Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имам мал проблем, симнав еден фестивал од нет, и сега ме заебава кога ке го отворам во вс плејер има звук ама слика нема сликата е ЗЕЛЕНА и ништо нема а звук има, ке го отворам во Неро шоу тиме, има слика ама звук нема, а кога ке го отворам во виндоус медиа плејер исто така сликата ЗЕЛЕНА а има звук, дали е тоа до фајлот или нешто имам проблем мислам дека е до фајлот што го симнав во една програма друго а во друга друго мислам јас дека е до фајлот ама јас пак да си прашам :pipi:

Принц, при инсталирувањето ми излезе чекор кој што незнам што да правам вика:
Select the components you want to install;claear the components you do not want to install, Click next when you are ready to continue.
и сега тука има да селектирам разни чуда и мене е напраено Deselect all , дали така дтреба да биди ако треба да биди некако другше ако не пиши тука ајде

Инталирав, пуштив и се е вред сега се гледе слика и звук, фала ти многу Принц, да имав репутација одма ти ставив ама немам доволно.
:helou:

Имам еден мал проблем, иаку не е за овде што пишам но незна каде би ми помогнале, е сега филм на компјутерот и сега го режам на Цд, во Цдто ставам и превод и филмот и сега кога го извадам Цд-то кога пуштам на Двд да гледам филм на Двдто НЕМА превод, и на далинското кога претискам за превод не излегува ништо а кога ке го пуштам на компјутер го ставам преводот и работе а на Двд не бива да го ставам преводо а и вака нема превод во што е проблемот како да се стави превод кога се гледе филм на Двд а преводот е во Цд-то ај ако знае некој?

Имам еден мал проблем, иаку не е за овде што пишам но незна каде би ми помогнале, е сега филм на компјутерот и сега го режам на Цд, во Цдто ставам и превод и филмот и сега кога го извадам Цд-то кога пуштам на Двд да гледам филм на Двдто НЕМА превод, и на далинското кога претискам за превод не излегува ништо а кога ке го пуштам на компјутер го ставам преводот и работе а на Двд не бива да го ставам преводо а и вака нема превод во што е проблемот како да се стави превод кога се гледе филм на Двд а преводот е во Цд-то ај ако знае некој?

Кога ќе го стаиш цедето во двд плеерот, прво оди одбери го преводот, стисни на него ENTER или SUBTITLE од далинското, треба да ти јави дека е внесен преводот, па после пушти го филмот.

Иначе за нареден пат да си знаеш, ако имаш еден превод за еден филм, крсти ги и преводот и филмот со ИСТО име и нека се во ист фолдер, и така кога ќе го пуштиш филмот автоматски ќе има превод.

Кога ќе го стаиш цедето во двд плеерот, прво оди одбери го преводот, стисни на него ENTER или SUBTITLE од далинското, треба да ти јави дека е внесен преводот, па после пушти го филмот.

Иначе за нареден пат да си знаеш, ако имаш еден превод за еден филм, крсти ги и преводот и филмот со ИСТО име и нека се во ист фолдер, и така кога ќе го пуштиш филмот автоматски ќе има превод.
Кога ке го ставам Цд-то во ДВД-то мое и сега ми излева Филмот и преводот заедно во еден фолдер и како да го ставам преводот ка не е почнен филмот јас мислам кога ке го окл, филмот и има на далинското СУБТИТЛЕ и таму претискам и се става, но не се става сега кога е така не излегува ништо и не се става, а тоа што за во ист фолдер ставам ги во ист фолдер не ми е јасно што викаш прво преводот го стави не ми е јасно како ?

Кога ке го ставам Цд-то во ДВД-то мое и сега ми излева Филмот и преводот заедно во еден фолдер и како да го ставам преводот ка не е почнен филмот јас мислам кога ке го окл, филмот и има на далинското СУБТИТЛЕ и таму претискам и се става, но не се става сега кога е така не излегува ништо и не се става, а тоа што за во ист фолдер ставам ги во ист фолдер не ми е јасно што викаш прво преводот го стави не ми е јасно како ?

Значи, прво идеш го селектираш преводот, па стискаш или ENTER или SUBTITLE копчето од далинското и би требало горе у некој ќош на телевизорот да ти се појави нешто како SUBTITLE ENABLED или SUBTITLE ON. Одкога ќе ти се појави ова, си го пушташ филмот и после додека трае филмот ќе стиснеш SUBTITLE од далинското и ќе си имаш превод.

Пробај :helou:

Значи, прво идеш го селектираш преводот, па стискаш или ENTER или SUBTITLE копчето од далинското и би требало горе у некој ќош на телевизорот да ти се појави нешто како SUBTITLE ENABLED или SUBTITLE ON. Одкога ќе ти се појави ова, си го пушташ филмот и после додека трае филмот ќе стиснеш SUBTITLE од далинското и ќе си имаш превод.

Пробај :helou:
Фала многу.:helou:

Пробав да го update-ирам антивирусот, и ми пишува: Update failed. A .bin file is missing.

Користам AVG Anti-Virus Free.

Хелп?

Пробав да го update-ирам антивирусот, и ми пишува: Update failed. A .bin file is missing.

Користам AVG Anti-Virus Free.

Хелп?

Баш вака ти вика? A .bin file is missing? Пошо би требало да пишува на пример "a gluposti.bin file is missing"

Можно е некој фајл да си го избришал по грешка, некој што е клучен за правење апдејт. Али пошто е бесплатна верзија, реинсталирај ја и напрај си апдејт пак :)

Од форумот на AVG:

UPDATE .BIN error information... Aug 16th 2008
Posted by: rdsok - Moderator (IP Logged)
Date: August 17, 2008 12:07AM

Currently the update for AVG Free v8 is corrupted... you will have to wait for AVG Technologies to address the issue with the update.

Reporting the issue again by other users here will not do any good util it is resolved.

The updates that your AVG currently have will still provide the protection it is setup to detect. In otherwords, just getting this update will not make your AVG Free ineffective and as soon as AVG Tech resolves the issue you will be able to update to the current virus definitions at that time.

So in short... please do not post to report the issue, its already known. Also please be patient until AVG Technologies can address the issue.

Also... for those user that did report the issue... thanks for the info.

Во кратки црти: апдејтот од 16 Април е нешто заебан, па препорачуваат со трпение да чекаш додека не го средат проблемот и не пратат нов апдејт.
Дотогаш, можеш да ја поминеш процедурава, колку да не си без антивирус:

1. оди на http://www.grisoft.com/ww.download-updat...
2. креирај директориум на десктоп и дај му име AVG
3. од сајтот симни го AVI: 270.6.4
4. и IAVI: / 1616
5. зачувај ги симнатите фајлови во директориумот AVG на десктоп
6. стартирај го AVG
7. одбери tools -> update from directory
8. одбери го директориумот AVG што го креираше во првиот чекор на десктоп

Имав проблеми со ситемскиот часовник времето постојано се ресетираше.
Решив да ја извадам батеријата и да купам нова, прашањето ми е каде можам да купам асална батериија?
А, заборавив да кажам во моментов сум без батерија и приметив дека некои непотребни процеси ја јадат меморијата и она црвено сијаличе свети како лудо без прекин џоа лампион е. :salut:
Фајрфоксот јаде меморија како луд кога ќе го уклуцам јаде 70 илјадарки, за пар минути достигнува до 170 180, ондак ПЦ-то се кочи.
Можно е ова да се дешава пошто немам батерија во компјутерот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom