Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај пак јас да си прашам. Никако да напраам реинсталација. Всушност одлучив само да му напаравам upgrade на windowsot да видам дали така ке ресам проблемите. Но таман почнам и ми бара licence key. Е сега како да го прерипам тоа внесување на код. Или каде да го најдем кодот. Ве молам за помош. Фала

Ај пак јас да си прашам. Никако да напраам реинсталација. Всушност одлучив само да му напаравам upgrade на windowsot да видам дали така ке ресам проблемите. Но таман почнам и ми бара licence key. Е сега како да го прерипам тоа внесување на код. Или каде да го најдем кодот. Ве молам за помош. Фала

Најди си некој друг виндовс што има сериски број, или пробај отвори го цедето и види внатре во некој .txt фајл да не има сериски број.

Ако не, еве ти по ПП.

Мал проблем ми се јави. Сакв да сменам Неро 6 во Неро 7 (и 8 пробав)...арно ама пуштам инсталирањето се ок...асмо неро 6 несака да се избрше...вели дека не постои како програма а во контрол панел го има...пробав да го избршам рачно и од таму нејки..вели дек ане постои...а посои штом ми ја кочи инсталацијата...
Не е до програмите Неро 7 и 8 и на друг компјутер сум ги тестирала одлично работат...само овде дома нејкит....некое чаре да има..некој да знае?

Мал проблем ми се јави. Сакв да сменам Неро 6 во Неро 7 (и 8 пробав)...арно ама пуштам инсталирањето се ок...асмо неро 6 несака да се избрше...вели дека не постои како програма а во контрол панел го има...пробав да го избршам рачно и од таму нејки..вели дек ане постои...а посои штом ми ја кочи инсталацијата...
Не е до програмите Неро 7 и 8 и на друг компјутер сум ги тестирала одлично работат...само овде дома нејкит....некое чаре да има..некој да знае?
Пробај со MyUninstaller.

Имам проблем со ТВ картица Philips EZ3XP (пребацена од еден компјутер на друг компјутер) на предходниот работеше све најнормално , на овој пак не го јавував звукот. Користам InterVideo WinDVR 3 и проблемот е тоа што никако не можам да ја селектирам звучната карта со што на тоа место е всушност ставено како OUT Source MIDI . Пробав со различни програми не сака ако може ПОМОШ на ова ..?

Види во control panel да не имаш 2 програми за манипулација со звукот (една е системската, другата оди со звучната карта).
Ако има, усогласи ги и двете.

Имам проблем со ТВ картица Philips EZ3XP (пребацена од еден компјутер на друг компјутер) на предходниот работеше све најнормално , на овој пак не го јавував звукот. Користам InterVideo WinDVR 3 и проблемот е тоа што никако не можам да ја селектирам звучната карта со што на тоа место е всушност ставено како OUT Source MIDI . Пробав со различни програми не сака ако може ПОМОШ на ова ..?

Истото што си го напраил на тој РС, напрај го и тука. Види таму како се сетинзите, драјверите, чуда... и напрај го тука.

Да има два програми за манипулација како што кажа , пробав ги усогласив исто сите сетинзи ама пак нејке , во програмот Intervideo WinDVR3 како сетинз се јавува пак дека звчната е селектирана ама пак Source го јавува како MIDI... чаре.. .. да бришам драјвери...или ..?

Кажи ми само дали имаш основно искуство во физичко местење на ТВ картица?
За да знам како да продолжам натаму.

Да само имам сеа еден мал проблем .. ги измешав кое ми е LINЕ out има два конектора со иста големина а не можам да прочитам, а за искуство имам проблемот е тоа што го купив компјутеров со среден Windows да го инсталирав јас немаше да прашувам вакви глупи прашања ..

Едит: Средив со кабливе сигурен сум дека се е како што треба.

Не ме читаш. Не реков колку се разбираш од софтвер. Напротив, напомнав физичко местење, значи хардвер. А тоа е нешто толку спротивно од средување на Windows....
Јас мислам ги имаш помешано Audio In со портот на звучната која тв картичката треба да ја користи за пренос на звукот до звучната.

Моментално е наместена на Audio Out a другata банана е наместена во Line In

А зошто на Audio Out??
Треба на Audio In.
И во програмот на ТВ картичката намести од Line In да го зима звукот.

Okey моја грешка, ама пак ја наоѓа звучната Realtek HD audio Input, ама тоа пак кај што треба да го сменам од MIDI во LINЕ IN неќе едноставно не ми дозволува стои на MIDI..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom