Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имав проблеми со ситемскиот часовник времето постојано се ресетираше.
Решив да ја извадам батеријата и да купам нова, прашањето ми е каде можам да купам асална батериија?
А, заборавив да кажам во моментов сум без батерија и приметив дека некои непотребни процеси ја јадат меморијата и она црвено сијаличе свети како лудо без прекин џоа лампион е. :salut:
Оди до некоја продавница за компјутери која има сервис или продава компоненти и земи некоја со цена над 200 ден, така ќе знаеш дека е добра.

Не би требало да се дешава поради тоа што немаш батерија... кои процеси се?

Приметив нова глупост.
Кога кликнав на старт бат'нот пишува "new programs installed" и со светло кафеаво ми се обележани сите "нови" програми кои сум ги инсталирал.
Поентата е дека истиве овие програми кои ми јавува дека се ново инсталирани сум ги инсталирал пред месец дена дена.
Виндоусот највероватно се пореметил поради тоа што нема батерија.

п.с
Кога го уклучив компјутерот се отвори биосот и саат-от беше ресетиран на 2002 година и времето си брои од тој датум.

Имам проблем кога реинсталирав виндоус случајно не ни знам што направив направив два видоуса и сеа кога го вклучувам компијутерот ми ја дава оваа слика
mto2sg.jpg

е сега финтата е што тој вториот не работи а првиот што е селектиран на сликата си работи нормално само што сакам тој вториот да го избришам да си останам на еден некој да не знае како ПОМОШ однапред благодарам:pipi:

Имам проблем кога реинсталирав виндоус случајно не ни знам што направив направив два видоуса и сеа кога го вклучувам компијутерот ми ја дава оваа слика
mto2sg.jpg

е сега финтата е што тој вториот не работи а првиот што е селектиран на сликата си работи нормално само што сакам тој вториот да го избришам да си останам на еден некој да не знае како ПОМОШ однапред благодарам:pipi:

Иди properties на My Computer па иди у табот Advanced и кликни го најдолното Settings копче, тоа што спаѓа под Startup and recovery.
Oд тука, одштиклирај ги првите две такви за штиклирање, најгорните што ги гледаш, дај му ОК и толку е.

Иди properties на My Computer па иди у табот Advanced и кликни го најдолното Settings копче, тоа што спаѓа под Startup and recovery.
Oд тука, одштиклирај ги првите две такви за штиклирање, најгорните што ги гледаш, дај му ОК и толку е.
Да ок фала али ова е само да не се гледа дека има 2 на почетокот а како да го избришам скроз виндоусот? сепак фала и ова помогна колку-толку:zver:

Да ок фала али ова е само да не се гледа дека има 2 на почетокот а како да го избришам скроз виндоусот? сепак фала и ова помогна колку-толку:zver:

Абе ти еден виндовс си имаш, нема што да бришеш. Иначе ова е за да немаш такво за да бираш кој виндовс да се подига, туку директно да си се уклучи, значи побрзо е, нема чекање :)

На Мозилата имам прикачено “References.TV Toolbar" (ако некој сака да го далнодира фрее е може да го најде на http://referencestv.media-toolbar.com ...прекрасен тоолбар за гледање Тв и слушање на радио..
Е сеа проблемов е што кога сакам да изберам на пример да слушам нешто ,овој автоматски сака да ми го отвори со Виндовс Медиа Плеер..кој мене не ми работи (а несакам да го форматирам компјутеров само поради него) ..
Дали некој може да ми помогне со некој совет,како на пример да направам тоолбаров да ми ги отвора станиците со ВЛЦ Плеер или со ГОМ плеер (кој е закон) !!
Фала,Поздрав

На Мозилата имам прикачено “References.TV Toolbar" (ако некој сака да го далнодира фрее е може да го најде на http://referencestv.media-toolbar.com ...прекрасен тоолбар за гледање Тв и слушање на радио..
Е сеа проблемов е што кога сакам да изберам на пример да слушам нешто ,овој автоматски сака да ми го отвори со Виндовс Медиа Плеер..кој мене не ми работи (а несакам да го форматирам компјутеров само поради него) ..
Дали некој може да ми помогне со некој совет,како на пример да направам тоолбаров да ми ги отвора станиците со ВЛЦ Плеер или со ГОМ плеер (кој е закон) !!
Фала,Поздрав

Пробај отвори го GOM Player и прочепкај таму во сетинзите, намести сите можни видео фајлови да ги отвара тој плеер. Пробај после, види што ќе биде :)

Фала,Поздрав
Епа десен клик на некој фајл (.mp3 .wma .mp4 .wmv .avi .mpg ....)побарај го open with од таму ќе ти излезе едно прозорче со програми и под нив пишува choose program from a list клик таму и прозорчето кое ќе се отвори има листа на програмите одбери ја програмата која ја сакаш и ќе забележиш дека долу под програмите т.е листата на програми има една коцка до која пишува always use this program... штиклирај ја и притисни ОК.

Епа десен клик на некој фајл (.mp3 .wma .mp4 .wmv .avi .mpg ....)побарај го open with од таму ќе ти излезе едно прозорче со програми и под нив пишува choose program from a list клик таму и прозорчето кое ќе се отвори има листа на програмите одбери ја програмата која ја сакаш и ќе забележиш дека долу под програмите т.е листата на програми има една коцка до која пишува always use this program... штиклирај ја и притисни ОК.

За да го напраи ова, треба прво ова:

Во која екстензија се телевизиите/програмите/што и да е?

... за да знае на што да даде десен клик и open with :):):)

Абре не е до толку лесно ..станува збор за тулбар на пребарувач..не е ова видео клип, па со десен клик да наместам да ми отвора во Гом или ВЛЦ..
Еве подолу малсе сликовито..како изгледа..на првата лсика гледате како се појавува тоа жолтиот неубав триаголник .. :)
jpg.gif
jpg.gif

Абре не е до толку лесно ..станува збор за тулбар на пребарувач..не е ова видео клип, па со десен клик да наместам да ми отвора во Гом или ВЛЦ..
Еве подолу малсе сликовито..како изгледа..на првата лсика гледате како се појавува тоа жолтиот неубав триаголник .. :)
jpg.gif
jpg.gif

Епа најди си од torrent Windows Media Player 10 или 11, симни си ја, инсталирај си ја и ајт. Претходно избриши ја таа што ја имаш преку Add/Remove Programs па во Windows Components.

Епа најди си од torrent Windows Media Player 10 или 11, симни си ја, инсталирај си ја и ајт. Претходно избриши ја таа што ја имаш преку Add/Remove Programs па во Windows Components.

ОК нема везе..ке им пишам емаил на овие ..можи има некоја финта (ако разберам ќе ви кажам)..
А за WMP најнова верзија е ..заебана е од еден тројанец на времето..и пошто целосно се откажав од компонентиве на Мајкрософт си користам други плеери..иначе падната ми е на валидејшон тест..и зато ни убдејти ни ништо не прам..
Кога ке пробам да го отворам ЊМП не се ни отвара..ни пиши нешто ни ништо..
Али Ок како било...
Јас ќе си поиграм уште малце со ова тулбарот ако најдам чаре ке пишам..
Ако некој му текни да го инсталира нека види дали при инсталацијата има некоја опција да се намести нешто во врска со плеерот задолжен за таа работа..
Иначе за гледање ТВ е Ок сеа..преку Сопкаст си турка и нема галје..еве сеа на МТВ УК даваат една глупа емисија :)
Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom