Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koj prv pocna? Koj prv se odnesuva destruktivno? Ja napinjam zili ovde,ti se majtapish.
Koj kur ke i se na evropa eden kup cigani,primi 30 milioni da se motaat po evropskite ulici, prosjacat i dzeparosat............
Jas se slagam do negde so Swedo.. dovolno e samo da se pogledne koi ''makedonci'' se na crnata lista ,tuka nema diskusija.. !
Џабе се топотрите сите и барате аргументи, јасно е како ден дека до крајов на годинава ќе ги исполниме највисоките европски технички критериуми за конторла на нашите државјани, дури и технички подобро контролирано ќе биде и од некои земји членки. И јасно е дека визите се чисто политичка волја, односно дека треба на тие мрзливите западноевропски гзови да им текне, ајде бе да ги ставиме и овие во листа. Нормално тие сега немаат намера со тао да се занимаваат туку имаат побитни политички игри за играње па си го чуваа ова како кец во ракав за уценување на нашата држава ако нешто им треба а ние во основа не сме желни за нив да го направиме.
Така да ирелевантни ви се сите дискусии дека не тија знам сирмашните или циганите, или муслиманите или пак албанците ќе им се населеле, бидејќи кој од нив сакал веќе се населил по легални или илегални начини.
Џабе се топотрите сите и барате аргументи, јасно е како ден дека до крајов на годинава ќе ги исполниме највисоките европски технички критериуми за конторла на нашите државјани, дури и технички подобро контролирано ќе биде и од некои земји членки. И јасно е дека визите се чисто политичка волја, односно дека треба на тие мрзливите западноевропски гзови да им текне, ајде бе да ги ставиме и овие во листа. Нормално тие сега немаат намера со тао да се занимаваат туку имаат побитни политички игри за играње па си го чуваа ова како кец во ракав за уценување на нашата држава ако нешто им треба а ние во основа не сме желни за нив да го направиме.
Така да ирелевантни ви се сите дискусии дека не тија знам сирмашните или циганите, или муслиманите или пак албанците ќе им се населеле, бидејќи кој од нив сакал веќе се населил по легални или илегални начини.
Абе ја ви викам ЕУ стега редови ... не е како порано многу е потешко... ама ако те бива се снаогаш а они нејкат да им се снајде некој многу многу сакаат работници за тоа што немаат друго ке ставаат миљарда сопки само да не се отиде .... плус и нашите заебаваат сакаат овци робови у трлото...плус албанци кримоси непожелни и коа ке збереш се ан се заебано муда за бубрези
Od slednava godina EU voveduva posebni zastitni merki, duri i za novite veke primeni clenki kako Bugarija i Romanija ,a da ne zboram sto se sluci po vlezot na Polska kade najmalce 7 milioni Poljaci zaminaa vo zapadnite zemji. Ceska se soocuva se nedostig na rabotna sila..kako i Polska dodusa.
Bugari,Romanci,Poljaci rabotat za 3 pati pomali pari ,a se nafakaat za najteskite raboti.
Germanija se pretvori vo Doner Kebab land,turci,kurdi,arapi,albanci sto nema.Vo drugite zemji kako Anglija uste beter.
Od Polska i Ceska zaminaa najstrucnite kadri ,pocnuvajki od zabari do kardio hirurzi ,gradeznici itn. od drugite profesii. Sega nemaat kvalitetni rabotnici..tokmu poradi toj lesen pristap do dozvola za rabota,bezvizen rezim itn. Sto bi i se slucilo na MK posle vlezot vo EU?
Sega neli EU ke vovedi SINA KARTA..po principot na americkata ''zelena''.
Vizite se politicka igra.. megjutoa realnosta e deka ne ni se pisuva dobra idnina,osobeno prvite 5-6 godini po vlezot vo EU. Sega mozebi site itame kon EU.. ama spored mene treba da se vleguva postepeno,barem dodeka ne dostigneme polovina od standardot na zapadnite zemji.