Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
kompjuterot mnogu mi koci i koga otvaram nekoj folder ili programa koci i hard diskot grci osobeno otkako ke igram nekoja igra koga ke ja isklucam mi koci mnogu i mnogu grci hard diskot. probav da go defragmentiram ama nemozi zasto vo C imalo samo 6 % slobodno mesto. dali mozi nekoj da mi kazi sto da mu pravam?:nesum:

Крејзи Појол напиша:
Како да вметнам превод на DivX филм, да го ставам во ЦД и кога ке го пуштам во ДВД плеерот (значи не за компјутер) да работи. Ми ојдоа 3-4 цд-иња за џабе, вкомпјутер има превод, на двд плејер нема. Помош некој.

Не сум сигурен ама мислам дека и филмот и преводот треба да се со исто име, али не сум најсигурен. Причекај некој што е 100% наарно ќе е така :\

kompjuterot mnogu mi koci i koga otvaram nekoj folder ili programa koci i hard diskot grci osobeno otkako ke igram nekoja igra koga ke ja isklucam mi koci mnogu i mnogu grci hard diskot. probav da go defragmentiram ama nemozi zasto vo C imalo samo 6 % slobodno mesto. dali mozi nekoj da mi kazi sto da mu pravam?:nesum:

Вака сега:

1. Што анти вирус имаш и дали е лиценциран ?
2. Кога последен пат го форматираше компјутерот ?
3. Хард Дискот од колку GB ти е ?
4. Колку имаш празен простов во сите партиции кои ги имаш ?
5. Што конфигурација имаш ?

Кочењето може да биде предизвикано од вируси, премногу активни процеси во ист момент, исто како што ти кажал самиот компјутер... дека немаш ни 6% празен простор во партицијата каде што ти е Windows-от... исто кочење може да предизвика и преотеретена послаба машина.

А за тоа грчењето незнам баш, можеби ти грчи и кулерот, доколку не е чистен или штознам што...

anti virus imam nod32 ama imam smenato i drugi isto e, posleden pat go formatirav pred mesec i pol, hard diskot mi e od 80 gb, vo C mi kazva deka imam prazno mesto samo 1,6 gb ama nemam mnogu programi staveno pred da go formatiram imav poveke programi a imav poveke slobodno mesto, konfiguracijata mi e AMD Athlon 64 processor 3000+ 1.81 GHz, 512 mb of RAM

Како да вметнам превод на DivX филм, да го ставам во ЦД и кога ке го пуштам во ДВД плеерот (значи не за компјутер) да работи. Ми ојдоа 3-4 цд-иња за џабе, вкомпјутер има превод, на двд плејер нема. Помош некој.
Прво осигурај се дали го чита ДВД-то форматот на преводот, а ако го чита филмовите кои ќе ги ставаш на цедеа ставај ги во фолдери (за секој филм посебен фолдер) и во него само филмот и преводот кој треба да биде со исто име како и филмот :)

Прво осигурај се дали го чита ДВД-то форматот на преводот, а ако го чита филмовите кои ќе ги ставаш на цедеа ставај ги во фолдери (за секој филм посебен фолдер) и во него само филмот и преводот кој треба да биде со исто име како и филмот :)

Кој се најстандардни формати за преводи на ДВД плеерите?

anti virus imam nod32 ama imam smenato i drugi isto e, posleden pat go formatirav pred mesec i pol, hard diskot mi e od 80 gb, vo C mi kazva deka imam prazno mesto samo 1,6 gb ama nemam mnogu programi staveno pred da go formatiram imav poveke programi a imav poveke slobodno mesto, konfiguracijata mi e AMD Athlon 64 processor 3000+ 1.81 GHz, 512 mb of RAM

Провери си го компјутерот дали имаш вируси (со друг некој анти вирус) и исто така провери го кулерот дали има прашина (ако има подзачисти го малце). Тоа дека пред форматирање со повеќе програми си имал повеќе простор нема врска, се зависи од тола колку зафаќаат програмите.
Исто така стави ја раката позади куќиштето види како дува (топло или ладно), ако е топло значи ти грее компјутерот да си ги провериш кулерите да не ти рикнале.
Иначе незнам дали е проблемот до хард дискот, мое мислење е дека имаш вируси и премногу алтивни процеси (без разлика од кој програм) во исто време (и евентуално ако е нешто до кулерите).

Изади ја батеријата и пробај пак, и кажи што ќе се случи :)

fala sepak, go iscekav mi se istrosi baterijata i go pustiv da se polni i kinisa mal problem ama golema panika ..... pozz apokalipto

Другар пробаф со HD Regenerator , се идеше како подмачкано , но кога ке најде бед сектор , се укочува и така стои .. го остаиф еден ден да седи и не се мрдна ... не ми останува ништо освен да го чекам да умре .. :pop:

Sub rip, srt и PAL (timestamp) ги читаат најчесто

Вака сега, направив едно ЦД со серијата на Хаус, и ок си беше, имаше превод... После зедов во едно ДВД, сериите тука се се пуштаат, ама превод нема, исто така пробавме и со различни фолдери да ги ставаме и пак нема превод... чаре?

Другар пробаф со HD Regenerator , се идеше како подмачкано , но кога ке најде бед сектор , се укочува и така стои .. го остаиф еден ден да седи и не се мрдна ... не ми останува ништо освен да го чекам да умре .. :pop:

Однеси го на сервис :)

Вака сега, направив едно ЦД со серијата на Хаус, и ок си беше, имаше превод... После зедов во едно ДВД, сериите тука се се пуштаат, ама превод нема, исто така пробавме и со различни фолдери да ги ставаме и пак нема превод... чаре?

Прво дај му ENTER на преводот, па после пушти ја епизодата. Или пушти ја епизодата па стискај на SUBTITLE види дали ќе може. Ако не, џкарт ви е DVD-то.

Прво дај му ENTER на преводот, па после пушти ја епизодата. Или пушти ја епизодата па стискај на SUBTITLE види дали ќе може. Ако не, џкарт ви е DVD-то.

Да да џкарт е :)

Не оди, на 2 двд-а пробав не оди, не знам каде грешам :)

Да да џкарт е :)

Не оди, на 2 двд-а пробав не оди, не знам каде грешам :)
Нигде :)

ДВД-то толку чита :) мене пола преводи не ми ги фаќа ако не се направени како што ти реков погоре.

Ама па тоа е кога се штедат пари за ДВД :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom