Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
CD-ROM-от, на тој кабелот што ти е приклучен, има и нешто друго на истиот кабел (друг CD-ROM, хард диск...) или само тој си е на тој кабел?

Ако на истиот кабел имаш 2 ствари ставени, провери си ги џамперите.

И од кога почна вака да ти прави?
Ќе проверам утре пак, а вака почна да ми прави од кога сменив батеријата во кучиштето (ми беше 1 волт а треба да е 3 и ставив нова) после во БИОСОТ имам нешто чепкано :P

kako da vidam kakov ram treba da dokupam dali 400...533 ... 800 ... 1333???

kako da vidam kakov ram treba da dokupam dali 400...533 ... 800 ... 1333???

Прво види дали ти е SD, DDR, DDR2, DDR3?
После види која марка ти е рамот (од кој производител)
Па види плочките што ги имаш на колку Mhz работат
После купи си што ти треба.

Ова ми се појави пред 2,3 дена, неколку пати... Сега веќе го нема, ама ме интересира што е... Знае некој?
problem.jpg

Ова ми се појави пред 2,3 дена, неколку пати... Сега веќе го нема, ама ме интересира што е... Знае некој?
problem.jpg

Треба да ја промениш IP адресата , оти изгледа твојата адреса со тој што го делиш интернетот е иста :smir: ( наједноставно објаснато)

Имам проблем со компјутеров не ми чита DVD и CD, кога ќе ставам CD го чита, а после друго CD не чита, треба да го рестартирам и пак исто чита CD a после не чита, јас мислам дека треба да се смени DVD Region, кога ке одам да го подесам ми излегува ова:

untitled 33.jpg
помогнете ако знае некој како

problem.jpg

Ништо страшно, и кај мене се јави пред петнасетина дена на два три пати и од тогаш го нема (имам статична адреса)
Правев муабети околу ова, па претпоставките се дека некој од страна нешто пробувал, испитувал. На многумина им се случило ова без обзир каков интернет користат.

е видете имам е ден проблем со мозила и интернет екс. претходно ми беа и 2-та оделени сега на кој да кликнам сегде ми се отвара мозила шо е работта како да го направа пак исто. Помош !!

е видете имам е ден проблем со мозила и интернет екс. претходно ми беа и 2-та оделени сега на кој да кликнам сегде ми се отвара мозила шо е работта како да го направа пак исто. Помош !!

Ти да не си сменил иконката или патоказот на ИЕ?! :pos:

Иди во пропертис на иконката и види кој ти е патоказот, дали на ИЕ или на Мозилата...

Биг Кис, извади го напојувањето од модемот, ендо 15 секунди, бутни го после пак, уклучи го, и би требало да немаш гајле :smir:

Иди во пропертис на иконката и види кој ти е патоказот, дали на ИЕ или на Мозилата...

Биг Кис, извади го напојувањето од модемот, ендо 15 секунди, бутни го после пак, уклучи го, и би требало да немаш гајле :smir:
не бе човек така ми излезе каква икона и и ИЕ и Мозилаа имаат икони на Мозила а и се отвараат како Мозила. шо да праат да ги напраам да се отвараат оделно ??

не бе човек така ми излезе каква икона и и ИЕ и Мозилаа имаат икони на Мозила а и се отвараат како Мозила. шо да праат да ги напраам да се отвараат оделно ??

Десен клик на шорткатот на ИЕ, и во Target пиши го ова
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"
зачувај ги промените и пробај да отвориш ИЕ

Шо ти кажав за ова?!

Иди напрај како шо ти кажа аце... ако нема дој врати се ќе најдеме друго чаре ако може...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom