Тепачка во македонскиот парламент: ДУИ Vs. ПДП! :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Очекував дека прв ќе се јави некој којшто е доволно лабилен за да му ја дувне од Македонија што подалеку и после да исправа криви дрини...Него батали тоа, воопшто не е интересно.

Интересно а и жалосно ќе биде ако не сфати народот на време каква подмолна игра игра сдсбјрм уште од 5ти Јули 2006...Стигнаа до степен лидер на партија да лаже на национална телевизија!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
btw vekje napisavme pogore MVR ke prevzeme merki iako epten cudno kako dosega pokrajtolku patarini sto gi pominav, osven tie pokraj rampite koisto i taka ne rabotat sega tolku mnogu novinari i kamerise nasle po patarinivi.. hmmmmm bolno bolno
Ма остај тоа, новинарот има вештини на Баба Ванѓа, па точно знаел кој од каде ќе проаѓа...на сета иронија, се погодило на патарина :)

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Очекував дека прв ќе се јави некој којшто е доволно лабилен за да му ја дувне од Македонија што подалеку и после да исправа криви дрини...Него батали тоа, воопшто не е интересно.

Интересно а и жалосно ќе биде ако не сфати народот на време каква подмолна игра игра сдсбјрм уште од 5ти Јули 2006...Стигнаа до степен лидер на партија да лаже на национална телевизија!
Што излажа?

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Очекував дека прв ќе се јави некој којшто е доволно лабилен...
Ти си тешка глуперда!

p.s. Го молам Струмикс да ги избрише двата поста со упатени меѓусебни навреди... Морав да одговорам со навреда, пошто инаку постот од глупердава никогаш немаше да биде забележан!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Што излажа?
http://kajgana.com/more.php?id=657&tema=20

„Се создаде хаос на кој што му кумуваа пратеници од парламентарното мнозинство“ - ЛАГА!

„Тачи делел боксови и тупаници“ - ЛАГА!

Шекерка се јави на Сител не со цел да го кара Латас, ја заболе неа шекерната за Латас, туку да прикаже лажна слика и дополнително да крене тензија за СЦЕНАРИОТО ШТО ГО ИМААТ ПОДГОТВЕНО!!!

„По некоја случајност“ пред да се оцени политичката ситуација во Македонија....КОПИЛИЊА!

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Обично не гледам телевизија. За жал, вечера гледев, односно слушав од другата соба.
Пратеникот на ДУИ, Садула Дураки, кој го предизвика инцидентот на пузата беше министер (намерно мала буква) на Министерството за земјодество шумарство и водостопанство. Две години. Две години мрак и агонија. Неписмено, безобразно и некултурно створење. Можеше да се очекува ваква работа од него.
Јасно ми е дека влаедачката коалиција мораше да прави компромиси во распределбата на одговорните функции. Јасно ми е дека ДУИ и не располагаше со соодветен кадар. Ама сепак, не можам да им простам на СДСМ како тогашна владеачка партија што дозволија да се прокоцка во претпристапниот период една така важна стопанска гранка.
Истово го замерам и на сегашната владеачка гарнирура. Една до две ластовици не ја чинат пролетта, поготово ако се остатокот птици стари орлишта или лицемерни кукавици.
Ако се овие парламентарци, и сите пред нив, претставници на народот - тогаш народов ни е за плачење. Бидејќи знаеме дека не се и дека изборите уште неколку децении ќе бидат такви какви што се, неопходно е да се воспостави додатна селекција на кандидатите за парламент, базирана на тестови за интелегенција, општи познавања и конечно здравствена (со акцент на ментална) состојба.
До тогаш - ќе продолжам со негледањето телевизија.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
http://kajgana.com/more.php?id=657&tema=20

„Се создаде хаос на кој што му кумуваа пратеници од парламентарното мнозинство“ - ЛАГА!

„Тачи делел боксови и тупаници“ - ЛАГА!

Шекерка се јави на Сител не со цел да го кара Латас, ја заболе неа шекерната за Латас, туку да прикаже лажна слика и дополнително да крене тензија за СЦЕНАРИОТО ШТО ГО ИМААТ ПОДГОТВЕНО!!!

„По некоја случајност“ пред да се оцени политичката ситуација во Македонија....КОПИЛИЊА!
Па Тачи и заменик министерот за внатрешни го газеа Положани - на А1 покажаа. А претходно Тачи нешто се заканувал, провоцирал. И шамарот на Теута... А крив е и тој од ДУИ нормално, што го нападнал Вејсели.

Дека ова што се случува не е случајно, не е. А што мислите... дали ова може е договор меѓу ДПА и ДУИ? Они пред јавноста се раскарани партии ама којзнае што има во позадина. На ДПА и ДУИ им е заедничко што се Албанци, а на Албанците не им одговара да влеземе во ЕУ и пред се', во НАТО.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
За тепачката мислам искоментирав и нема што да коментирам повеќе.. но не ми е јасно што правел председателот на сообранието, скокал, испуштал некои неартикулисано звуци.. абе господ да чува..
Друго..
Ова што го стори Латрас со Шекеринска.. без култура ја прекинува, казува дека има поважна работа од тоа да ја слуша неа сред говор.. Треба барем малку да биде реален, невинар е и треба барем колку токлку да биде политички неопределен..
Трето..
Кривични пријави се поднесени само до пратеници и членови на дуи додека нема ниту една до парламентарното мнозинство.. А како што знаеме двете страни беа вмешани во тепачката.. за кавга се потребни најмалку двајца..
Па зарем малку ни беа случувањата во парламентот, па и понатау да се нарушува демоикратијата!? :jaj:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
ДУИ попладнево во Тетово реши повторно да ги бојкотира седниците на Собранието...
Многу лош потег, кој што може негативно да влијае на битката за влез во НАТО и ЕУ!

Него чувај Боже... До тоа ли дереџе стигнавме? Читам дека по секоја цена се брани војводата Тачи, наместо да се признае дека Македонија е навистина заложник на Тачи и Елмази... Единствено за тоа вчера Шеќеринска беше во право... Многу јасно е дека Тачи ќе изиграва шериф во парламентот и ќе си ги решава работите онака како што му одговара нему... Што и да направи, влакно нема да му фали!?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Па Тачи и заменик министерот за внатрешни го газеа Положани - на А1 покажаа. А претходно Тачи нешто се заканувал, провоцирал. И шамарот на Теута... А крив е и тој од ДУИ нормално, што го нападнал Вејсели.
Теут(н)а јавно демантираше дека „попила“ шамар....:ples:

Пред некоја страница можеш да прочиташ од албанец што превел што вика Тачи...

И ти ли бе душо ќе не лажеш...:dozd:
Дека ова што се случува не е случајно, не е. А што мислите... дали ова може е договор меѓу ДПА и ДУИ? Они пред јавноста се раскарани партии ама којзнае што има во позадина. На ДПА и ДУИ им е заедничко што се Албанци, а на Албанците не им одговара да влеземе во ЕУ и пред се', во НАТО.
:dabe:

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
hahha
sedis si zboris doagja nekoj i pocne da te davi i tepa :)
tocno treba krivicna da ti stegnat posto ne si mu go skrsil vratot na napagjacot...
ili pod itno da mu ja zememe licencata na novinarot vo sobranie sto batkive naoruzani do zubi upadnale vo sobranie a toj ete vo pogresno mesto bil vo pogresno vreme.. za novinart na alsat bez dve rebra pravdata ke bide zadovolena otkako ke prijavi toa go rascistivme mislam...
Jas za latas i nemam nekoi osobeni simmpatii ama ja prasa rada dali e toa se g-gjo rada?? taa si kaa toa e se sto imam da kazam pa si kaza i on sto imase da kaze..vazno e da se napomene deka govorot na rada bese ocaen se javila i dadoa zbor i koga go imase zborot kako da mi bese zbuneta sto go dobila zborot ocajnicki pokusavajki da iscrta nesto sto e imaginarno i nemzno da se nacrta... samata se postavi kako lesen plen ..
lugje naoruzani do zubi vleguvaat vo sobranie vo zakonodaven DM na RM, cela ceta naoruzana nadvor postavile tepaat pratenici i novinari pred cela javnost a rada nasa go tupi vo centralniot vesnik kolku ona bila potresena sto i davala apce za smiruvanje na teuta istata onaa teuta sto si gi falese sinovite sto pukaa od kaleto vo Tetovo vrz mojata, tvojata i tatkvoinata na rada ....
Mizerii !!!

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
oki
toa e toa
doagjaat evropskite zakni uckive begaat... najverojatno sega ke go bojkotiraat poradi toa sto ne im se dozvoluva istoto komotno da go zapalat..
Ajde da vidime sto sega ke bide isfrleno d rakav.. definitivno tuka se trosi adut i se zatvara ova poglavje so uckive...

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
...lugje naoruzani do zubi vleguvaat vo sobranie vo zakonodaven DM na RM,
А кој е за тоа виновен?:) Власта или опозицијата?
Како бе тоа не успеавте да најдете ниту една маана кај ДПНЕ или кај ДПА??? А СДСМ и ДУИ парампарче ги направивте!:)

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
ДУИ попладнево во Тетово реши повторно да ги бојкотира седниците на Собранието...
Многу лош потег, кој што може негативно да влијае на битката за влез во НАТО и ЕУ!

Него чувај Боже... До тоа ли дереџе стигнавме? Читам дека по секоја цена се брани војводата Тачи, наместо да се признае дека Македонија е навистина заложник на Тачи и Елмази... Единствено за тоа вчера Шеќеринска беше во право... Многу јасно е дека Тачи ќе изиграва шериф во парламентот и ќе си ги решава работите онака како што му одговара нему... Што и да направи, влакно нема да му фали!?
Стрелец, стрелаш, стрелаш, ама све у празно гаѓаш брат! Престани да тресеш зелени човече, ни драгиот колега Интел :wink: не забегува толку во апологетството на сдсмовската кауза. Војводата Тачи не го започна срањето! Друго е прашањето како тоа импотентиве од власта (вклучително и војводата Тачи) си дозволуваат толку лесно да паѓаат на евтините “psy-ops“ финти на сдсмовската банда. И на последниот морон му е јасно дека сдсм бандитите ќе направат све за да ја дискредитират Македонија токму во овие битни моменти по т.н. “евро-интегративни процеси“. А денес и самите се уверивме дека оние говна од таканаречената европска унијуа едвам дочекаа еден ваков развој на настаните за да серат ко фоки колку нас не не бива.

Kajgana Shop

На врв Bottom