronajdena krunata , pa bila makedonska.Posle toa sledese kanonada od navredi od dvete strani , i na krajot mi pukna filmot (i jas podmackan malku) i mu rekov da stane i da ne go gledam zatoa sto e na makedonska zemja i ako ne go udavam vo ezero , moze da mu vrzam kamen na nogite i da bide bure sto obelezuva granica vo sred ezero.Covekot stana i si otide , kolegite kutea kako da nemaat jazik , a gazdata na restoranot dojde i castese edna tura so komentarot :taka mu trebase da mu ebam krvta ciganska.E sega site mislevme deka za mene toa bese kraj , arno ama , sabajleto covekot i mi se izvini i mi rece toa bilo privaten razgovor a nie mora da sorabotuvame ponatamu vo interes na firmata .Sega jasno li vi e za kakvi luge se raboti ?GORAZDS......posle 10 izgrebani grcki sofersajbni ....javi se...!!!
Ili barem fotokopiran letok so : GRCKI CIGANI NAZAD NA PELOPONEZ" so super lepak da im zalepis?????
Vaka......sedni redi pasijans....
Ова само го потврдува тоа што сум го слушал за Атињаните, за нив се е трговија и нема ништо свето! За се може да се разговара и преговара ако цената е добра.Ne sum grebel sofersajbni , no vo daden moment sum se soocil so eden grk , i toa ne so bilo koj , nego so sopstvenik na edna koorporacija koja imase fabrika vo MK.Iako nikogas ne sum sakal da gi vidam tie cigani , igrata na zivotot i okolnostite me nateraa da pocnam so rabota vo fabrikata cij sopstvenik e grk(namerno ne go kazuvam imeto , poradi nekoi luge sto seuste rabotat tamu , a gi cenam dosta)Posle nekolku meseci rabota , dobiv golema funcija i odgovornost vo firmata , i za kratko vreme se podobri proizvodstvoto za preku 30%.Ova go kazuvam ne za da se falam ili ne znam sto , nego kako podatok od sto ke se pokaze negovata ciganstaana.I taka ,edna vecer jas , on i nekoi kolegi bevme na vecera vo Ohrid , potocno vo prviot restoran od leva strana koga ke vlezes vo Pestani , kako se vikase sum zaboravil.Koga debeliot mavna dve pastrmki po pola kilo i ispi cela flasa Aleksandija vino ( debel , preku 150 kg), pocna da bistri politika i da vrega.Znam deka vo toa vreme bese pronajdena zlatna kruna na A.Makedonski , i na mojata konstatacija deka dzabe se udira vo gradi , i deka ne e toa macot na car Murat pa da se fali , pozelene vo faca i me prasa slucajno vo dvorot na Kiro Gligorov da ne e pronajdena krunata , pa bila makedonska.Posle toa sledese kanonada od navredi od dvete strani , i na krajot mi pukna filmot (i jas podmackan malku) i mu rekov da stane i da ne go gledam zatoa sto e na makedonska zemja i ako ne go udavam vo ezero , moze da mu vrzam kamen na nogite i da bide bure sto obelezuva granica vo sred ezero.Covekot stana i si otide , kolegite kutea kako da nemaat jazik , a gazdata na restoranot dojde i castese edna tura so komentarot :taka mu trebase da mu ebam krvta ciganska.E sega site mislevme deka za mene toa bese kraj , arno ama , sabajleto covekot i mi se izvini i mi rece toa bilo privaten razgovor a nie mora da sorabotuvame ponatamu vo interes na firmata .Sega jasno li vi e za kakvi luge se raboti ?