Вашата баба...

• Креатор на темата Креатор на темата Vanish
  • Време на започнување Време на започнување
Баба ми ме порасна...
Сега немам ни баба ни дедо:(:(:(

Едната баба ми е почината уште од кога бев малечка. Но добро со сеќавам на неа, и си ја сакам многу. Ми недостигаш мила моја. Ми текнува кога бев помала, и ќе ти седнев во скут да ме нишаш и да ми раскажуваш една од твоите интересни приказни...Ми недостигаш..Почивај во мир..
Другата баба, живее подалеку од мене, отсекогаш живеела, па и не сум толку блиска со неа, но секако ја сакам. И таа се грижи за мене, секој ден се јавува да не слушне дома. :)
Имам и уште една баба, на дедо ми, сестра. Евро баба, откачена, будала, за се има решение, и секогаш е спремна на се, без разлика на годините.

Баба ми, Бог да ја прости беше Закон.

Личаааан и коласти да не су пушел цигарики ( ја на 10 метра од неа )

Не не не каква цигара :tv:

Немој мило тој, џабе паре ги трошиш подобро узни нешто за едење. :tv:

Имам две баби :)
Едната ја сакам до бесвест и ненормално многу сум приврзана со неа :))
Ѕверка невидена е, се картаат со дедо ми секоја вечер, готви прекрасно, иако замара некогаш со тоа што ме тера да јадам :)
Има 72 години и уште си ја работи струката, шивачка е, али шие само за нас :)
Она ме има исчувано и сите спомени од детството ми се со неа...премногу е чувствителна и плаче и за добро и да лошо, ама исто така се смее премногу и тоа толку заразно што неможе никој да одолее хахахахха :) срцка е ептен си ја сакам :)) Само ептен ми е жал кога ќе земе да плаче како сум се скарала со брат ми, со изговор дека кога ќе нема никој друг само он ќе бил тука за мене :) :) :) чисти секоја недела пере теписони брише прашини аууу само тоа ме нервира, седи си уживај иди шетај иди по бањи, нее има обврски :nesvest: Бабее :)
Многу ми е ѕверка се зеза со нас ко да има 20 години, водат дискусии со дедо ми кои на крај завршуваат со заразно смеење, комедија се, само камера да има до нив :) :back:И на крај, фала Богу што ме крстиле по неа :)

А другата баба, не ја ни знам искрено...Себична, лоша, злобничка, СКРЖАВАА уффф...За еден роденден уште како мала ми има донесено играчка што ја имав заборавено кај неа на гости :toe: безвезе...
на другата баба и има речено дека не сакала деца...:(
Али сепак, за останатите луѓе е добра жена,како и за моите братучетки, онака баш е фина, али за нас уффф катастрофа е...Готви ок, највеќе знае да прави некои кори, зелници итн итн и ме тера и мене да месам :nerv: ...нема везе и така ја гледам 2 недели во годината кога сум кај неа на гости...Кога ќе остане нешто за јадење секогаш го јаде и вика "Ај, за да не оди фира", еднаш дури кога експериментиравме со брат ми, ќе правевме некој колач, хахахахаха измешавме сол, шеќер, брашно и кузнај што не и кога го испековме не личеше на ништо, многу нормално, али жената го изеде, го ИЗЕДЕЕЕЕ! ХАХААХА да не иде фира секако хахах :)
Мнооогу паѓа, крши раце, нозе, зимово носот го скрши офф:uvo:
Се јавува само за родендени, а ни дава пари, али просто, не можам да сакам некого заради пари, тоа е тоа... али сепак, ја сакам на некој чуден начин :)

имам само една баба не живее со мене, кога ќе отидам кај неа, баба како баба, си знаете секогаш замара за тоа да јадам повеќе да се облакам потопло бла бла. Кога ќе седам еден-два дена супер ми е. Ама кога ќе поседам повеќе од 5-6 дена веќе почнува да ме нервира, само ми мрчи нешто и да не се поткаруваме за тие глупости си одам дома. Инаку супер е си ја сакам многу, најмала сум у фамилија каде сите веќе завршиле факс и работат, така што на неа сум и галениче и ми дава многу пари зашто учам и само јас не работам :zlo: се на се супер бабичка си имам :)

Лелее женатаа е ѕверка али ме вади од кожа кога ќе фати да се жали и тоа истото го врти секој ден!
Не дај боже да се пожалишш аии има да слушаш една прича цел ден! :nesvest:
Таман ќе излезам ..бабеее што правиш? Евеее внучок умираам ооф лелеее..ахххх...цела десна страна ме боли (на лицето,па покажува каде)Па стомакот..аии а глава глава леле леле ахх..ти како си внучко?Абе бабо лошо и јас забиве ме убиваат..леле остаај ќе умрам..па и ја бе бабо и што сеа,еве не се жалам..еееех ти млада си ..а ногата леле..во стомак вчера глушец ми влезе ме јаде ахх внучко ..и тука веќе јас пиздам и ќе и речам добро коа ќе го извадиш викни ме да го јадеме :nerv: и си излагам :toe:
Само се жали али е фенци бабичка некад коа ќе се закараат со дедо ми ..еее тогаш е пукање сеири :)

Мојата баба е лудница.Еднаш кога бев кај неа ми направи за јадење, и отиде по апчиња во аптека.Тогаш имав девојка и ја викнав кај мене.Си се мувкавме едно 10 минути,и ете гледаш доага баба ми ми влегува во соба и ми вика:Внуче си го заборавив кључот:smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko::smeshko:

Во последно време многу ме нервира, стари луѓе, наместо да си уживаат со дедо ми зеле се нешто фаќаат,чистат. Сабајлево ме разбуди зела лупа бара нешто ќе правела пита, па ако му се јаде нека направи само за неа. Како мали деца се, ќе направи нешто што ќе му се јаде и накрај пола в канта ќе го фрли.Пред некој ден не излегов в град заради неа, му се јадело полнети пиперки, и му викам остави мајка ми кога ќе дојде од работа ќе направи, и вика не. Останав дома да ги правам, и цело време околу мене се вртеше, додека не ги направив:nerv: Им завидувам на оние што не живеат заедно со дедо и баба. Најубаво одвоено, ќе ги видиш само неколку дена во месецот, ама мирна главата ќе ти биде.

Едната ми е во Битола, другата е почината и многу ми недостасува, си ја сакам...

е така ке ја цените бабата а не кој мојо другар ја пцује со патика ја гаѓа со влечки све што ке најде до него :) а бабаму негово ко мајка се гржи за него :))))

имам и јас 2 баби т.е сега имам една бог да си ја простит баба Ратка беше закон ко ке појдев кај незе абе ко дете свое ме гледаше секогаш најаден бев, нон стоп некои играчки ми купуваше, ме крпеше понекогаш и пеглаше абе алал да и е, али ко ке ја налутев особено ко ке и ги кинев цвеката (оти таа си беше меракливка :D) ке почнеше да викат сати и пол уста не затвараше па ајде циркусзи понекогаш ке ме бркаше низ двор пошто беше дебела и неможеше да трчат секогаш мене ме фајкаше смеа. Али оваја сегашнава дома што ни е скроз е летната, ПА ПА е едно исто по цел ден ми го зборува едно исто данбетар од мало дете е напраена не се трпит покекогаш абе летната е :toe:

Ауууу иам две баби и двете се закон, мн си ги сакам, али оваа едната е циркузи. Понекогаш се брка неможе да каже некои зборови пошо е стара и коа ме барала проф. по аеробик оваа место да ми каже те бараше проф. по аеробик ми вика те бараше проф. по еротика :pos2: се згазив од смеење...исто ја сака Италија и се поврзано со неа, па коа беше светското првенство пред некоја година мислам италија дека беше у финале или така нешо и не победи се утепа жената од нервирање :icon_lol: и то..

Ауууу иам две баби и двете се закон, мн си ги сакам, али оваа едната е циркузи. Понекогаш се брка неможе да каже некои зборови пошо е стара и коа ме барала проф. по аеробик оваа место да ми каже те бараше проф. по аеробик ми вика те бараше проф. по еротика :pos2: се згазив од смеење...исто ја сака Италија и се поврзано со неа, па коа беше светското првенство пред некоја година мислам италија дека беше у финале или така нешо и не победи се утепа жената од нервирање :icon_lol: и то..
koa gubese italija veni secese xaxaxa

Велеше се Марија и зборуваше како вас (од сега ви велам дека не сум Македонец за да не почнат теории). Дедо ми Александар да е жив и здрав имаше 50 овци и знам вкус на храна, која сега нема.

7 крави и свињи исто така

Живееја во еколошки чист регион и се сеќавам дека создавањето продукција за комунистичката партија во Бугарија. Беа од ретките кои имаа приватни стада во Бугарија во тоа време.

:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom