Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
здраво или добро вечер ватевр :D имам проблем во врска со една игра. симнав од торент assassins creed ама играта е 8gb и сеа за да ја изрежам треба да ја поделам на два дела ја некој нека ме советува со кој програм и како пошто првпат се наоѓам во ваква ситуација. позз и фала :smir:
Ако играта ти е како rar фајл, тогаш со самата програма Win Rar можеш да ја поделиш на 2 дела од по 4 гб и потоа да ги изрежеш

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Ај дечки помош ми треба. Ми полудел лапов нешо, не ми ги покажува скриените фајлови. На пример кје напраам некоја слика скриена да е, кога ќе го отворам од ново фолдерот не ја покажува, и онака горе нели кога ќе се напраи да се покажуваат скриените ПАК не ги покажува и пробав у програм фајлс у фолдер опшнс да го сменам и нејќе и нејќе. Го форматирав лапот и пак нејќе, кој му е проблемот, шо да праам знае ли некој?:nesum:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ај дечки помош ми треба. Ми полудел лапов нешо, не ми ги покажува скриените фајлови. На пример кје напраам некоја слика скриена да е, кога ќе го отворам од ново фолдерот не ја покажува, и онака горе нели кога ќе се напраи да се покажуваат скриените ПАК не ги покажува и пробав у програм фајлс у фолдер опшнс да го сменам и нејќе и нејќе. Го форматирав лапот и пак нејќе, кој му е проблемот, шо да праам знае ли некој?:nesum:
Ова било поназад прашано многу пати.... ај вака, првин дали имаш добар антивирус, бидејќи тоа е предизвикано од оштетување на регистри фајл од вирус.

Сепак еве ќе ставам еден фајл кој е во нотпед се што треба да направиш е да го отвориш да одиш во File - save as и таму пиши некое име и за крај стави .reg на фајлот кој ќе се сочува кликни двапати и активирај го :smir:

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
помош! веќе два дена ми се појавува порака Low Disk Space on Local Disk (C: ). бришев многу работи, сигурно избришав 5-6 гига ама џабе. пак се појавува после некое време. што е со компјутеров, толку ли му се јадат мегабајти ;) ?!
инаку користам XP Professional.

Алексич

I'm LeGenD!
Член од
13 јули 2008
Мислења
567
Поени од реакции
23
помош! веќе два дена ми се појавува порака Low Disk Space on Local Disk (C: ). бришев многу работи, сигурно избришав 5-6 гига ама џабе. пак се појавува после некое време. што е со компјутеров, толку ли му се јадат мегабајти ;) ?!
Проби вака

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Исклучи System Restore и избриши Temporary Files, ке видиш како ке ти се појават мегабајтите

foxy roxy

~!@#$%^&*()_+
Член од
22 јуни 2006
Мислења
471
Поени од реакции
7
Да не знај некој како можам да енкодирам текст пошто ми дојде на маил една порака ама целата е со прашалници, а е важна пораката:salut:

P

Princ

Гостин
Преку бровсер ја проверуваш поштата? Ако да, бровсер кажи ни. Различна е постапката за различни бровсери.

P

Princ

Гостин
Види вака да се наместени двете опции

Вака кај мене работи без проблем. Ако неќе кај тебе, енкодингот тој што го куцал текстот го заебал... а тоа не знам дали и како се поправа :toe:

foxy roxy

~!@#$%^&*()_+
Член од
22 јуни 2006
Мислења
471
Поени од реакции
7
Види вака да се наместени двете опции

Вака кај мене работи без проблем. Ако неќе кај тебе, енкодингот тој што го куцал текстот го заебал... а тоа не знам дали и како се поправа :toe:
а да ти го испратам маилот тебе ?

P

Princ

Гостин
Ај пробај така ако не. Ќе ти пишам ПП со е-маил адресата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom