Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зашто ми кочи многу компјутеров,на секој 3 или 4 саати мора да го рестартирам...инаку се е во ред со него,нема вируси такви работи...
Го дефрагментирав,некое време е во ред и после пак кочи ненормално.....:smir:

Зашто ми кочи многу компјутеров,на секој 3 или 4 саати мора да го рестартирам...инаку се е во ред со него,нема вируси такви работи...
Го дефрагментирав,некое време е во ред и после пак кочи ненормално.....:smir:

Tи се прегрева процесорот и/или графичката...

Од што тоа друже,како да го средам да не се повторува тоа...

Провери си прво дали ти работат добро кулерите на процесорот, на графичката па и на напојувањето.

Ако сите работат добро, види дали им треба чистење (веројатно треба).

Препорачливо е да си купиш подобри кулери (зависи што загрева)

И како за почеток, отвори го куќиштето и остави го така отворено, без капак, подобра вентилација да има.

Zdravo na site. Imam eden mal problem so windowsot.
Koga go restartiram mi veli deka imalo ERROR i mi pisuva nekoi brojki tamu 000000000x0000 i zatoa namesto da se restartira ke se shut down isklucil softverot.Seto ova e napisano na sina pozadina(kako onaa koga go preinstalirame)ako me svativte sto sakam da kazam,i kompijuterot ostanuva priklucen i stoi toa na ekranot a windowsot e isklucen..treba da go restartiram povtorno od kopceto za restart pa da se restartira normalno.Moze li nekoj da mi kaze zosto ne moze da se restartira windowsot pod prvo i dali se resava ovoj problem i kolku e steten za kompijuterot.

Najnapred blagodaram.:nesvest:

Zdravo na site. Imam eden mal problem so windowsot.
Koga go restartiram mi veli deka imalo ERROR i mi pisuva nekoi brojki tamu 000000000x0000 i zatoa namesto da se restartira ke se shut down isklucil softverot.Seto ova e napisano na sina pozadina(kako onaa koga go preinstalirame)ako me svativte sto sakam da kazam,i kompijuterot ostanuva priklucen i stoi toa na ekranot a windowsot e isklucen..treba da go restartiram povtorno od kopceto za restart pa da se restartira normalno.Moze li nekoj da mi kaze zosto ne moze da se restartira windowsot pod prvo i dali se resava ovoj problem i kolku e steten za kompijuterot.

Najnapred blagodaram.:nesvest:

Ова ти е BSOD (Blue Screen of Death) нај често се јавува проблем со графичка и рам ,проблем со Windows Вируси или избуричкани регистри и слично ,Или па нај добро е да го сликаш да го видиме еррор што го јавува па точно ке знаеме што е проблемот во главно тоа е

ја имам симнато C&C Tiberium wars уште од поодамна ама сега сакам да ја ставам на новото пц, и треба да се копираат некои фајлови во win-от и дава ерор:
bug.jpg

....ке може помош со ова???

@Neporazen
Може да биде и од стари драјвери. Вака треба да го најдеш најпрво .dump фајлот (bsod) и да ја видиш точно грешката. Потоа ќе знаеме што ја предизвикува истата.
Направи го следното. Влези на странава и преку startup and recovery треба да го пронајдеш фајлот сигурно ќе се снајдеш пишува детално, потоа симни ја програмава и со нејзе ќе го отвориш фајлот. Ако сакаш ископирај го тоа тука или побарај подетално на нет за еророт.

ја имам симнато C&C Tiberium wars уште од поодамна ама сега сакам да ја ставам на новото пц, и треба да се копираат некои фајлови во win-от и дава ерор:
Прегледај го приврзокот 11751

На администраторски акаунт си? Ова има врска со тоа permissions.

ај сега пак хелп...мозила-та ништо неќе да симнува, поточно ке ги симне ама ги симнува како "ime.exe.part" (програма кога симнував) пробав да го реинсталирам и пак истото е. Некогаш па ке симне тоа што треба и ке се избрише, а и internet explorer го прави истото....до мозилата е или вирус имам некој закачено???

Прегледај го приврзокот 11751

Што бараш да менуваш во Windows фолдерот. Инсталирај ја играта наново и прекопирај си ги старите снимени игри. А инаку ако навистина треба да менуваш таму, треба да работиш со корисник со администраторски права, или преку UAC. И изледа треба UAC да го вклучиш (некој друг или ти си го исклучил).

А ако некој рече UAC е чиста досадија, за мене не е. Ми се појавува многу ретко.

Што к** бараш да менуваш во Windows фолдерот. Инсталирај ја играта наново и прекопирај си ги старите снимени игри. А инаку ако навистина треба да менуваш таму, треба да работиш со корисник со администраторски права, или преку UAC. И изледа треба UAC да го вклучиш (некој друг или ти си го исклучил).

А ако некој рече UAC е чиста досадија, за мене не е. Ми се појавува многу ретко.

а што играта не се инсталира, него само се копира....сеа шо ке правиме??? иначе си средив тоа што требаше.

а што играта не се инсталира, него само се копира....сеа шо ке правиме??? иначе си средив тоа што требаше.
Таква игра скоро не постои, посебно ако е издадена од компанија како EA games. само некои ептен мали игрчки немаат инсталер. И овие маливе не бараат ништо да се менува во windows фолдерот.
Е сега, ако имаш некој лоша пиратска копија, то друга приказна е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom