Фан Клуб: Амак СП Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
bas trener so ima iskustvo sega mu treba na amak kako sto e majmunot taka jas mislam

19.06.2008 :: Амак СП ќе игра во Европа

Охридскиот прволигаш Амак СП се пријави за учество во третото по ранг европско клупско натпреварување. Така, Охрид ќе дебитира во еврокуповите во машка конкуренција.

Се работи за натпреварувањето, кое до минатата сезона се нарекуваше ФИБА Еврокуп. Токму лани во него настапи Струмица 2005, и успеа во 1. квалификациско коло да ја елиминира хрватската Цедевита, пред да загуби од Локомотив Ростов од Русија.

Амак СП минатата сезона беше најпријатно изненадување во првенството. Охриѓани го завршија регуларниот дел на 3. место, зад неприкосновените Фени Индустри и Струмица 2005. Но, во четвртфиналето со 0:2 во победи беа елиминирани од МЗТ ФОН Универзитет Скопје.
Војдан Стојановски направи одлична сезона и се најде на поширокиот список на сениорската репрезентација, додека Џерид Фрај беше еден од најдобрите индивидуалци во регуларниот дел од сезоната.

lazovski izgleda deka kje im dojde kako trener.........

Кралевски од ВАРДАР ОСИГУРУВАЊЕ во АМАК СП ...

Кралевски кај "езерџиите"?
По Панче Милевски и Перо Блажевски, на повидок е уште едно заминување од Вардар.

Станува збор за капитенот на "вардарци" Филип Кралевски, чиј договор истече со завршувањето на сезоната.

Дознавме дека крилниот-центар на тимот од "Кале" овие денови имал разговор со најголемото изненадување од минатата сезона Амак СП.

Иако засега од таборот на охриѓани велат дека со преговорите с$ уште не почнале и тоа поради отсуството на првиот човек на клубот, Венко Шпакар, сепак, Амак СП, најверојатно, не сака да ги испушти слободните играчи со кои би можеле да бидат поконкурентни наредната сезона.

Засега останува само под знак прашалник заминувањето на капитенот, кој беше еден од оние играчи со Вардар пред две години го освои Купот на Македонија.

Инаку, од старата постава тимот на Амак СП ги има продолжено договорите само со браќата Војдан и Дамјан Стојановски.

lazovski izgleda deka kje im dojde kako trener.........
Знаев дека Амак-СП ќе игра веќе кога Струмица-Фени-Работинчки се пријаивија во БИБЛ...Имат многу добар спонзор...И да се надеваме на успех..Со среќа Охриѓани:wink:

Среќно во ФИБА, и достоно да ја претставите Македонија.

Nie samo si cestituvame i si postirame informacii...Arno ama nema koj da gi procita i da se zablagodari na cestitkite...

sakam da go vidam strumicanecot sto mi se smeese koga kazav deka Fraj zimal 5000 evra, kaj e, togas go zaboraviv da mu vratam, a ne mi teknuva koj bese konkretno me mrzi da se navrakam na starite postovi?

sakam da go vidam strumicanecot sto mi se smeese koga kazav deka Fraj zimal 5000 evra, kaj e, togas go zaboraviv da mu vratam, a ne mi teknuva koj bese konkretno me mrzi da se navrakam na starite postovi?
Од каде ти е информацијата дека Фрај зима 5 000 евра?

Nie samo si cestituvame i si postirame informacii...Arno ama nema koj da gi procita i da se zablagodari na cestitkite...

Ви благодарам од се срце, како навивач на АМАК и Охриѓанец.

Европа, хир ви кам :)

јас ти се смеев и пак ке ти се смеам.ако имаат јак спонзор не значи дека прааво зема 5000 евра плата.

да не се караме оти вие скопјанчиштата само кавги барате, ЧЕСТИТО НА АМАК СП за Фиба .:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom