Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Интегрирана звучна картичка... Види со програмот која матична плоча ја имаш.
Извинете што питувам вакви прашања искрено немам појма од овие работи .... кажете ми како да видам ке видам ... ???

P

Princ

Гостин
Симни го ова и инсталирај го. Рестартирај па види дали ќе имаш звук.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Еј момци да ве запрашам нешто друго кога сакам да отворам интерент Mozila Firefox и кога ке претиснам ми излева ова :

Па кога ке стиснам Ок потоа ми излева Mozila Firefox може ли овој проблем да го мајнам кога ке си претиснам на мозила одма право да ми флева не ова да ми го покажува ај ХЕЛП ... плс

P

Princ

Гостин
Види која страна си ја ставил за homepage. На прв поглед, на таков проблем ми наликува.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Google ми е .... досега не ми беше такво нешто од еднач ми дојде да го упдејтирам Мозилата и одидов cancel и ми се рестертира ком . и сега кога ке оклучам ова ми излегува на се и сешто кога ке оклучам и некој линк кога ке ми даде кога ке кликнам прво ова ми излегува после страницата .... :jaj::jaj:

P

Princ

Гостин
Пребарав малку низ веб... изгледа тој проблем се појавува ако имаш инсталирано тулбар на MegaUpload. Ако ти е инсталиран, тргни го.

Или
Оди Tools
па Add-Ons
Mega UploadBar < Disable.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Пребарав малку низ веб... изгледа тој проблем се појавува ако имаш инсталирано тулбар на MegaUpload. Ако ти е инсталиран, тргни го.

Или
Оди Tools
па Add-Ons
Mega UploadBar < Disable.
Направив ништо пак не бива пак тоа ми излегува или пак како да ја уплоадирам мозилата па можеби ке бива оти тогаш ми бараше нешто да се уплоадира мозилата и ја нејкев нешто брзав и ја откажав и сеа ова .... .. шознам ај да пробам да ја уплоадирам но КАКО ?

P

Princ

Гостин
Ако го имаш тој тулбар инсталирано, он го прави проблемот и решението ти го напишав погоре. Или дисаблирај го тулбарот, или тргни го целосно од add/remove programs. Друго чаре немаш, и на 3ката се појавува истиов проблем. Не се мириса тој тулбар со огнената лисица и крај :)

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Добро средив сега не прави така ...
ФАЛА ТИ МНОГУ Princ ... Денеска со тебе решив 2 големи проблеми сега сум добар .... ако има некој друг проблем повторно ке пишам се надевам дека ке ми помогните ... Позз:helou::salut:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кажи како да го инсталирам модемот Motorola SB5101 на ХР или VISTA ама х64??? Не ми спомнувај лан картици, кабли, рутери. Драјвер за да работи преку USB na x64 OS. Се си е супер на х86, ама никако нејќе на х64.
Тој модем нема 64 битни драјвери за УСБ. Моторола се криви во овој случај. А зошто не го возиш преку мрежна?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тој модем нема 64 битни драјвери за УСБ. Моторола се криви во овој случај. А зошто не го возиш преку мрежна?
Едноставно ПРИМОРАН СУМ да го користам преку УСБ.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Е зошто де? Чисто онака ме интересира.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
здраво или добро вечер ватевр :D имам проблем во врска со една игра. симнав од торент assassins creed ама играта е 8gb и сеа за да ја изрежам треба да ја поделам на два дела ја некој нека ме советува со кој програм и како пошто првпат се наоѓам во ваква ситуација. позз и фала :smir:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Да прашам едно глупо прашање..хе хе...пред неколку дена го инсталирав service pack 3 за Windows XP...меѓутоа сакам да го одинсталирам бидејќи не видов некои подобрувања од него а од друга страна ми фаќа место во C партицијата ... можеби не е којзнае колку голем SP 3 но и тие 300-400 mb шо ги зафаќа на C ми се потребни бидејќи малку слободно место имам на таа партиција...пред да го инсталирам SP 3 ја снимив состојбата на системот за да можам ако треба да направам System Restore...прашањето ми е..дали за да го отстранам SP 3 за Win XP кој шо го инсталирав треба да одам со System Restore ( бидејќи ја имам снимено состојбата на системот пред SP 3 ) , или треба на друг начин да се отстрани SP 3 за да ми се ослободи местото шо ми го зафаќа на таа партиција кај шо е инсталиран

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom