- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 137
EU e edna licemerna institucija. Nema pricina za sto bi se plasele od napliv od emigranti od MK. Celata rabota e rezultat na taa licemerna i izolacionisticka politika koja ja imaat. Gi pribraa site sojuznici na Hitler pod svoe krilo i toa pod hitna postapka. Im pomognaa maksimalno so se sto moze da se pomogne. Nikoj nemoze da me ubedi deka BG ili RO bea vo podobra polozba od MK vo momentot koga im gi ukinaa vizite. Im gi ukinaa vizite, sakaa da gi opravat, da pocnat da se osekjaat kako Evropejci, mladite odat i studiraat vo EU, del od niv se vrakjaat so novi iskustva i znaenja doma i gi primenuvaat za razvitok na drzavata. Se e toa mnogu pozitivno. A zosto toa ne e i za MK? Hrvatska ima ist status na kandidat za clenstvo kako i MK, na niv ne im trebaat vizi od nezavisnosta. Licemerstvo bez granici. Kako ne se naogja nekoj od nasite politicari da go kaze toa. Se plasat od emigracija, od drzava so 2 mil ziteli, malo morgen. Neznam, takva omraza pocnav da osekjam kon EU, tokmu zaradi toa licemersto. Bev eden od najgolemite podrzuvaci za EU integracija, toa e prekrasna ideja ama sega i se zamisluvam dali i sakam da bidam vo sojuz so takvi lugje. Da se osekjam Evropeecsmeski.
Potposlno se slozuvam!
Ako gi vidam utre kako se klestat,pri potpisuvanjeto ke go skrsam televizorot. Ova ispadna ni stap ni morkov. Neli ako vekje ne ne primaat bar da ni gi ukinat vizite bese stav na vladata. Volkot sit ovcite bugarski.
Taka ispadna,nikoj oficijalno ne replicirase na sluzbenikot od Brisel deka ukinuvanjeto na vizite e dolgorocno za site zemji od z. Balkan.
Znaci da ne gi dzanjkame do 2014. E aj mila vlado,kako ke go sprecite bugariziranjeto na Makedonija. Za kogo ke pregovarate vo 2014 ukinuvanje? Za dedo 98-godisen od Marievo,slep gluv i nepodvizen,edinstven bez bugarski pasos. Ke vi propadne i namesteniot tender za e-pasosi,site ke si vadat bugarski,sto ke im e elektronskoto djubre sto ne vredi za nikade. Vekje 50000 gradjani nema da go prodolzuvaat makedonskiot pasos, 40000 baranja se vo tek.
Kolku ke bidat vo 2014? Komu ke go sitkate bio-pasosot?
Pod hitno,da se pokani kancelarkata Merkel da ja poseti Makedonija do krajot na godinata. Imate bezbroj argumenti i fakti za dobri pregovori za ukinuvanje:
1. Zosto dzabe go trpime monopolot na Telekom?
2. Dali Germanija indirektno ja podrzuva Bugarizacijata na Makedonija?
3. Zosto ne tuzime za nepucituvanjeto na Sengenskiot rezim od strana na Grcija?
4. Za razlika od BiH,Sr,CG i Albanija ,viznot rezim za Makedonia e nacionalen interes, zemjata poleka go gubi suverinitetot i drzavnosta,dali e toa celta na EU.
5. Kade e nagradata za konstruktivno odnesuvanje na Makedonija,vo site krizi.
6. Zosto so Japonija imame bezvizen rezim?
Breeeeeej abe da bese druga drzava,so ovie argumenti ke padnese i amerikanskiot vizen rezi a ne germanskiot.
Pod hitno donesuvajte go toj zakon za patuvanje vo stranstvo so ciesto donesuvanje Bugarija se otkaci od sengenskite sindziri.
Rabotete ludje ne ne sramete!!!!!!!!!!