Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нигде :)

ДВД-то толку чита :) мене пола преводи не ми ги фаќа ако не се направени како што ти реков погоре.

Ама па тоа е кога се штедат пари за ДВД :)

Абе какво штедење, доста скап беше кога го зедовме а и сега не верувам да е ефтино :), зедов кај комшијата уште еден за да пробам, и таму исто... Чудно ми е, дека еден филм во едно ЦД ми го чита сосе превод сесе се, а вака повеке серии во едно ДВД нејке.

Абе какво штедење, доста скап беше кога го зедовме а и сега не верувам да е ефтино :), зедов кај комшијата уште еден за да пробам, и таму исто... Чудно ми е, дека еден филм во едно ЦД ми го чита сосе превод сесе се, а вака повеке серии во едно ДВД нејке.
А на првата епизода има ли превод?

Ми се случило и тоа на првата да даде превод а натака за втора епизода или втор дел од филмот да не даде воопшто ни опција за превод :)

А на првата епизода има ли превод?

Ми се случило и тоа на првата да даде превод а натака за втора епизода или втор дел од филмот да не даде воопшто ни опција за превод :)

Има за сите превод, и тоа пробав 2 варианти, првата: Исто име да има и преводот и филмот (не работеше), и втората: ги ставев во иста папка серијата со преводот (со исто име нормално) {не работеше пак}.

Има за сите превод, и тоа пробав 2 варианти, првата: Исто име да има и преводот и филмот (не работеше), и втората: ги ставев во иста папка серијата со преводот (со исто име нормално) {не работеше пак}.

Мислам дека имаш програм за спојување на филмот со преводот (значи од два фајла да направиш еден фајл) и после мука да немаш, само не се сум пробувал како иде тоа... ретко гледам филмови на PC и сум немал потреба од тие работи.

Мислам дека имаш програм за спојување на филмот со преводот (значи од два фајла да направиш еден фајл) и после мука да немаш, само не се сум пробувал како иде тоа... ретко гледам филмови на PC и сум немал потреба од тие работи.

Прв пат се среќавам и јас со ова... Дека сите филмови ги гледам без превод, ова не е за мене... Имам еден фајл за серијата (виде) и еден фајл преводот. Значи да повторам, кога ке го ставам само едната епизода во едно ЦД сосе превод, ми ги дава на ДВД плеерот, ама кога ке ги ставам во ДВД Диск, повеке епизоди, тогаш не ми дава превод за ниедна...

Вака сеа..
имам т.е другар има проблем со Скајпот и незнам како да го решам...

Излеа има прифатено некоја слика или нешто као слика од друг тип што го има истиот проблем да не кажам вирус пошто незнам што точно је..

Значи сега самиот тој праи ко да ја прака сликата а во исто време му стига од скоро сите контакти она дали да ја прифати сликата или не...
и капак на се па и на средина на екран останува некоја линија...и сето ова само кога ке се уклучи Скајпот,после тоа треба да се ресетира ПЦ то за да ја снема таа линија.. и све додека не се уклучи Скајпот ОК си је све.. а штом се уклучи почнува да прака и прима некоја слика со англиски текст :D..

Тој фајлот што бил симнат го избришав..
Пробав го преинсталирав Скајпот ама пак исто..

Чаре ???

Вака сеа..

Излеа има прифатено некоја слика или нешто као слика од друг тип што го има истиот проблем да не кажам вирус пошто незнам што точно је..

Значи сега самиот тој праи ко да ја прака сликата а во исто време му стига од скоро сите контакти она дали да ја прифати сликата или не...
и капак на се па и на средина на екран останува некоја линија...и сето ова само кога ке се уклучи Скајпот,после тоа треба да се ресетира ПЦ то за да ја снема таа линија.. и све додека не се уклучи Скајпот ОК си је све.. а штом се уклучи почнува да прака и прима некоја слика со англиски текст :D..

Чаре ???
Нека го избриши Скајпот сосема со Revo Uninstaler и нека скенира после со некој добар антивирус.

Прв пат се среќавам и јас со ова... Дека сите филмови ги гледам без превод, ова не е за мене... Имам еден фајл за серијата (виде) и еден фајл преводот. Значи да повторам, кога ке го ставам само едната епизода во едно ЦД сосе превод, ми ги дава на ДВД плеерот, ама кога ке ги ставам во ДВД Диск, повеке епизоди, тогаш не ми дава превод за ниедна...

Усрана работа :/ Незнам што да ти кажам, само ми текнува дека имаше некој спомнато за таков програм... е сеа според она што го кажа ти, само таа опција ти остана, али незнам како идат тие работи :/ Ако има некој што се разбира подобро да ти каже арно, јас џабе ќе ти солам памет кога до сеа неам работено со таков програм.

netsfan напиша:
Вака сеа..

Чаре ???

Вака сега, другарти нека го симне
Revo Uninstaller и нека го избрише целосно Сакјпот, регистри... датотеки... сите тие работи нека ги избрише преку Revo Uninstaller (мислам дека без проблеми ќе се снајде) и одкако ќе ги избрише целосно Скајпот, одново нека го инсталира и се ќе биде во ред.

П.С. Тоа е најверојатно вирус само во Скајпот (а можеби и некое срање кое се проширува, нека го скенира PC-то како што кажа Апокалипто)

ОК фала и на 2цата ке видам утре ке треба ја да средам дека он слабо се разбира од ПЦ т.е воопшто не се разбира.. па ке ви кажам што и како..

да ве прашам вака...сегде ми е супер звукот само на јоутубе или на редтубе:pos2:
или пак на zulu многу слабо се слуша а до крај ставам подесувам се....да не е нешто во врска со тоа Flash Player???????

Да, до флешот е. И кај мене го има тој проблем ама се немам помачено да го средам. На мозилата само ми го прави тој проблем, а користам хром за јутуб и сите други туб :icon_lol:

помош.:vozbud:

Имам неколку скриени фолдери hidden. И не можам да ги отворам, односно не се појавуваат. Кога и да направам преку tools, да се гледаат како show hidden folders, не се појавууват, и тоа пак се врака на do not show???

шо да му праам
?:toe:

Имам неколку скриени фолдери hidden. И не можам да ги отворам, односно не се појавуваат. Кога и да направам преку tools, да се гледаат како show hidden folders, не се појавууват, и тоа пак се врака на do not show???

шо да му праам

Скенирај од тројанци и вируси, имаш еден куп.

шо да му праам

Брат копирај го следното, потоа зачувај го со наставка .REG и потоа отвори го:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]
"Text"="@shell32.dll,-30499"
"Type"="group"
"Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,\
00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00,\
48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00,\
00
"HelpID"="shell.hlp#51131"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30501"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000002
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51104"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30500"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000001
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51105"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back