Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
иди у Display Properties> Desktop>Customize Desktop>Web и во Web pages.. унштиклирајги сите :smir:

Оваа беше решението кај мене!
Ви благорадам на сите ,што понудивте алтернативе...пробав се ...меѓутоа кај мене се реше на горниот цитиран начин! :)

statusQuO
Ова со црно беливе е обично проблем со тие пал/нтсц. треба и графичката и телевизорот да се наместат на истото. Кај нас се мести на ПАЛ, (Pal-BG или PAL-B)
И намести во драјверот clone, а и прбоај на другите влезови од телевизорот (ext1 или ext2).
Пробај да го рестартираш комјутерот, а кабелот до телевизорот да е вклучен дури рестартираш.
Како што кажав наместено ми е на ПАЛ....телевизорот е исто така на ПАЛ...телевизорот е на клон....рестартирав, ништо...

Никој неможе да ми помогне?

е вака сеа
инсталирав аудасити и после одбрав македонски јазик
арно ама сите карактери ми се прашалници
го реинсталирав неколку пати ама автоматски си одбира јазик сега
шо да правам?

е вака сеа
инсталирав аудасити и после одбрав македонски јазик
арно ама сите карактери ми се прашалници
го реинсталирав неколку пати ама автоматски си одбира јазик сега
шо да правам?

Провери тука во делот Answer

Ти имаш македонска подршка ама немаш наместено во Regional and Language Options по точно во Аdvanced , и таму треба да ти биде MK па рестарт

Пред неколку дена наново го инсталирав Windows на компјутерот. Кога го инсталирав Windows Live Messanger и пробав да го уклучам тој не сакаше да се конектира, вели една порака дека во моментот сервисот не е способен да се конектира на серверот. Го реинсталирав милион пати од различни линкови, но пак не бива. Пред некој месец кога го реинсталирав Windows правеше вака и јас го поправив али не се сеќавам како беше.:)
Ќе може ли помош околу ова ќе Ве молам.
Поздрав.

Пред неколку дена наново го инсталирав Windows на компјутерот. Кога го инсталирав Windows Live Messanger и пробав да го уклучам тој не сакаше да се конектира, вели една порака дека во моментот сервисот не е способен да се конектира на серверот. Го реинсталирав милион пати од различни линкови, но пак не бива. Пред некој месец кога го реинсталирав Windows правеше вака и јас го поправив али не се сеќавам како беше.:)
Ќе може ли помош околу ова ќе Ве молам.
Поздрав.

Која верзија на месенџер пробуваш да инсталираш? Ако е мсн9 земи со Рево избриши се и стави си 8.5 или 8.1!

Која верзија на месенџер пробуваш да инсталираш? Ако е мсн9 земи со Рево избриши се и стави си 8.5 или 8.1!

9 верзија ја користам и ја користев, не можам да сватам како порано можев да ја направам, а сега не можам. На крајот ќе морам да инсталирам повторно 8 како што велиш.

9 верзија ја користам и ја користев, не можам да сватам како порано можев да ја направам, а сега не можам. На крајот ќе морам да инсталирам повторно 8 како што велиш.

ја ја користам 9-та и немам никаков проблем ниту сум имал симни ја од http://download.live.com/?sku=messenger и не би требало да имаш проблем ако имаш проблем не е до мсн до компјутерот твој е...

Како што кажав наместено ми е на ПАЛ....телевизорот е исто така на ПАЛ...телевизорот е на клон....рестартирав, ништо...

За излез намести таму да ти е S-Video, па после пробувај PAL или NTSC.

Ако не, пробај смени ги сите излези, и пробувај по некој PAL или NTSC и ќе најдеш некое решение кое ќе ти донесе боја, се на се 10 мин. работа.

За излез намести таму да ти е S-Video, па после пробувај PAL или NTSC.

Ако не, пробај смени ги сите излези, и пробувај по некој PAL или NTSC и ќе најдеш некое решение кое ќе ти донесе боја, се на се 10 мин. работа.
пробав...ништо...се можно пробав, верувал или не...

пробав...ништо...се можно пробав, верувал или не...

Ај ако не те мрзи, пробај баш со овие драјвери: Nvidia 77.77

Јас со овие порано немав никаков проблем ни со боја ни со ништо, а и со поновиве.

Да пробаш да видиш некоја опција на телевизорот (ако ти е понов модел) па да не зеза тој? Пробај преку скарт, па преку пинови...

Ај ако не те мрзи, пробај баш со овие драјвери: Nvidia 77.77

Јас со овие порано немав никаков проблем ни со боја ни со ништо, а и со поновиве.

Да пробаш да видиш некоја опција на телевизорот (ако ти е понов модел) па да не зеза тој? Пробај преку скарт, па преку пинови...
не сум со нвидиа...Ati Radeon 9250 сум...башка не е до телевизорот...на nVidia-та си работи у колор...(другиот писи)

не сум со нвидиа...Ati Radeon 9250 сум...башка не е до телевизорот...на nVidia-та си работи у колор...(другиот писи)

Епа тогаш е до глупите драјвери што ги прават ATI.

Пробај со некој постар драјвер, види дали ќе се оправи (би требало)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom