Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Таква игра скоро не постои, посебно ако е издадена од компанија како EA games. само некои ептен мали игрчки немаат инсталер. И овие маливе не бараат ништо да се менува во windows фолдерот.
Е сега, ако имаш некој лоша пиратска копија, то друга приказна е.

тоа другото е

Како да направам на Бит торентот да не аплоудира??

Како да направам на Бит торентот да не аплоудира??

До сеа немам сретнато да се исклучи ама имаш опција уплоадот да го ставиш на 1 kb/s исто како да не уплодира :wink:

клик
-Tools
-Options
-и таму има едно Global Upload Rate, тоа ке си го намалиш на 1Kb

ај сега пак хелп...мозила-та ништо неќе да симнува, поточно ке ги симне ама ги симнува како "ime.exe.part" (програма кога симнував) пробав да го реинсталирам и пак истото е. Некогаш па ке симне тоа што треба и ке се избрише, а и internet explorer го прави истото....до мозилата е или вирус имам некој закачено???

kе има хелп за ова???

Напишано од By Me
ај сега пак хелп...мозила-та ништо неќе да симнува, поточно ке ги симне ама ги симнува како "ime.exe.part" (програма кога симнував) пробав да го реинсталирам и пак истото е. Некогаш па ке симне тоа што треба и ке се избрише, а и internet explorer го прави истото....до мозилата е или вирус имам некој закачено???
Ај пробај да симнеш нешто преку некој Download manager па кажи што се случува!

Само при симнувањето направи намерно неколку паузи и исклучувања на програмот за симнување.

Проблем

Ја поврзувам графичката со телевизор, добивам слика но е црно бела.
Имам графичка ATI Radeon 9250, поврзано е преку Svideo порт на телевизор преку обичен машки пин, телевизорот е ставен нa ext3.
Не е до кабелот ниту до телевизорот бидејки на другиот компјутер со истиот кабел добивам слика - колор. Не е ни до драјверот, пошо компјутерот ми е full up-to-date...Settings = 800x600 - 60Hz - B/PAL...Пробував мењав палови/нтсц, мењав резолуција, мењав херцажа, мењав се можно...Пак црно бело.

Помош?

statusQuO
Ова со црно беливе е обично проблем со тие пал/нтсц. треба и графичката и телевизорот да се наместат на истото. Кај нас се мести на ПАЛ, (Pal-BG или PAL-B)
И намести во драјверот clone, а и прбоај на другите влезови од телевизорот (ext1 или ext2).
Пробај да го рестартираш комјутерот, а кабелот до телевизорот да е вклучен дури рестартираш.

Голем проблем...На братучед ми на компјутерот сликата е пореметена и никако неможам да ја средам...Ги слегнав најновите драјвери, сменив рамот да нема некој проблем со него и сликата сеуште си е ваква...И компјутерот се вклучува само во Safe Mode никако да друг начин... Ако го имал некој истиот проблем ве молам брзо помагајте...:toe:

Attachments

• slika.jpg
    slika.jpg
    165,1 KB · Прегледи: 15
Голем проблем...На братучед ми на компјутерот сликата е пореметена и никако неможам да ја средам...Ги слегнав најновите драјвери, сменив рамот да нема некој проблем со него и сликата сеуште си е ваква...И компјутерот се вклучува само во Safe Mode никако да друг начин... Ако го имал некој истиот проблем ве молам брзо помагајте...:toe:

start > run > msconfig > BOOT.INI
Провери ова safemode да не е штиклирано...
23432.jpg

Графичката да не ти е лошо наместена? Си ја чепкал претходно?

Графичката да не ти е лошо наместена? Си ја чепкал претходно?

Не сум чепкал ништо јас а ниту братучед ми. Ми се јави и кажа дека имал проблем со сликата и кога го донесе прво мислев да не е некој софтверски проблем, па ги слегнав најновите драјвери и пак ништо. Можно ли е да е изгорена графичката уствари барем некој дел од неа за да сликата е ваква? Ако не да ја извадам мојата од мојот компјутер па да ја ставам на неговиот и да пробам дали ќе работи?:toe:

Не сум чепкал ништо јас а ниту братучед ми. Ми се јави и кажа дека имал проблем со сликата и кога го донесе прво мислев да не е некој софтверски проблем, па ги слегнав најновите драјвери и пак ништо. Можно ли е да е изгорена графичката уствари барем некој дел од неа за да сликата е ваква? Ако не да ја извадам мојата од мојот компјутер па да ја ставам на неговиот и да пробам дали ќе работи?:toe:

Пробај извади ја неговата стави ја кај тебе? Ако си работи тогаш значи не е до неа. Стави ја твојата кај него. Ако не работи значи проблемот е друг, веројато хардверски? Кажи прво што ќе биде по ова па за натака ќе видиме!

Графичката ти е при крај (да не речам рокната). Затоа и ти дава само преку Safe Mode зашто нема сила (сјебана е) да го подигне РС нормално.

Ако имаш некоја стара графичка, колку да ја ставиш да видиш дали ќе се оправи, да знаеш дали да си купиш графичка (да си купиш треба :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom