да, да, баш поради тоа...Forumot padna od pregolema zainteresiranost okolu ova:pos2::pos2:
Ме мрзи да чекам инаку знам и француски и англиски не е проблем =DАбе гледајте имате директен пренос :smir:
http://tf1.lci.fr/infos/endirect/0,,4078645,00-le-lancement-de-l-accelerateur-de-particules-.html
Или сакате да ви преведвам![]()
Сеуште не судираат протони, тоа ќе биде некој друг ден, до тогаш нема опасност! :helou: Уживајте си !
Pa neli trebase na 21 oktomvri ?Сега брзо треба да пуштат два beem-a да се судра
Немало денес да судираат, денес само ќе ги вртат протоните во две насоки, откако ќе завршат со ова и биде се во ред некој друг ден, не кажуваат поточно во одделни пакети на протони долги по еден метар ќе почнат да ги судираат, тогаш се очекува да се открие тој нивни “бозон“ (Божјата материја), и плус доколку судирањето на честици се одржува деновиве нема да биде со полна сила, туку само проба, главната проба “најопасната“ ќе биде после зимава, откако ќе ја препроверат целата машинерија, е дури тогаш има шанси да се создаде нешто поопасно, ова сега за сега се само проби, и испитувања на можностите на акцелераторот! :wink:Да да ... првиот тест беше пуштање протони во една насока , сега ќе пуштат во обратна насока .... дали денес ќе направат судар не знам
Така зборат сегаPa neli trebase na 21 oktomvri ?
првиот тест беше само во една насока , сега ќе пуштат во друга насока ..... денес им е само проба а дали ќе има денес судир не знамСега брзо треба да пуштат два beem-a да се судра