Кој од соседите е најмал непријател на Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ok aktuelnoto

idam po red

за време војна 2001 бг дава тенкови ќе речеш не исправни али тие тенкови завршија прилично добра работа у тетовско и кумановско

Tenkovite ne bea Bugarski ,tie sto ni gi dadoa stvarno dvata ne idea niti pukaa edniot idese drugiot pukase ama ne idese ...taka da kupivme helikopteri od ukraina a dobivme oruzje bas od Srbija nesrecho edna koga brat Ljube mu dadoa inekcija oruzana pod zito bas toa Srbite ... vrska nemash ideme dalje

србите со малио прст не мрднаа кога Албанците преминуваа српско-македонска граница(не преку косово)

Ti si dete izguben ...daj dokaz kaj vleguvale be ? Ako aludiras preku preshevo i Medvedja Srbite nemaa tamu kontrola ko pred bombardiranje ... da ne sakase ziti sve da ti dojdat do Skopje i da gi zakolat site ... kolku si znaci abe ne znam zadnje mi e sto ti pisam ova samo da znaesh ...

од србија не знам дали уопште сме признати као држава(ако сме кажи датум) а бг први не признаа (на 15 јануари 1992)

Ako ne znaesh ova ti ili si na drogi ili si decko u nekoe selo zbutano tamu u Strumicko kaj nemate ni struja ni voda , pa doagas za vikendi na internet da se glupiras

Samo edno prasanje za tebe imas bUGARSKI PASOS I OD KOGA GO IZVADI ili si seuste u procedura ?

Tolku ne se zamaram vise so tebe nerealen si , ideme dalje fala na odgov orot . Pozdrav

N

n/a

Гостин
а од кога сељаците почнаа да расправат за политика?
п.с. не кижо него е кизо
Sega te e.av....
Kako prvo Kizo moj dragi...u familija kaj mene od pradedo mi pa navamu site imaat fakultetsko obrazovanie i se esnafi shto tradicionalno ziveat u grad.
Kako vtoro eden od pradedovcite mi za razlika od tvojot koj shto go namaval daskalot mi e ubien zaedno so brat mu zatoa shto bile `sorabotnici na bugarskiot okupator`,a ustvari zatoa shto dobrovolno nejkele da si go dadat imotot,i ne gledale interes u toa da odat na srem.
Paradoks! Baba mi mi e mazena za srbin,komunist...inace mamata bi i ja zaebale (ne srbite,nego komunistite)ne samo na nea nego na cela familija.
Nekoj u bliska familija bese general major...drugite bea pa i denes se na rakovodni pozicii u MKD.(sferi nema da naimenuvam)
I ti Kizo moj,....reshi da me kvalifikuvash kako seljak? :pos2:
Ovaj....vremeto na komunistite projde...da ne bi da se spremash ti da pravish sega nekoja metal revolucija i da ne izbesish site>???
Da si znam jebi ga...ako ne...da si kupam jaze sam?

Kvalifikaciite i podelbite izmegju makedoncite na bugarashi i srbendi se pogubni!
I jas imam mnogu sto da ti zameram u tvoeto pisuvanje tuka...kako na primer deka si zaboravil deka u ekot na konfliktot `loshite` srbi reshija deka ke go delat arsenalot na JNA pa ni stignaa oklopni vozila i tenkovi i od tamu!Prvi sto 3 meseci unapred kazaa...vi spremaat konflikt...sjebete im mater dur e vreme...bea pak srbite!(nemashe koj da gi cue)
Do planot na bunkerite u Tanushevci im go dostavija na nashite.
Za kapetan Dragan si cul?
Ili prvpat ti slushaat ushite?
Javna tajna e deka imashe mnogu dobrovolci od Srbija za vreme na konfliktot tuka...cela kasarna u Gostivar ja drzeja po edno vreme.
Taka da dragi moj...ne se meshaj u chorbi shto...ne gi razbirash!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
боже господе помогни му на овој грешник:pop:
п.с.пошто нејќеш одговор значи нешто не ти чини

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Sega te e.av....
Kako prvo Kizo moj dragi...u familija kaj mene od pradedo mi pa navamu site imaat fakultetsko obrazovanie i se esnafi shto tradicionalno ziveat u grad.
Kako vtoro eden od pradedovcite mi za razlika od tvojot koj shto go namaval daskalot mi e ubien zaedno so brat mu zatoa shto bile `sorabotnici na bugarskiot okupator`,a ustvari zatoa shto dobrovolno nejkele da si go dadat imotot,i ne gledale interes u toa da odat na srem.
Paradoks! Baba mi mi e mazena za srbin,komunist...inace mamata bi i ja zaebale (ne srbite,nego komunistite)ne samo na nea nego na cela familija.
Nekoj u bliska familija bese general major...drugite bea pa i denes se na rakovodni pozicii u MKD.(sferi nema da naimenuvam)
I ti Kizo moj,....reshi da me kvalifikuvash kako seljak? :pos2:
Ovaj....vremeto na komunistite projde...da ne bi da se spremash ti da pravish sega nekoja metal revolucija i da ne izbesish site>???
Da si znam jebi ga...ako ne...da si kupam jaze sam?

Kvalifikaciite i podelbite izmegju makedoncite na bugarashi i srbendi se pogubni!
I jas imam mnogu sto da ti zameram u tvoeto pisuvanje tuka...kako na primer deka si zaboravil deka u ekot na konfliktot `loshite` srbi reshija deka ke go delat arsenalot na JNA pa ni stignaa oklopni vozila i tenkovi i od tamu!Prvi sto 3 meseci unapred kazaa...vi spremaat konflikt...sjebete im mater dur e vreme...bea pak srbite!(nemashe koj da gi cue)
Do planot na bunkerite u Tanushevci im go dostavija na nashite.
Za kapetan Dragan si cul?
Ili prvpat ti slushaat ushite?
Javna tajna e deka imashe mnogu dobrovolci od Srbija za vreme na konfliktot tuka...cela kasarna u Gostivar ja drzeja po edno vreme.
Taka da dragi moj...ne se meshaj u chorbi shto...ne gi razbirash!
аха чим брате викаш комунист раководители ондак сме на јасно
јаже ја ке ти дадам не мора да си зимаш

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Tebe Kizo ni gospod ne ti pomaga ... bolje obrati se do Bugarite da ti uvedat struja , informiraj se malce za notorni fakti pa mozebi ke zborime ...

Daj be malce bidi realen vidi go stilot na pisuvanje tvoj i vidi go na zevsus pa togas zemi ogledalo i pogledni se u oci i kazi zevsus e seljak a jas znam sto zboruvam ...

party on excelent

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Cita covek ova muabetov od pogore i ne mu e jasno zosto nekoj voopsto prasuva kako toa da sme SJEBANI DO BALCAK....????

Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Мори мајко јунашка

Па веке сите го признават, дека т.н конфликт от 2001 е бил фалц-кофликт и дека во основата му са били СДСМ (т.е Србија) и ДСИ (опет платени от београд бандити). Главна циль - да се дестабилизира владата и да се понови врати во играта СДС. Фалц, фалц ама се пак за обичните луге, кои умреха тогаз не е фалц. А осим тенкови - Т55АМ2 имало и многу гаубици кои и сега се користени во војската, нели тако. Ако су желели србите да сте спремни зашто су повукли тешкото наоружание от касарните после 1991г. И зашто заплененото ор'жие кај Танушевци е било од заводите застава, крагуевац. То су само македонски подаци и извори, не бугарски.

А нема вечни пријатели, има вечни интереси. Ама има врагове, непријатели и предатели.

Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
А важното е

А по-важното е дека сега никој во Бугарија не говори за цепане на граници, за претенции и т.н. Во ЕУ има услов - 1. да нема нерешени питанија со суседите 2. Да нема гранични спорови и други претенции. Точка. А за мене е по-битно като как луге, кои пишуват и зборуват много близми езици, кои никогаж не су били врагове и не са војували, сега неки се опитват да створат п'рви непријатели. ама то е мисија нев'зможно - едан дан на бугарин во Македонија или обратно и сите докази, дека мегу нас нема никакви проблеми са налице. А вие, кои желите да тражите врагот (даж и да не постои) - добро, ама сте се по-малку у по-малку. Сите луге гледат да се движат напред и такви мисленија веке не са интересантни.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
top40 ako veke propagirash toa , pravi go toa kako sto treba na makedonski jazik vaka licis na diletant ... ke urgiram da te smenat brukash spiunska profesija

Pogolemo nepocituvanje kon eden narod i toa u faca da mu zboris na bugarski na negov Makedonski forum nema !

Commando

Единство-Активизам-Сила
Член од
12 јули 2007
Мислења
426
Поени од реакции
2
Ја мислам дека Србија ни е најмал непријател од соседниве држави...ПРАВОСЛАВНИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ДРЖАТ МЕЃУ СЕБЕ!!!!

Член од
7 септември 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Ок

top40 ako veke propagirash toa , pravi go toa kako sto treba na makedonski jazik vaka licis na diletant ... ke urgiram da te smenat brukash spiunska profesija

Pogolemo nepocituvanje kon eden narod i toa u faca da mu zboris na bugarski na negov Makedonski forum nema !
Ок баш сам шпиун број 1. Ама нали рековте дека бугарите зборуват на краден македонски. Па ти като си толку нервозан - прави коркции и ми ги кажувај грешките. Па може и плата да добиеш за даскал от бугарската шпиунска централа.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom