Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Не се препорачува затоа што не се лади доволно или друга е причината?
Јас читав дека овој модел може да се оверклокува.

1. Не се лади доволно, ќе рикне лаптопот за 1 ден.
2. Блокирани се тие параметри во БИОС, ниеден производител не е луд да ги остави.
3. Оверклок на лаптоп би потегнало зголемено трошење на батеријата.

4.Overclock на лаптоп би потегнало големи трошоци како што се: НОВ ЛАПТОП :D

Па не гледам зошо би правел OC на лаптоп. Како што наведе Sephiroth, трошење батерија и нерви за БИОС, проблеми со ладењето. Плус тоа ќе земеш мн. добар лаптоп и не гледам поента во негово оверклокување.

Фала за информациите ! :)

Дали постои некоја како "додатна" опрема за ладење на лаптоп? Нешто на пример како постоље со кулери и колку кошта ако воопшто постои?

Фала за информациите ! :)

Дали постои некоја како "додатна" опрема за ладење на лаптоп? Нешто на пример како постоље со кулери и колку кошта ако воопшто постои?

Да постои. Како постоље е со кулери, два, три.
Имаше ривју у ентер #47 за едно, Гербирд, со два кулера. Ја намалува температурата за 4-5 степени.

земав лап топ асус К52Ј и имам две графички една интегрирана и geforce 310M е сеа како да ја префрлам од интегрирана на geforce (пошто не ми пушта игри бидејки ми ја покажува само интегрираната)

земав лап топ асус К52Ј и имам две графички една интегрирана и geforce 310M е сеа како да ја префрлам од интегрирана на geforce (пошто не ми пушта игри бидејки ми ја покажува само интегрираната)

What?!

Во лаптопот имаш една единствена графичкаи таа е интегрирана, во твојов случај таа е GeForce 310M. Што те буни?

значи како да ја сменам од интегрирана на стандарната графичка пошто кога уклучувам игра ми ја јавува интегриранта а треба geforce

значи како да ја сменам од интегрирана на стандарната графичка пошто кога уклучувам игра ми ја јавува интегриранта а треба geforce

Го прочита воопшто мојот последен пост?

ЕДНА ГРАФИЧКА ИМАШ!

Да не ти фалат драјвери?
На која игра “ти ја дава интегрираната“ ? Како ја пишува?
И како ти ја пишува во Device Manager?

Едно прашање.. Откако е реновиран форумов, многу ми кочи. Дали е ова случај само кај мене или има и други ? Порано вака не беше.

Dell Inspiron 1564

• Процесор: Intel i3-330M (2.13 GHz) Mobile
  • Меморија: 4GB 1067MHz DDR3 Dual Channel
  • Тврд диск: 320GB SATA (5400rpm)
+ accesories(веб-камера, блутут,вајрлес)
15,6инчи

Вреди ли да се потрошат за ова 35 000 со оглед на фактот што има onboard графика?

Го прочита воопшто мојот последен пост?

ЕДНА ГРАФИЧКА ИМАШ!

Да не ти фалат драјвери?
На која игра “ти ја дава интегрираната“ ? Како ја пишува?
И како ти ја пишува во Device Manager?

abe a da ne mavase tolku so glava vo dzid moze?

trkni ako imas SET vo blizina prasaj ke ti razjasnat oni poubavo ASUS K52J e modelot

ZNACI DA POVTORAM IMAM 2 (DVE) graficki raboti na integrirana za da ne trosi baterija a po potreba se uklucuva drugata(ako sakas da igras igri i ti treba pojaka)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom