Преговори за либерализација на визниот режим кон Македонија - Фратини / Груевски

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување

Што очекувате од посетата на Фратини?

• Да наздрави со шампањско и да ја пофали владата за постигнатото и да ја охрабри така да продолжи и п

Гласови: 12 41,4%
  • Да соопшти датум за почнување на преговорите за укинување но не и датум безвизен режим

Гласови: 4 13,8%
  • Веднаш да ги почне преговорите ама да не прецизира датум за безвизно патување

Гласови: 2 6,9%
  • Веднаш да ги почне преговорите и да изрази надеж дека Македонците побрзо ќе се ослободат од визите о

Гласови: 11 37,9%

• Вкупно гласачи
    29
Lele ama imalo naivni ovde znaci

1. nema da ni dadat da ideme so nasi pasosi nikad
ne ne saka EU mali sme neinteresni 2 miljona se inace pickin dim

2. nasite politicari si gi cuvaat ovcite u trloto i ne praat nisto zasto ? Pa ako se pustat granici koj ke im raboti posle za 150 evra u nivnite biznisi ? NIKOJ ... taka da ne se lazete , toa se djubrinja samo go drzat Makedonecot u trlo da mu cicaat krvta za da ne im trpi biznis.

Da se po nekoe cudo sluci eptem liberalizacija garantiram deka 300.000 luge od makedonija ke otidat na Zapad za 3 meseca i ke nema nevrabotenost ama toa na nekoj ne mu odgovara oti cenata na rabotna sila ke mora da se zgolemi poradi pogolema pobaruvacka a pomala ponuda na rabotna sila... i zatoa Makedonecot ke bide cican od site Vampiri od site vlasti

3. Bugarite sakaat da lapnat svojot del preku pasosite i im odgovara vakvo jebavanje na Makedonecot u mozok koj na kraj mentalno ke popusti od silno jebavanje od site strani i ke se pise Bugar . Sumnjam deka i tie finansiraat vo proekt neliberalizacija na vizite. Grcite isto koj ke im raboti ko rob po Strumica i slicni fabriki za Ich pari ? Normalno deka ke kocat. Albancite isti kurac si chutatama ako ne frlile i tie para na nekoj senator i vo Eu komesar nekoj ja kurov go secam ...specijalna vojna se vika toa naivchini moi . I na niv im odgovara ova sto se slucuva sea oti niv gi zabole Stojko oni sekako imaat coek u Ambasada da im dade viza, sekoj na precek e sipo , baska imaat para i frlaat za vizi ama preku ete toj sipoto sot stoi na vrata tamu demek preveduva. Idat kon osiromasuvanje odnosno nedozvoluvanej na Makedonecot da se zbogati ako otide na Zapad i stavaat sopki za da mozat samo oni da se vracaat od Svicarska so BMW i da ni gi ebat toa kurvichinjata nashi , a Trpe da si grize od kurot a oni neka lecat kompleksi nad nas i neka ni se smejat u faca.

Malce prst na celo i logika be , sto se zalazuete ko da imate 12 godini ebago belja

SWEDEN... daj oladi malku...gledas jas toa malku so sekerce go pustam u opticaj...VAKA DIREKTNO SAMO KE ZGOLEMIS NASILIE ZARADI FRUSTRACII i SAMOUTEPANSTVA.....a i toa rejtingot...ic ne mu mislis za REJTINGOT.....

Lele ama imalo naivni ovde znaci

1. nema da ni dadat da ideme so nasi pasosi nikad
ne ne saka EU mali sme neinteresni 2 miljona se inace pickin dim

2. nasite politicari si gi cuvaat ovcite u trloto i ne praat nisto zasto ? Pa ako se pustat granici koj ke im raboti posle za 150 evra u nivnite biznisi ? NIKOJ ... taka da ne se lazete , toa se djubrinja samo go drzat Makedonecot u trlo da mu cicaat krvta za da ne im trpi biznis.

Da se po nekoe cudo sluci eptem liberalizacija garantiram deka 300.000 luge od makedonija ke otidat na Zapad za 3 meseca i ke nema nevrabotenost ama toa na nekoj ne mu odgovara oti cenata na rabotna sila ke mora da se zgolemi poradi pogolema pobaruvacka a pomala ponuda na rabotna sila... i zatoa Makedonecot ke bide cican od site Vampiri od site vlasti

3. Bugarite sakaat da lapnat svojot del preku pasosite i im odgovara vakvo jebavanje na Makedonecot u mozok koj na kraj mentalno ke popusti od silno jebavanje od site strani i ke se pise Bugar . Sumnjam deka i tie finansiraat vo proekt neliberalizacija na vizite. Grcite isto koj ke im raboti ko rob po Strumica i slicni fabriki za Ich pari ? Normalno deka ke kocat. Albancite isti kurac si chutatama ako ne frlile i tie para na nekoj senator i vo Eu komesar nekoj ja kurov go secam ...specijalna vojna se vika toa naivchini moi . I na niv im odgovara ova sto se slucuva sea oti niv gi zabole Stojko oni sekako imaat coek u Ambasada da im dade viza, sekoj na precek e sipo , baska imaat para i frlaat za vizi ama preku ete toj sipoto sot stoi na vrata tamu demek preveduva. Idat kon osiromasuvanje odnosno nedozvoluvanej na Makedonecot da se zbogati ako otide na Zapad i stavaat sopki za da mozat samo oni da se vracaat od Svicarska so BMW i da ni gi ebat toa kurvichinjata nashi , a Trpe da si grize od kurot a oni neka lecat kompleksi nad nas i neka ni se smejat u faca.

Malce prst na celo i logika be , sto se zalazuete ko da imate 12 godini ebago belja

Aбе ако не сакаат милум ќе не пуштат силум,нагло се зголемува бројот на морнари кој не ни знаат да пливаат,а и потребата од градежници за Русија расте секојдневно па така сепак се оди на печалба.Интересен податок е тоа што за година дена пораснаа дневниците на добрите мајстори за дупло а и тешко се наоѓаат барем во Прилепскиот регион па малку престанаа да им се смејат во фаца кога ќе дојдат да лечат комплекси.
SWEDEN... daj oladi malku...gledas jas toa malku so sekerce go pustam u opticaj...VAKA DIREKTNO SAMO KE ZGOLEMIS NASILIE ZARADI FRUSTRACII i SAMOUTEPANSTVA.....a i toa rejtingot...ic ne mu mislis za REJTINGOT.....

Рејтингот е од посебна важност во визните перипетии и продавање "Муда за бубрези" во оваа држава.:)

Nasite jaki pregovaraci i doktori po pravo, ne uspeaja da izdejstvuvaat,so grckata "shengen" viza da moze da se patuva vo eu i obratno,za sto imaat imaat potkrepa od medjunarodniot shengenski dogovor.

Prasanje za site pravnici:

Moze li jas so mojata grcka shengen viza da otidam vo sekoja Shengen ambasada i da baram da mi bide prenesena vo mojot pasos,bez nikakvi dopolnitelni dokumenti i bezplatno,ili da mi bide dozvoleno da patuvam vo eu so listot?

Dali moze da tuzam,ako bidam odbien?

Ajde ti sega doktore, jak politicaru, izlezi vo javnost i preporacaj na site makedonski gradjani so grcka viza,ako bidat vrateni od shengenskite ambasada da tuzat.

Prasanje sam za tie sto imaat vrska od pravo i shengenskiot dogovor:

Ima li osnova ovaa moe tvrdenje?

p.s. Kolku sme jaki pregovaraci,nema da mi bide cudno nie da vlezeme vo eu a pak da ni bidat potrebni vizi za patuvanje. Mozebi treba da se vikne Ahmeti ili Dzaferi za nas da izdejstvuvaat nesto, covekot od opozicija si ja sproveduva svojata programa. Unikat vo svetot,za uspesen pregovarac.

Nasite jaki pregovaraci i doktori po pravo, ne uspeaja da izdejstvuvaat,so grckata "shengen" viza da moze da se patuva vo eu i obratno,za sto imaat imaat potkrepa od medjunarodniot shengenski dogovor.
Moze li jas so mojata grcka shengen viza da otidam vo sekoja Shengen ambasada i da baram da mi bide prenesena vo mojot pasos,bez nikakvi dopolnitelni dokumenti i bezplatno,ili da mi bide dozvoleno da patuvam vo eu so listot?
Ajde ti sega doktore, jak politicaru, izlezi vo javnost i preporacaj na site makedonski gradjani so grcka viza,ako bidat vrateni od shengenskite ambasada da tuzat.
p.s. Kolku sme jaki pregovaraci,nema da mi bide cudno nie da vlezeme vo eu a pak da ni bidat potrebni vizi za patuvanje. Mozebi treba da se vikne Ahmeti ili Dzaferi za nas da izdejstvuvaat nesto, covekot od opozicija si ja sproveduva svojata programa. Unikat vo svetot,za uspesen pregovarac.

Toa e пред се затоа што нашите влади применуваат ригидна политика штом преговараат со ЕУ за визни отежнувања би рекол а не олеснувања како што имаат обичај да изјават во медиумити.Владата на Гвујо ја прифати топката и ја игра истата игра како и предходните влади па така наместо укинување на визите успеавме да издејствуваме само неколку сликања во Брисел од страна на две-три преговарачки делегации кој во најлош случај се нешто како преговарачки тим по однос на такви прашања.Агнеса Руси или Шпреса Јусуфи не можат ни дома да си појдат ако им се префарба портата па ќе преговарале со ЕУ за визни олеснувања или не дај боже за укинување на нацистичкиот визен режим спроведуван од земјите во Шенген зоната.
За твојот проблем со листот кој би требало да ти обезбеди Шенген виза имаш правна основа за тужба во Стразбур итоа според Даблинската конвенција од 15 Јуни 1996(чинам беше)итоа директно без да поднесуваш постапка кај наши надлежни институции односно судови затоа што договорот во Даблин е меѓународен акт на кој и Грција е подпишана и обврзана како и сите земји од Шенген зоната да го спроведува.Според актите на меѓународното право јас како градежник сум толку малку компетентен да ти одговорам но сепак мислам дека правдата е на твоја страна и би било интересно доколку се вмешаат одредени правни експерти по однос на тоа прашање.Но не заборавај дека доколку за такви работи имавме секогаш консултација со експерти ќе бевме во најмала рака ослободени од визи барем за ЕУ ако не и за САД како што беше случајот со Словенија која само си ги префрли сите договори од поранешна Југославија при прогласувањето на независност.

Дури и странците почуствуваа колку се залагаат нашите политичари и влади кон интеграцијата во НАТО и ЕУ,па им праќаат вакви пораки:

Амбасадорката на САД Џилиен Миловановиќ не може да разбере зошто во Република Македонија некои од политичките лидери сметаат дека ќе добијат повеќе гласови со создавање проблеми отколку со нудење решенија за нив.
"Толку многу е јасно дека граѓаните сакаат решенија. Но не можам да разберам зошто некој од државниот врв верува дека ќе добие повеќе гласови со создавање проблеми, наместо со решенија. Не можам да верувам дека во оваа земја се уште има некој што верува дека ќе добие повеќе гласови на таков начин. Притоа мислам на сите, не само за Владата", изјави Миловановиќ по вчерашното свечено затворање на проектот спроведен во училиштата со помош на УСАИД "Македонија се поврзува" во хотелот "Александар палас".
На амбасадорката Миловановиќ не и се јасни ниту последните случувања со предлозите за Судскиот совет кои таа ги оценува како влегување во нова, непотребна ситуација.

Не мислите ли дека некои од нас малку подобро ги "разбираат" нашите "глаучи"?

Извади ти Грчка виза ја ке те однесам кај сакаш у ЕУ освен УК.

имам магично стапче !

Инаку кој бе да тужиш ? Грција заради таквиот НЕШенген виза што ти даваат на папир ?

Свашта.

Па тоа е сторено со амин од Еу да не им трпи туризмот па ни ја олесниле таа Грчка виза , какви права бараш ти ?

Кој те бе сака у ЕУ ? Кој кур ке си им ? И затоа сите можни сопки се со АМИН и ЛЕГАЛНИ.

За правниов совет не ти наплакам немаш пари да платиш и така и така

Обрати и се на Миловановиќ,можеби ќе и се разјаснат некои работи.:)

Извади ти Грчка виза ја ке те однесам кај сакаш у ЕУ освен УК.

имам магично стапче !

Инаку кој бе да тужиш ? Грција заради таквиот НЕШенген виза што ти даваат на папир ?

Свашта.

Па тоа е сторено со амин од Еу да не им трпи туризмот па ни ја олесниле таа Грчка виза , какви права бараш ти ?

Кој те бе сака у ЕУ ? Кој кур ке си им ? И затоа сите можни сопки се со АМИН и ЛЕГАЛНИ.

За правниов совет не ти наплакам немаш пари да платиш и така и така

Ja ne ti baram pari,sto ucis od moite postovi.......
Ama nisto ne si naucil , da si me cital vnimatelno ke si zaklucil deka jas ziveam vo edna EU zemja......
Jas rabotam za opsto dobro na Makedonija,i nikogas ne bi pobaral pari za moite idei,za koi stotici sovetnici zamaat plata,a cmaat po cel den.....

Ama nisto ne si naucil , da si me cital vnimatelno ke si zaklucil deka jas ziveam vo edna EU zemja......
Jas rabotam za opsto dobro na Makedonija,i nikogas ne bi pobaral pari za moite idei,za koi stotici sovetnici zamaat plata,a cmaat po cel den.....

На Македонскиот народ никогаш не му требале пари доколку е слободен да транзитира без граници и без визи,дијаспората може многу да помогне окулу тоа "општо добро".

Па извини не сум те заприметил искрено не ме интересирало , ме праша за совет како доктор на право ти кажав што рипаш сеа кај ти дадов без пари совет уште скокаш ...ме заболе курот кај си на крају краева. У муабетот не беше спомнат ти како Ти туку општо, извади виза Грчка ( мислев на било кој ) , кој кур ке си и на Европа ( мислев на било кој просечен Македонец ) јас не знаев Ваша светлости дека зборам со таква иманентна персона , длабоко се извинуам

Па извини не сум те заприметил искрено не ме интересирало , ме праша за совет како доктор на право ти кажав што рипаш сеа кај ти дадов без пари совет уште скокаш ...ме заболе курот кај си на крају краева. У муабетот не беше спомнат ти како Ти туку општо, извади виза Грчка ( мислев на било кој ) , кој кур ке си и на Европа ( мислев на било кој просечен Македонец ) јас не знаев Ваша светлости дека зборам со таква иманентна персона , длабоко се извинуам

Koj prv pocna? Koj prv se odnesuva destruktivno? Ja napinjam zili ovde,ti se majtapish.
Koj kur ke i se na evropa eden kup cigani,primi 30 milioni da se motaat po evropskite ulici, prosjacat i dzeparosat............

Koj prv pocna? Koj prv se odnesuva destruktivno? Ja napinjam zili ovde,ti se majtapish.
Koj kur ke i se na evropa eden kup cigani,primi 30 milioni da se motaat po evropskite ulici, prosjacat i dzeparosat............

Народот рекол:-Кај сите Турци,таму и Асан!Очигледно згрешил во проценката барем за Македонија.:)

Добро бе бубе коолирај... не знаев дека си толку фанатик идеме даље

Ok ,kul sum(ama da znaes da bev jas bar i brucosh na pravni, dokolku mojava tastatura ispustase kurovi i drugi bezobrazluci,ke letashe vo wc solja :-) ).
E ,za rulja-ta, surtuci so datum na radjanje 00.00.0000 i mesto na radjanje Unknown ima po Evropa bezbroj da ne kazam neto masa povekje od 7 milioni.(istocnoevropski)
I da ne gi nabrojuvam zemjite od koi poteknuvaat.....
Zivejat vo kamp prikolku,ili vo stan rusevina po 1 covek na 2 kvadrati,t.e
vo eden stan od 60 kvadrati zivejat 30 ludje.
A so sto se zanimavaat tie ludje,sigurno pogoduvate.......
Kolku imame nie vo Makedonija takva masa, neto se razbira,zboruvam za najnajdolnata klasa koja nema fateno penkalo......
Jas mislam ne povekje od 50000.
Kako moze na EU da ne i smetaat,nejzinite milioni,istocnoevropskite milioni,
a nasite iljedarki da se problem?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom