Кој од соседите е најмал непријател на Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
ДОбре сам вие

Значи државата, дека ви призна прва е враг број 1, и русите го признава, дека зарад наз ви признали и те (Елцин за времето на посетот во Бугарија). Какво кажувате - не признава езикот, признава ме го на начин кој го признава Германија за Австрија и Румунија за Молдова. И само заради това враг број 1. Ехаа, супер сте. А ембаргото за времето на војната+грчката казна - затворени отсјакују'де, само "гадните татари" - пуштат стоки и горива. За 2001г не говорим - бугарите пак подли и гадни. Читава европа ви се насмејала, само маргинали, цигани и хомосексуалци подкрепјат глупави формации као ХОМО-Илинден. А инак вижте го едан бивш "македонец" кирил пендев - кмет ке биде, може би, или он е предавник, као уште 200.000 со пасоши и картици.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А инак вижте го едан бивш "македонец" кирил пендев - кмет ке биде, може би, или он е предавник, као уште 200.000 со пасоши и картици.
Пендев никогаш не бил етнички македонец, пендев е роден во Р. Бугарија во областа Македонија бугарски државјанин е од раѓање, и е израснат како етнички бугарин и како таков се чувствува, без разлика дали ги чувствувале неговите предци поблиски тие од Бургас или тие од Охрид. Лично го имам запознаено човекот.

Инаку на темата:
Во зависност од состојбите како на светската така и внатрешните социо-економски состјби на земјата, така и варираале тие кои малку повеќе би помогнале од другите соседи. Тоа не еконстантна категорија, така да никој навистина е подобар пријател во принцип, туку во зависност од ситуацијата и интересите. Еве да речеме кога станува збор за пари, грците се први ад инвестираат во македонија бидејќи имаат тука поевтина работна рака што е добро за нивниот бизнис со оглед дека транспортот од Македонија кон Грција е занемарлив.
Србија беше понаклонета кон македонија да помага кога излезе кризата 2001, но сега тоа неможе да се каже и сега неможе да очекуваме пријателство од Србија бидејќи ним внатрешно најмногу им одговара косово да остане во рамки на Србија, но нас повеќе ни одговара ко прво поради внтрешен мир да се осамостои, а како второ како подршка на ставот на Евроатланските групации во кои сакаме да влеземе, или едноставно со Србија ни се разминуваат интересите. Албанија има интерес да биде нејзиното малцинство во добра состојба кај нас и да биде задоволно, што полека се остварува со рамковниот и затоа се доста резигнирани, освен тоа имаат премногу внатрешни проблеми а премалку политичка моќ во меѓународната сцена за да можат да бидат по пријатели.
На бугарија мометлно побитно е Р. Македонија да е стабилна, а таа да ја продолжи неофицијалната и тивка пропагандата дека во Бугарија нема етнички македонци од некој параноичен страв да не дојде до отцепување на Пиринска Македонија и припојување кон Р. Македонија.

Значи точен и единствен одговор нема бидејќи ситуацијата е променлива и зависи од многу други фактори, за тоа која од соседните држави во кој момент е попријателски наклонета кон македонија.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Не - ВИЕ не можете да се носите со некои мои постови па идете на лични квалификации...
Јас ги игнорирам, па ти препорачувам и тебе да го правиш истото... Така уште повеќе ќе се нервираат...

Инаку, темава е одлична... Она што јас го имам забележано откако владата на ДПМНЕ дојде на власт е дека односите со Србија и Грција се влошени, но затоа односите со Албанија и Бугарија (па и со Косово) се издигнати на многу високо ниво.

N

n/a

Гостин
Инаку, темава е одлична... Она што јас го имам забележано откако владата на ДПМНЕ дојде на власт е дека односите со Србија и Грција се влошени, но затоа односите со Албанија и Бугарија (па и со Косово) се издигнати на многу високо ниво.
A ti koga si imal odnosi posleden pat vikas?
Aj idi zavrshi rabota pa vrati se da diskutirash po temava,mozda nema crno-belo da gi gledas rabotite...
Ako i toa ne pomaga...idi nek ti presadat mozok.

Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Пендев никогаш не бил етнички македонец, пендев е роден во Р. Бугарија во областа Македонија бугарски државјанин е од раѓање, и е израснат како етнички бугарин и како таков се чувствува, без разлика дали ги чувствувале неговите предци поблиски тие од Бургас или тие од Охрид. Лично го имам запознаено човекот.

.....
На бугарија мометлно побитно е Р. Македонија да е стабилна, а таа да ја продолжи неофицијалната и тивка пропагандата дека во Бугарија нема етнички македонци од некој параноичен страв да не дојде до отцепување на Пиринска Македонија и припојување кон Р. Македонија.

Значи точен и единствен одговор нема бидејќи ситуацијата е променлива и зависи од многу други фактори, за тоа која од соседните држави во кој момент е попријателски наклонета кон македонија.
За све се слажем са мо за ово со црно - НЕ. Какав страв, па кај нас нема страв дека 700.000 турци ке се припојат, кои се прогласили као турци, ти ми говориш за 4000 луге. ами ние дека живим во пиринскиот дел - и сме 95% - како ке ни отцепат и припојат. ама немој тако, пај дојди тука и питај, без страх, ке видиш одговор. Припојаване кон РМ, ама не ме занимавај со глупости бе колега, они от ХОМО ако не лажат постојанно никој нема да ги пипне ни нај-малку.

N

n/a

Гостин
За све се слажем са мо за ово со црно - НЕ. Какав страв, па кај нас нема страв дека 700.000 турци ке се припојат, кои се прогласили као турци, ти ми говориш за 4000 луге. ами ние дека живим во пиринскиот дел - и сме 95% - како ке ни отцепат и припојат. ама немој тако, пај дојди тука и питај, без страх, ке видиш одговор. Припојаване кон РМ, ама не ме занимавај со глупости бе колега, они от ХОМО ако не лажат постојанно никој нема да ги пипне ни нај-малку.
Dobro be Top4o...se e ok.
Ete nie veruvame deka se 4000 lugje samo...vie dajte im pravo partija da formiraat,ne gi brkajte od rabota i ne gi etiketirajte po losho,se e ok.
Ne im pushtajte od finansiska policija do db da gi kontroliraat,dajte im sloboda na izrazuvanje koja sto im e zagarantirana spored zakonite na EU,pa ke piema zaedno po edna zlota i ke vidime efekti.
Cumu vaka da nagagjame volku se-tolku se?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Albanija e neprijatel broj 1 - Golema Albanija plan vecen koj go ostvaruvaat preku nekoi shabani i sharplaninci !

Bugarija broj 2 pasosi 200 000 plus , ne te smeta za narod , sve e ovde Bugarsko , Delcev e Bugarin, sandanski e bugarin i slicni paroli

Grcija broj 3 ime ne priznava , znaeme n epriznava te kochi u EU kako saka... no ne ti ja saka teritorijata niti narodot saka samo da ne im cepkash u Egejskiot del i imotite , a indirektno cepkanje e so imeto, Aleksandar i drugoto sto se inatime so niv

Srbija ne e neprijatel ne e zainteresirana samo ponekad igra pederski so crkvata radi Grcite inaku nema nikakvi teritorijalni pretenzii a nema ni pretenzii kon naselenieto nikoj ne rekol deka e Srpsko , niti bara nisto od toa ... ako lazam neka demantira nekoj . E sea sto bilo porano 1945 ne me interesira jas zboram za AKTUELNATA SITUACIJA NA TErenot

Povelete izlozete stav
Ej, daj be tebe da te staime pretsedatel na Makedonija, Premier ili neshto poznacajno, gledam kako godish, kako prst vo g****.
Abe vakvi vizioneri, analiticari, politicari deka ima Makedonija fura napred.
Vi blagodarime braka i sestri, mu ebavte majkata na drzavata, i posle drugite vi se krivi.

P.S. Golema Albanija ne e Albanska idea, toa e idea na nekoj drug, a albancite se samo instrument.
шЌиптари se pishuva!
Gledam se poveke i poveke nepismeni ima vo forumot, pa si zedov za obrvrska da ve prosvetlam, nekoj Albanec, kako mene neli.

Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
дадено

Dobro be Top4o...se e ok.
Ete nie veruvame deka se 4000 lugje samo...vie dajte im pravo partija da formiraat,ne gi brkajte od rabota i ne gi etiketirajte po losho,se e ok.
Ne im pushtajte od finansiska policija do db da gi kontroliraat,dajte im sloboda na izrazuvanje koja sto im e zagarantirana spored zakonite na EU,pa ke piema zaedno po edna zlota i ke vidime efekti.
Cumu vaka da nagagjame volku se-tolku se?

Дадовме им. ама познај кој дава пари на циганите (гледај BTV) да се попдишуват на подписката на ХОМО - аз. Абе тука всеки гледа бизнес - ски, туристи, имоти, ти ми говориш за финасова полиција.И слобода имат - слобдно си ги лупат глупостите за "бугарски терор" и незнам што, ама един репресиран нема. А има, заради антикомуниз'м, много над 85000 бугари, ама многу мало из пирина.

Па може да са и 40 000 кажувах ти за моја братучед, ама толку беха на пописот. Сега пак ке имапопис и ке видим поново колку ке бидат. Ама зашто кај вас нема право да се изјасниш на попис као бугар уопште?

И уште чекам посебно от тебе ЗЕВСЕ да ми кажеш КОј Е ГЛАВНИОТ ВИНОВНИК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА БАЛКАНОТ - аз пак кажувам - Београдските комунистички тикви и ниховата политика на мржнја. Ама видим дека и кај вас таја линија - сите су ни врагове е многу модерна.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па може да са и 40 000 кажувах ти за моја братучед, ама толку беха на пописот. Сега пак ке имапопис и ке видим поново колку ке бидат. Ама зашто кај вас нема право да се изјасниш на попис као бугар уопште?

И уште чекам посебно от тебе ЗЕВСЕ да ми кажеш КОј Е ГЛАВНИОТ ВИНОВНИК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА БАЛКАНОТ - аз пак кажувам - Београдските комунистички тикви и ниховата политика на мржнја. Ама видим дека и кај вас таја линија - сите су ни врагове е многу модерна.
Има право само зошто не се во толку голем борј како другите не се на листата испечатени туку се на празното место за други каде сами треба да си напишат бугарин.

Главниот виновник во модерната историја за проблемите на балканот се национализмите и национал-шовинизмите како и од нив прозлезените пропаганди, како например 90 годишната пропаганда во Пиринска македонија сите чиј мајчин јазик припаѓа на словенската група на јазици се бугари бидејќи нивниот малјчин јазик (локален дијалект) е најблизок до бугарскиот и никој друг јазик, што е индиректно негирање за постоење на македонскиот јазик.

Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Е как

:pos2:а овој ги слуша апсурд

ама баш то е култов израз на Батетето - Иван Славков као шеф на футбола. А питането беше "г-н славков, дали бихте кажували нешто за состојбата на бугарскиот футбол?"

А иначе 'пусрт са многу добри.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom