Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Цдто бутабилно не го чита, како воопшто да не е ставено.

Ај пробај да наместиш во биосот First Boot Device да ти биде ЦДто, зачувај промени и рестартирај компјутерот, па пиши што ќе направеш

91027648gn4.jpg

Oва веќе личи на нешто. Дали секој ден во текот на денот брзината на rapidshare е шит, па ноќе се подобрува, или ТК е проблемот?

Oва веќе личи на нешто. Дали секој ден во текот на денот брзината на rapidshare е шит, па ноќе се подобрува, или ТК е проблемот?

Што направи за да имаш 2 IP адреси?

Што направи за да имаш 2 IP адреси?
Ќе објаснам како се користи финтава за рапидшер.
1. Треба да е приклучен модемот и преку usb и преку lan (за на usb треба да се инсталираат драјвери кои доаѓаат на цд-то што го даваат со модемот).

2. Прво се активира конекцијата преку усб, после почнуваш со download на првиот фајл. (конекцијата преку лан не треба да е активна)

3. Ја активираш конекцијата преку лан и почнуваш со download на вториот фајл. Во овој момент ќе се користи ip-то што се добива преку лан, a со ip-то што се доби преку усб ништо не можеш да правиш. (ова не го најдов на нет, сам го тестирав, и не успеав да дознаам дали може повторно да се користи ip-то од усб конекцијата кога двете конекции се истовремено активни).

Ако сакаш да снимаш следни два дела најдобро почекај да се снимат двата дела кои веќе се почнати. Потоа само disable на лан конекцијата и постапката се повторува.

Да повторам, ова сам го смислив, не го најдов на нет, не знам дали можно е да има некаква штета на модемов со ова, иако мислам дека не може. Досега снимив 2-3 филма без никакви проблеми.
Само што во текот на денот брзината на рапидшер е 30-50 КB/s (кај мене, не знам кај други како е) па и не се исплати баш, поарно торент. Ама после полноќ оди некаде околу 230 КB/s (за 2 фајла истовремено 460 КB/s)

еј,еден другар имат проблеми со компјутерот, значи кога ке го притиснеш копчето за уклучување се пали комп, екранот стои црн, а по 2-3сек почнува да титка, тииииииииииииииииииттттттттттттттт еден долг тиииит, па ке престане и си стои така, за 5-6 сек пак тиииииииттттттттт, значи титка по еднаш долго, шо може да е проблемот??

еј,еден другар имат проблеми со компјутерот, значи кога ке го притиснеш копчето за уклучување се пали комп, екранот стои црн, а по 2-3сек почнува да титка, тииииииииииииииииииттттттттттттттт еден долг тиииит, па ке престане и си стои така, за 5-6 сек пак тиииииииттттттттт, значи титка по еднаш долго, шо може да е проблемот??

Изместена е рам меморијата, нека провери другарот

Ај ве молам мала асистенција за надминување на ероров...
jpg.gif

Единствено се исклучува прку таск менаџер ,ама така со се програма...па програмава е неупотреблива..односко неможе да се работа на неа..

иам проблемчич еден малечок изгледа ама кој знае :) :)
значи што е проблемот си го форматирав компјутерчето и се е океј само што не можам D партицијата да ја отворам нормално туку морам преку десен клик и опен.ако пробам нормално да ја отворам со ентер или со двоен клик ми излегува open with.... чаре????

значи што е проблемот си го форматирав компјутерчето и се е океј само што не можам D партицијата да ја отворам нормално туку морам преку десен клик и опен.ако пробам нормално да ја отворам со ентер или со двоен клик ми излегува open with.... чаре????
Чаре... антивирус :) си закачил вирусче... или ти останало внатре и покрај форматот, ако си форматирал само една партиција :)

Ај пробај D вака да го отвориш
start > run > D://

а причината што неможеш да го отвореш директно е некој фајл/програма и сега тој/таа те заебава...
во моментов, освен формат, друго решение не ми текнува :toe:

Ај пробај D вака да го отвориш
start > run > D://

а причината што неможеш да го отвореш директно е некој фајл/програма и сега тој/таа те заебава...
во моментов, освен формат, друго решение не ми текнува :toe:
Ace... вирус е, има еден куш пишано за ова поназад на темава.

Ace... вирус е, има еден куш пишано за ова поназад на темава.

Добро, не сум видел поназад :)

ај сеа малце помош за мене...
на стариот ПЦ кога ќе отидам во C:\WINDOWS и кога ќе ги селектирам сите фајлови, ми покажува дека зафаќаат 3 гб, а вака на фолдерот Виндоус кога ќе направам, десен клик па Properties, ми покажува дека зафаќа 10 гб :uvo:...
незнам што може да му е а System Restore на local disk C е исклучен, неам појма каде би можеле да се "кријат" овие 7 гб
ако има некој совет, нека пише :wink:

Добро, не сум видел поназад :)

ај сеа малце помош за мене...
на стариот ПЦ кога ќе отидам во C:\WINDOWS и кога ќе ги селектирам сите фајлови, ми покажува дека зафаќаат 3 гб, а вака на фолдерот Виндоус кога ќе направам, десен клик па Properties, ми покажува дека зафаќа 10 гб :uvo:...
незнам што може да му е а System Restore на local disk C е исклучен, неам појма каде би можеле да се "кријат" овие 7 гб
ако има некој совет, нека пише :wink:

Иди у START, Accecories, System Tools, Disk CleanUp и од таму може ќе си исчистиш. Тие 7GB може да ти се во TEMP фолдерот.

Вака значи...тоа е вирус и секако дека има начин да се избрише...ке напраиш вака
Идеш Start-->Run-->Cmd-->и ти се појавува С:\documents and settings\твоето име на компјутерот>
е сеа треба два пати да напишеш (cd..) додека не се врати на С:\
тогаш пишуваш attrib..и ке видиш кои фајлови ке ти ги покаже..
откако ке го напраиш ова види дали имаш Autorun.inf или ntde1ect.com
Едно од овие две мора да го има...е сеа ти ке ми пишеш кое е и ке ти кажам како да го избришеш..:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom