1 Октомври, почеток на нова академска година!

S

Stef Bachatero

Гостин
Абе ни дадоа мапи каде се наоѓа факултетот,и јас гледам една од кавадарци нешто го гледа градот и велам:Пази да не се изгубиш на мапата....ме гледа и велам и кога ќе ме погледнеш во очи да не ти треба навигација?И тоа си најдов добри другарки утре не учам,ќе си направам распоред нешто.Е незнам дали првата или втората недела ќе решаваат равенки но јас ќе им бидам непознатиот х во нивната равенка:)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Честитки, среќен почеток и со ум!!
Само 10ки да редите во тоа индексите! :)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Фала за честитките, ете го дочекав и овој ден - Академски граѓанин!

Имам трема како во прво основно да одам... ама баш ме интересира што, како ќе испадни.
Впечатоци утре, него што е најлошо не знам од колку саат сум на факс!
Ако си на техничка информатика...
тие што имаат непарен број на индекс се во 8 часот сабајле
тие што имаат парен број на индекс се во 10 часот сабајле
во училница бр. 9 ( над амфитеатар )

Btw, со среќа нека ни е на сите првата година на факултет...

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Ај со среќа нека ни е на сите новиов семестар. :helou:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Честитки на сите новопечени академски граѓани! :)

Јас останав „сељак“ без факултет:(
Ти како Бил Гејтс направи.... собери некоја милјарда, па после запиши се на факс :)

Инаку, честито АКАДЕМСКИ ГРАЃАНИ

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Гледам сите се фалите....:toe: , нас ни ги дадоа индексите кога се запишувавме, па не гледавме во тројца асистенти кој ќе ни го даде индексот. Интересно беше скиксувањето на еден професор, може и декан беше :kesa: :nesum: мноогу киксови кои ги кажуваат постарите под влијание на србизми.....
Интересено нешто .... не знам... ги видовме кабинетиве, т.е. еден :pos2: и прво па машко. Утре прв предмет Математика 1 :uvo: :vozbud: :smir:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Честито на сите и со среќа нека ни е...

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Jas ko vlegov bev ko izguben germanec, srekja sho najdov eden drugar pa se snajdovme nekako :pos:
Nego, aj so srekja na site, samo 10-ki vo tie indeksite (dobro de, mozit i po nekoja 9-ka)
P.S Izvinete za latinicava

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Честито на сите и со среќа нека ни е...
ај фала :vozbud: само со убаво нека тера! првиот ден требаше да се осеќам изгубено ама нешто не беше така,се збунив ради тоа појќе :baeh:
п.с. Скулче не се цени толку следниот пат :baeh:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ај нека ни е со среќа....

..каснам оти у Ск кај шо сум сместен сеуште неам стаено интернет(здравје другата недела) па затоа немав време да прашам дали има некој од форумов шо можеби ми е колега на Економски у Скопје....

п.с Не се плашете не апам слободно кажете кој од кајганџииве е на економски...не е можно никој да нее е а???

:toe:

:vozbud:

Член од
11 февруари 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Почеток на факултетски студии

Пишете нешто за вашиот почеток на факултет, без разлика која година сте, дали сте ја квадрирале истата, на кој факултет итн...Подолу нешто од мене:

Пишувам за почетокот на универзитетските студии од 1ви Октомври. Се запишав на економискиот државен факултет на е бизнис смер. Обично на мене со мојата ексцентрична филозофија ми се лоши кога некој ќе ми спомне канцеларија, камата, чек, exel, графикон и биро но ете, токму овие зборови, јас кој имав право на најголем избор се одлучив да ги слушам. И тоа цели 5 ФАКИН години! Зашто?! Единствената и основна причина за мојот избор е егзистензијализмот. Односно, сите велат дека ако си економист побргу ќе се вработиш бла бла. Ете зашто. Бидејки не сакам да ги замарам моите и да им барам пари за искачање на 20 и кусур години. Толкав вол...мислам, срамота е навистина. Би требало сите да се запрашаат малце на оваа тема.И ете. Отидов. Професорите одма почнаа да предаваат. Тоа значи: НЕМА ЗАЕБАНЦИЈА КО У СРЕДНО! Некој вика дека мора да му го купиме учебникот поради тоа што се кршеле авторските права но всушност на сите нам добро познати ни е причината за тоа купување. Професорите лапаат кеш од продажбата на книгите. Хах, баш како она името на една компанија АП ЛАП КЕШ! Има тука еден тука кај мене еден комшија што пишува книги Но има и некои професори кои што ја разбираат положбата на студентите од Скопје и од Прованса (ако кажеме од Провинција или од село се навредуваат, така да ова Прованса звучи повеќе западначки) кои мораат секојдневно да трошат пари за храна и пат. За моите колеги и колешки...па очекував да видам по cool луѓе но како што викаат - не ја суди книгата по корицата. Како и да е, има доста добри колешки морам да признаам али како да фали тука нешто. Обично многу го забележувам стилот кај спротивниот пол. Другото може да помине низ прсти.Инаку, КИМ унивезитетот на сите нам ни е добро познат, спроти судска палата. Комунистичка архитектура, сивило насекаде, бетонски блокови на сите страни. Но, ако некогаш не нападнат со нуклеарка, ако се скриеме внатре, (или во СУ Никола Карев) големи се шансите да преживееме. Пофалби до органите што им текнало да направат пристојни WC, како и малото бифенце што прават fast food од она зеленото во сред ГТЦ. Спици.... така нешто. Пристојни цени, тазе храна, фуче! Исто така има и закон библиотека со сите потребни книгици во неа и со доста модерен James Bond индетификејшн систем. Ја ставаш раката на уредот, внесуваш код, влагаш! Можеш да дремеш на нет бидејки има големо интернет кафе во склоп на економски факултет. Може да се игра 10 на 10 CS. Едноставно има се на факултетот. Па и срамота би било ако нема, толку пари дадовме за партиципација, ова она. Фали само уште мотивот да ги слушам оние горе спомнатите зборови. Идам да спијам. Лаку ноч!

Kajgana Shop

На врв Bottom