Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
nema sansi ni taka... na site ikoni na desktop imam opcija pokraj site skan.. kopi.. pejst.. drn drn i unlock, a koga ke odam na avastot so desen klik gi imam onie opcii kako se uste da postoi...on acces, start avast, start scan, start update bla bla...
znaci jas go aninstalirav, ama ne go restartirav vednas, odbrav restart later (i se zaebav)
i sega samo tie dve krugcinja mi stojat na taskot. a neli oti e aninstaliran, normalno nisto ne se otvara. samo eror se kazuva....
Ако ти стојат во таск-барот значи ти се подигаат со подигање на виндоусот оди на Start -> Run -> msconfig и во табот Startup одштиклирај се што има врска со Авастот!!!

Едит: Зошто претходно те разабрав дека ти се на Десктоп???

Б

Бат Елохим

Гостин
Ако ти стојат во таск-барот значи ти се подигаат со подигање на виндоусот оди на Start -> Run -> msconfig и во табот Startup одштиклирај се што има врска со Авастот!!!

Едит: Зошто претходно те разабрав дека ти се на Десктоп???
ne, i prethodno napisav deka se na task-bar.. nema veze.. probav i taka ama otkako ke se restartira se se vraka kako sto bese prethodno.
dva pati probav. gi otstiklirav ama koga ke se restartira kompjuterot se si e pak stiklirano...
znaci otstikliram-stiskam ok-restart= i pak se podigaat... i se stiklirani. kako nisto da ne sum smenila...

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
mi izleze na desktop vo desniot dolen agol nesto so pisva "you may be a victim of software counterfeiting. this copy of windows did not pass genuine windows validation." i mi se gubi slikata od desktop so ja imam namesteno za background. kako da go resam toa?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
mi izleze na desktop vo desniot dolen agol nesto so pisva "you may be a victim of software counterfeiting. this copy of windows did not pass genuine windows validation." i mi se gubi slikata od desktop so ja imam namesteno za background. kako da go resam toa?
WGA Crack најди си

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Не можам да add-нам FTP сервер во My network places, морам да користам FTP програми, ама не ми се практични.

Еве што јавува

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не можам да add-нам FTP сервер во My network places, морам да користам FTP програми, ама не ми се практични.

Еве што јавува
Пробај тргни го тоа FTP// и пиши ја само IP адресата.

И објасни што точно сакаш и како го правиш тоа (чекор по чекор)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Го пишев ова во темата хардверски проблеми ама сигурно сум ја згрешил темата па еве сега тука да прашам за истото Проблем: ми се гасе мониторот и на црна позадина го испишува ова: ATTAENTION 117K/149HZ FRECFENCI IS OUT OF RANGE
и ништо не помага освен рестарт,а понекогаш и кога го гасам компјутерот ми укопува на shuting down и приморан сум да го гасам од дугмето за уклучување:nesum: Што е ова??? дај некој нека каже што ме нервира ова :nerv:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го пишев ова во темата хардверски проблеми ама сигурно сум ја згрешил темата па еве сега тука да прашам за истото Проблем: ми се гасе мониторот и на црна позадина го испишува ова: ATTAENTION 117K/149HZ FRECFENCI IS OUT OF RANGE
и ништо не помага освен рестарт,а понекогаш и кога го гасам компјутерот ми укопува на shuting down и приморан сум да го гасам од дугмето за уклучување:nesum: Што е ова??? дај некој нека каже што ме нервира ова :nerv:
Избриши ги драјверите на графичката, инаталирај понови. После колку време и кога точно ти се прави ова? Лоша резолуција изгледа имаш одбрано со лош refresh rate.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Пробај тргни го тоа FTP// и пиши ја само IP адресата.

И објасни што точно сакаш и како го правиш тоа (чекор по чекор)
Не можи ни така, пробав.
Што точно сакам? Па нели е очигледно, FTP сервер имам од интернет провајдерот ама не можам да го аднам во My network places, само со FTP програми можам.
За правење, одам во My network places/Add network place/и ми ја побара FTP адресата.

Порано си отварав ко шо треба, ама отко избришав ИЕ, таа новата верзија, си е*а матер. До тоа да не е?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom