Имам голем проблем со хард дискот...пред 10 дена зедов нов хард диск од 160 гига марка ExcelStor и сега на компјутеров имам 2 хард диска , овој новиов шо веќе го опишав од 160 гига и стариот шо ми беше веќе на комјутерот марка Maxtor од 80 гига...на новиот хард инсталирав Ubuntu 8.10 a на веќе постоечкиот имам XP Service pack 3...проблемот е во тоа шо пред 2 дена компјутеров почна чудно да се однесува...кога го уклучив компјутерот воопшто не ми го прикажуваше новиот хард диск...рестартирав и пробав да влезам на Линуксот ( кој шо е инсталиран на новиот хард ) , но ми најде некоја грешка и не можеше да се крени Линуксот...некако го средив и успеав да го оспособам новиот хард диск ( т.е. почна да ми го прикажува и новиот диск кога сум во Windows ) , но не ми ја прикажува папката со музика која ми е ставена на новиот хард диск ( папката тежи околу 20 гига )...сите други папки шо се на новиот хард диск ги прикажува само таа папка не и никако не можам да ја видам...иначе не ми е избришана бидејќи на дискот покажува дека има зафатен простор од 25 гига што е во ред ( линуксот 5 гига и музиката 20 гига )...препоставувам дека дискот не е во ред и ќе го вратам од кај шо го зедов но сакам пред тоа да си ја спасам музиката која шо никако не можам да ја видам т.е. не ја прикажува папката во која шо снимена...значи папката со музика не ја прикажува ни во Windows мод ни во Ubuntu...pls help...прилично ми е важно да ја спасам таа папка пред да го вратам хард дискот од кај шо го зедов