Пендев никогаш не бил етнички македонец, пендев е роден во Р. Бугарија во областа Македонија бугарски државјанин е од раѓање, и е израснат како етнички бугарин и како таков се чувствува, без разлика дали ги чувствувале неговите предци поблиски тие од Бургас или тие од Охрид. Лично го имам запознаено човекот.А инак вижте го едан бивш "македонец" кирил пендев - кмет ке биде, може би, или он е предавник, као уште 200.000 со пасоши и картици.
Јас ги игнорирам, па ти препорачувам и тебе да го правиш истото... Така уште повеќе ќе се нервираат...Не - ВИЕ не можете да се носите со некои мои постови па идете на лични квалификации...
A ti koga si imal odnosi posleden pat vikas?Инаку, темава е одлична... Она што јас го имам забележано откако владата на ДПМНЕ дојде на власт е дека односите со Србија и Грција се влошени, но затоа односите со Албанија и Бугарија (па и со Косово) се издигнати на многу високо ниво.
За све се слажем са мо за ово со црно - НЕ. Какав страв, па кај нас нема страв дека 700.000 турци ке се припојат, кои се прогласили као турци, ти ми говориш за 4000 луге. ами ние дека живим во пиринскиот дел - и сме 95% - како ке ни отцепат и припојат. ама немој тако, пај дојди тука и питај, без страх, ке видиш одговор. Припојаване кон РМ, ама не ме занимавај со глупости бе колега, они от ХОМО ако не лажат постојанно никој нема да ги пипне ни нај-малку.Пендев никогаш не бил етнички македонец, пендев е роден во Р. Бугарија во областа Македонија бугарски државјанин е од раѓање, и е израснат како етнички бугарин и како таков се чувствува, без разлика дали ги чувствувале неговите предци поблиски тие од Бургас или тие од Охрид. Лично го имам запознаено човекот.
.....
На бугарија мометлно побитно е Р. Македонија да е стабилна, а таа да ја продолжи неофицијалната и тивка пропагандата дека во Бугарија нема етнички македонци од некој параноичен страв да не дојде до отцепување на Пиринска Македонија и припојување кон Р. Македонија.
Значи точен и единствен одговор нема бидејќи ситуацијата е променлива и зависи од многу други фактори, за тоа која од соседните држави во кој момент е попријателски наклонета кон македонија.
:pos2:а овој ги слуша апсурдне ме занимавај со глупости бе колега
Dobro be Top4o...se e ok.За све се слажем са мо за ово со црно - НЕ. Какав страв, па кај нас нема страв дека 700.000 турци ке се припојат, кои се прогласили као турци, ти ми говориш за 4000 луге. ами ние дека живим во пиринскиот дел - и сме 95% - како ке ни отцепат и припојат. ама немој тако, пај дојди тука и питај, без страх, ке видиш одговор. Припојаване кон РМ, ама не ме занимавај со глупости бе колега, они от ХОМО ако не лажат постојанно никој нема да ги пипне ни нај-малку.
Ej, daj be tebe da te staime pretsedatel na Makedonija, Premier ili neshto poznacajno, gledam kako godish, kako prst vo g****.Albanija e neprijatel broj 1 - Golema Albanija plan vecen koj go ostvaruvaat preku nekoi shabani i sharplaninci !
Bugarija broj 2 pasosi 200 000 plus , ne te smeta za narod , sve e ovde Bugarsko , Delcev e Bugarin, sandanski e bugarin i slicni paroli
Grcija broj 3 ime ne priznava , znaeme n epriznava te kochi u EU kako saka... no ne ti ja saka teritorijata niti narodot saka samo da ne im cepkash u Egejskiot del i imotite , a indirektno cepkanje e so imeto, Aleksandar i drugoto sto se inatime so niv
Srbija ne e neprijatel ne e zainteresirana samo ponekad igra pederski so crkvata radi Grcite inaku nema nikakvi teritorijalni pretenzii a nema ni pretenzii kon naselenieto nikoj ne rekol deka e Srpsko , niti bara nisto od toa ... ako lazam neka demantira nekoj . E sea sto bilo porano 1945 ne me interesira jas zboram za AKTUELNATA SITUACIJA NA TErenot
Povelete izlozete stav
Dobro be Top4o...se e ok.
Ete nie veruvame deka se 4000 lugje samo...vie dajte im pravo partija da formiraat,ne gi brkajte od rabota i ne gi etiketirajte po losho,se e ok.
Ne im pushtajte od finansiska policija do db da gi kontroliraat,dajte im sloboda na izrazuvanje koja sto im e zagarantirana spored zakonite na EU,pa ke piema zaedno po edna zlota i ke vidime efekti.
Cumu vaka da nagagjame volku se-tolku se?
Тоа и ти зборам,:nenene: знам што им е финтава да ги напаѓаат своите!:pos2:а шо демек бугарите и грците не се православни
а демек па овие не не напагатТоа и ти зборам,:nenene: знам што им е финтава да ги напаѓаат своите!
Има право само зошто не се во толку голем борј како другите не се на листата испечатени туку се на празното место за други каде сами треба да си напишат бугарин.Па може да са и 40 000 кажувах ти за моја братучед, ама толку беха на пописот. Сега пак ке имапопис и ке видим поново колку ке бидат. Ама зашто кај вас нема право да се изјасниш на попис као бугар уопште?
И уште чекам посебно от тебе ЗЕВСЕ да ми кажеш КОј Е ГЛАВНИОТ ВИНОВНИК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА БАЛКАНОТ - аз пак кажувам - Београдските комунистички тикви и ниховата политика на мржнја. Ама видим дека и кај вас таја линија - сите су ни врагове е многу модерна.
:pos2:а овој ги слуша апсурд