Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Па со неро InfoTool кажува дека чита + комшијата над мене има исто ПЦ, со истиот ром, ги проверив истите се, а и он има режано.
и поради тоа сум 100% сигурен.
А ако се деси да го заебам здравје, ќе си зеам нов

Да не те лаже другарот? Или па друг DVD-RW има?

Твојов 99% не поддржува DL. Види напред на вратичката од DVD-RW дали негде има DL.
Од каде го купи? Види на нивниот сајт за спецификации, ќе видиш :)

Да не те лаже другарот? Или па друг DVD-RW има?

Твојов 99% не поддржува DL. Види напред на вратичката од DVD-RW дали негде има DL.
Од каде го купи? Види на нивниот сајт за спецификации, ќе видиш :)

ГИ проверив и двата рома на пропретис у Мај ПЦ, истите модели беа.
http://lgcommercial.com/content/downloads/pdf/GSA-H55N_Print.pdf
и според ова, ако добро разбирам може да режа.

@Кајгана стај му се на комшијата преку прозор и смени му го ром-от со твојот и завршена работа

На кој начин се "оверклокува" графичка или процесор? Добро е тоа или не? Можеби прашањава се малку глупи, ама не се разбирам, а ме интересира.

Поздрав

Процесорот можеш да го оверклокуваш во биосот, а графичката се оверклокува со програма RivaTunner. Па ако имаш добро ладење добро е, со тоа добиваш подобри перфорамнси. позз

На кој начин се "оверклокува" графичка или процесор? Добро е тоа или не? Можеби прашањава се малку глупи, ама не се разбирам, а ме интересира.

Поздрав

Ако незнаеш да оверклокуваш, никако не пробувај, можеш се да заебеш. Подобро однеси го негде на сервис и плати си, отколку сам да екпериментираш..

Немам појма од оверклокување, па затоа прашувам како што. :)

Нема да му го направат тоа во сервис затоа што ако се расипе нешто поради оверклокот ќе одговара сервисот, а да видеме реални никој не сака да си става здрава нога во трн.
Во оваа тема има убаво објаснето како се прави тоа и што се главните параметри на кој треба да се обрне внимание, споделени се искуства од почетници како тебе и искусни оверклокери кои фрлаат ХХХ$ за ладење и процесори
Кажи ни прво за кој процесор и матична плоча станува збор, па ќе оцениме според тоа дали тој процесор може да се оверклокува и колку може да се оверклокува.

За графичката. Најлесен софтвер за оверклок е MSI Afterburner, на него можеш да ги оверклокуваш сите графички картички, додека во Riva tuner некогаш се случува да неможеш одредени картички од ATI да оверклокуваш

Не се препорачува, а и на многу лаптопи не можеш да направиш

Нема да му го направат тоа во сервис затоа што ако се расипе нешто поради оверклокот ќе одговара сервисот, а да видеме реални никој не сака да си става здрава нога во трн.
Во оваа тема има убаво објаснето како се прави тоа и што се главните параметри на кој треба да се обрне внимание, споделени се искуства од почетници како тебе и искусни оверклокери кои фрлаат ХХХ$ за ладење и процесори
Кажи ни прво за кој процесор и матична плоча станува збор, па ќе оцениме според тоа дали тој процесор може да се оверклокува и колку може да се оверклокува.

За графичката. Најлесен софтвер за оверклок е MSI Afterburner, на него можеш да ги оверклокуваш сите графички картички, додека во Riva tuner некогаш се случува да неможеш одредени картички од ATI да оверклокуваш
Епа ај веќе коа спомна, да си прашам и јас. Иам квад кор 2.66 и матична Asus P5QL Pro. Го иам кулерот шо си иде со процесорот, го неам сменето. Колку гхз можам да терам без да купувам нов кулер? Ќе може до 3?

Можеби ќе успееш но тој е срање кулер и за обичен клок така да не ти препорачувам

Не се препорачува затоа што не се лади доволно или друга е причината?
Јас читав дека овој модел може да се оверклокува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom