Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Windows 7 ке го инсталираш на друга партиција на пример D:\ и ке имаш dualboot

Моја препорака инсталирај Виндоус 7, па на виртуелна машина стави си се што сакаш друго од оперативни системи со програмата, vmware.
Ако ти треба дополнителни информации пиши.

Графичката ти е при крај (да не речам рокната). Затоа и ти дава само преку Safe Mode зашто нема сила (сјебана е) да го подигне РС нормално.

Ако имаш некоја стара графичка, колку да ја ставиш да видиш дали ќе се оправи, да знаеш дали да си купиш графичка (да си купиш треба :))

Напишано од Ice_Hendrix
Пробај извади ја неговата стави ја кај тебе? Ако си работи тогаш значи не е до неа. Стави ја твојата кај него. Ако не работи значи проблемот е друг, веројато хардверски? Кажи прво што ќе биде по ова па за натака ќе видиме!

Знаев дека толку и е векот, ја извадив синоќа мојата и ја ставив на братучед ми на компјутерот и си работеше одлично, и драјверите ги инсталирав и се беше ок, а неговата на мојот компјутер истото го правеше. Така да нова...Фала за помошта:toe::smir:

Моја препорака инсталирај Виндоус 7, па на виртуелна машина стави си се што сакаш друго од оперативни системи со програмата, vmware.
Ако ти треба дополнителни информации пиши.

Мене ми требаат за ова vmware. Тука ќе објасниш или на ПП?

Мене ми требаат за ова vmware. Тука ќе објасниш или на ПП?

Значи инсталирај си еден оперативен систем и симни ја програмава (сепак е трајл ама тука тоа може само да се објавува). Потоа ти треба оперативниот систем во .iso фајл или во live cd. Преку програмата ќе си наместиш виртуелен хардвер (рам меморија, cpu...)
Тука има убаво објаснување на англиски (Започни да читаш од делот Figure B) ако можеш да се снајдеш, па пиши повторно.

Па инсталирав на две различни партиции windows 7 i xp и пак не ми дава кој да го бутира туку дирекно го бутира windows xp изглеа дека последно тоа го инсталирав!!! Треба ли нешто да се подесува за dualboot?

Батина шо е работава...кај шо ми е името на икониве..позадината црна ми се напре??
како да ја напрам пак ..нормална ?

http://forum.kajgana.com/images/attach/jpg.gif

Attachments

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    143,2 KB · Прегледи: 5
Hooligan друже преку ова пробај некако да смениш...инаку мислам со менување на позадината само се прави според бојата на позадината.. еве слика пробај.

29y1eyt.jpg

* аваст про 4.8 некој? :)

*[Без побарувања за кракови]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom