Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
??????????????????????????????????????????? DVD ромот ми чита само DVD цедеа,а обични нејќе.(немој вака да ме зезаш ''до маусот били :))
Малку предновогодишна заебанција де :)

На кратко: Земи нов DVD-RW и решен проблем.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам проблем со ОС.Го исклучувам се нормално (start>turn off computer>turn off) и се е регуларно само наместо да се исклучи се рестартира.Во моментов не сум во способност да размислам па ако некој го има решено истиов проблем нека ми каже како го решил.:smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Имам проблем со ОС.Го исклучувам се нормално (start>turn off computer>turn off) и се е регуларно само наместо да се исклучи се рестартира.Во моментов не сум во способност да размислам па ако некој го има решено истиов проблем нека ми каже како го решил.:smir:

Влези во BIOS и стисни Load optimized/defaults.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Ја имав сличен проблем како твојот, го пребарав цел биос за на крај да видам демек еден од PCI слотовите ми го пали ПЦ-то одма штом го изгасам нормално, преку shot down.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
65
Поени од реакции
0
Imam laptop Toshiba Sattelite A665 so HD Ready ekran( ko sto go ima na stranata na tnt it market)... ali ima eden pogolem problem :(( go poeb*v ekranot golem 16' pa me interesira kolku pari e nov ekran ist takov 16' HD Ready so rabotna raka... pozz

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Imam laptop Toshiba Sattelite A665 so HD Ready ekran( ko sto go ima na stranata na tnt it market)... ali ima eden pogolem problem :(( go poeb*v ekranot golem 16' pa me interesira kolku pari e nov ekran ist takov 16' HD Ready so rabotna raka... pozz
mnogu pari e samo 50 evra e otvaranje na lap top a ekranot + zavisno od kvalitetot na ekranot goleminata ITN.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
здраво, денес требаше да приклучам другиот компјутер на мониторот претходно мониторот го користев за на лаптопот дека за да биде поголема резолуцијата и екранот... ама незнам зошто несака да го подигне мониторот односно се си останува исто ( црно ) коа ке го пуштам компјутерот.. ПОМОШ?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Имам проблем со USB стикчето. го ставив кај еден другар во комп. и не излегвасе ништо. мислев дека е до копм и сега го ставив во мојот комп и тука не излегва во my computer. има чаре или ново????

Член од
3 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1
Пациент:Asus Notebook F5M, стар 4 години, искористен до максимум.
Проблем: Има проблем сам со себе.
Цел: да се користи уште толку. :)
Симптоми:На вклучување дава црн екран, не прави никаква бука и пали само една сијаличка.
Превземени чекори:

• Го отворив и видов дена не врти ни кулерот на процесорот.
  • Му ја извадив меморијата, ја избришав со гумичка и пак ја вратив.
  • Ја извадив батеријата.
  • Го извадив напонскиот кабел.
  • При извадена батерија и напонски кабел го држев power копчето преку 40 секунди.
  • Го извадив хард дискот.
  • Го извадив процесорот.
  • Направив преку 274 комбинации на вадење и ставање на компоненти. Ниту еднаш не запиште, само еднаш ми успеа да го крене кулерот на процесорот (ваљда од жал).
  • Седнав на интернет и читав 4 дена за тоа како да го решам проблемот. Многу го решиле со финтата со меморијата, со батеријата...
  • Се молев.
  • Седнав да ви пишам. :)
Секоја помош, совет, reply, изјава од искуство е добродојдена. На најуспешните, Дедо Мраз ќе им донесе еленчиња.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Пациент:Asus Notebook F5M, стар 4 години, искористен до максимум.
Проблем: Има проблем сам со себе.
Цел: да се користи уште толку. :)
Симптоми:На вклучување дава црн екран, не прави никаква бука и пали само една сијаличка.
Превземени чекори:

• Го отворив и видов дена не врти ни кулерот на процесорот.
  • Му ја извадив меморијата, ја избришав со гумичка и пак ја вратив.
  • Ја извадив батеријата.
  • Го извадив напонскиот кабел.
  • При извадена батерија и напонски кабел го држев power копчето преку 40 секунди.
  • Го извадив хард дискот.
  • Го извадив процесорот.
  • Направив преку 274 комбинации на вадење и ставање на компоненти. Ниту еднаш не запиште, само еднаш ми успеа да го крене кулерот на процесорот (ваљда од жал).
  • Седнав на интернет и читав 4 дена за тоа како да го решам проблемот. Многу го решиле со финтата со меморијата, со батеријата...
  • Се молев.
  • Седнав да ви пишам. :)
Секоја помош, совет, reply, изјава од искуство е добродојдена. На најуспешните, Дедо Мраз ќе им донесе еленчиња.
Искрен совет: Напрајму Чек дис Аут.
Сериозно: Чувајго или дајго за делови.
Крајно-Трајно решение: Ако не бива ништо од горенаведеново... нека го јаде кантата.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Луѓе, да прашам зошто пример кога симнувам игра, и во D дискот имам 22 GB free, и кога екстрактирам ми се одзима во дискот C?!
а во дискот Ц немам ич место :(:( 1 GB :(
дајте помош?
до вирус да е, проверив-исчистив со AntiVir..
ај помош ..
Фала однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom