SWEDEN
38ca ama nikoj ne verue
- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 2.531
- Поени од реакции
- 34
Abe bube srce si zimi sve
Ne moze , nema takvi kako be ne razbirash , i jas sakam da ima i srce mi se cepa koga ke vidam nepismeni, neobrazovani Englezi koi se zapisuvaat na Kembridz a ne znaat ni koj e Alexandar , ne znaat koj e glaven grad na Kina vikaat Shangaj...
jasno mi e ko bel den ama taa e realnosta , sakam i jas
ama gues what
NEMA
Koj kako dojde na vlast go zabole kurot za narodot , samo grabaat !
Toa e realnosta , odvnatre sme truli a nadvor ne ne jebat nikoj, doduse tie i taka i taka ne ebat nikoj ako nemaat interes ... Ako si na zapad znaesh toa ... samo pari interes korist toa e toa taka e i u biznis taka e i u politika ...kakvi cuvstva mora da si operiran ako enjkes da propadnesh tamu
kraj storije
Ne moze , nema takvi kako be ne razbirash , i jas sakam da ima i srce mi se cepa koga ke vidam nepismeni, neobrazovani Englezi koi se zapisuvaat na Kembridz a ne znaat ni koj e Alexandar , ne znaat koj e glaven grad na Kina vikaat Shangaj...
jasno mi e ko bel den ama taa e realnosta , sakam i jas
ama gues what
NEMA
Koj kako dojde na vlast go zabole kurot za narodot , samo grabaat !
Toa e realnosta , odvnatre sme truli a nadvor ne ne jebat nikoj, doduse tie i taka i taka ne ebat nikoj ako nemaat interes ... Ako si na zapad znaesh toa ... samo pari interes korist toa e toa taka e i u biznis taka e i u politika ...kakvi cuvstva mora da si operiran ako enjkes da propadnesh tamu
kraj storije
So mene moze sekoj da razgovara na drugarsko nivo,tup glup budala se e dozvoleno do nekoja granica,pogotovo koga ke tresnam nekoja glupost,nikoj ne e seznajko,imame VIP licnostci koi katadnevno tresat gluposti pocnuvajki od soedinetite stati preku z.evropa pa do nasata ni mila Makedonija......
Nadrilan sum od gletkata ovde na zapad,kaj sto sekoj den gledam rulja kako slobodno se seta,a nasiot daleku pokulturen i poemancipiran narod e osuden na surgun. Cmaeme vo getoto i uste mislime deka e zasluzeno .........
Na site tie bolki naletuvas ti i zboris koj ke si im si ti,nie i taka natamu.....
Jas godisna grcka viza imam so godini, ja zemam kulturno,kako gospodin ,prejaka bese zelbata vo mene da ja vidam Pela,Kukus,Lerin,Voden.......
Celta mi beshe nekoj da potiknam individualno da se se izbori,vladata ne pravi nisto i sam neznam od koi pricini,imavme NVO "Bez VIzi" i tie cmaat,ne im davaat nikakvi pravni soveti na gradjnita imame mediumi demek nezavisni......Izvini ako nesto jas zgresiv,od moja strana jas ne sum lut.Smetaj go ovaa nateganje kako zavrseno,da go postedime forumov od privatni gluposti.
Ni Velija nema ..da da prati novinar vo grckata ili germanskata ambasada da gi prasa toa sto treba da gi prasa...... se e fabrika.....
1. Zosto gospodine Ambasador ,nasite gradjani gi tretitare poloso i od vasite svinji pred kolenje?
(svinjite vo Germanija vo klanica,pred kolenje sedat vo golemi klimatizirani prostorii so muzika i hrana . Na ovoj nacin se sprecuva depresijata na svinjata i se dobiva pokvalitetno meso. Znaat onie koi studiraat zemjodelstvo i stocarstvo,ja ovaa go gledav na dokumentarec.)
2. Nasi izvori presmetaa deka vasata ambasada godisno crpe i do milion evra od nasite gradjani. Do edna petina od parite ke sponzorirate nekoja cesma ili vodovod vo nekoe slabo naseleno selo(za da ne cini skapo).
Sto pravite so ostatokot od parite i imate li mirna sovest da gi trosite tie pari kako gradjanin?
3. Neli se sramite bar malku, vie zemja svetski rekorder vo izvod i proizvodstvo,bogata i ekonomski dzin da im naplakjate na makedonskite gradjani za poseta na vasat zemja i voedno da tvrdite deka ste nasi prijateli i strategiski partneri......
4. Ovaa prasanje podobro da ne go postavuvam,se odnesuva na eden monopol.......