Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Истото и кај мене се прет ке замрзнит слика све па рестарт морат ама ми рекоа дека нечинел кулерот нешто,а иначе сега го кпив пред две недели ни јас не знам шо е ова и кај мене некогас се исклучвит мониторот и драјвер нот респонд излегвит ,ама поубо нова графичка земиси.
Реинсталирај драјвери, пред тоа очисти убаво регистри...
Download @ http://www.drivercleaner.net/

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Кога го пуштам компјутерот кулерот една минута брчи и после си работи нормално. Го отворив кукиштето и го исчистив од прашина ама пак си брчи ... чаре? :smir::smir:

?

..........

Гостин
Кога го пуштам компјутерот кулерот една минута брчи и после си работи нормално. Го отворив кукиштето и го исчистив од прашина ама пак си брчи ... чаре? :smir::smir:
Го имав истиот проблем..
Чаре ....ке го извадиш кулерот ...потоа ке го одвоиш роторот од статорот и ке го намачкаш со грес или со некоја друга потечна маст..ке го склопиш и нема да брчи некое време

Велам некое време зашто тој проблем брчењето се појавува затоа што пиксните на статорот се проширени или исместени .....и можно е по некој месец пак да се појави тоа брмчене...
како и да е подмачкајго и ке престане бучавата ...:helou:

Член од
4 септември 2008
Мислења
39
Поени од реакции
3
Ајде помош!
Сакам да инсталирам безжичен рутер на кабел кој што доаѓа од друг рутер на растојание од 40 метри.Да ли е изводливо и која ИП адреса ќе ја има новиот рутер.?
Да ли ќе функционира нормално или ќе се јави конфликт на адресите?

Ајде мајстори,
Веќе втор или трет пат поставувам прашање за помош, ама никој не одговара.
Дали прашувам на Кинески или никој овде на форумов незнае да одговори?!.
Ги гледам форумџиите, некои од нив се почетници (меѓу кои и јас), иако сум на форумов веќе една година, а некои големи мислители со огромен број на мислења иако многу подоцна зачленети не се сметаат за почетници.
Си размислувам така и доаѓам до заклучок дека мислителите делат совети за се и сешто, понекогаш дури и за банални работи се отворат длабоки полемики, а кога ќе се постави некое посложено прашање истите ги нема никаде да помогнат.
Ако сметате дека форумов служи за лично фалење,самореклама и надметнување кој има подобра машина и кој знае повеќе од другиот, јас не се согласувам со вас.
Прашањето го поставив во оваа рубрика пред повеќе од 6 1/2 часа и никој не најде засходно да одговори, па се двоумам или поточно сум во дилема дали и понатака да го посетувам форумот за ХАРДВЕР или никогаш повеќе да не се вклучам на него.?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ајде помош!
Сакам да инсталирам безжичен рутер на кабел кој што доаѓа од друг рутер на растојание од 40 метри.Да ли е изводливо и која ИП адреса ќе ја има новиот рутер.?

Ајде мајстори,
Ги гледам форумџиите, некои од нив се почетници (меѓу кои и јас), иако сум на форумов веќе една година, а некои големи мислители со огромен број на мислења иако многу подоцна зачленети не се сметаат за почетници.
Си размислувам така и доаѓам до заклучок дека мислителите делат совети за се и сешто, понекогаш дури и за банални работи се отворат длабоки полемики, а кога ќе се постави некое посложено прашање истите ги нема никаде да помогнат.
Ако сметате дека форумов служи за лично фалење,самореклама и надметнување кој има подобра машина и кој знае повеќе од другиот, јас не се согласувам со вас.
Прашањето го поставив во оваа рубрика пред повеќе од 6 1/2 часа и никој не најде засходно да одговори, па се двоумам или поточно сум во дилема дали и понатака да го посетувам форумот за ХАРДВЕР или никогаш повеќе да не се вклучам на него.?

Исклучи DHCP на вториот рутер и брцни го кабелот од првиот рутер и свиркај си.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ајде помош!

Ајде мајстори,
Се си изнакажа, браво :)

Според тебе, луѓево треба да се 25/8 на форумов? Или може да имаат приватен живот?

Не се вклучувај повеќе на хардвер.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ајде помош!

Ајде мајстори,
Рангот на DHCP адреси на првиот рутер не смее да ја има адресата на вториот рутер. Disable DHCP на вториот рутер, стави gateway IP нпр. 0.0.0.0 за да не оди сообраќајот со WAN.
Стави етернет кабел во двете LAN етернет порти и то...

Повеќе почит следниот пат барем кон тие што секојдневно се мачат да одговараат и помагаат. (не мислам на себе)

Btw, прашањево на Vasilaki не е за интернет и мрежи?

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
Се си изнакажа, браво :)

Според тебе, луѓево треба да се 25/8 на форумов? Или може да имаат приватен живот?

Не се вклучувај повеќе на хардвер.
podrska za mislenjeto na korun
inaku kolku za informacija za nekoj taa rabota da ti ja zavrsi treba da platis okolu 500 - 1000 den i da gi cekas mozebi den dva , znaci ne ti prefrlam samo baram malce poveke respect.
Ako vo nekoj slucaj ne ti pomogna mislenjeto na santelli pisi detali za ruterite i kakov internet imas : telekabel ,max, cabletel itn.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Сакам да сменам Процесор, да стаам 4 јадрен.
Дали ќе добијам нешо многу поише. Според ова шо го иам.

P45neo-F
3gb Ram DDR2 800Mhz
250Gts 1Gb DDR3 1333Mhz(Ваљда)
Или процесорот ќе биде промашена инвестиција?
прашувам зашо добив еден одговор, па сакам да споредам.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Вака сега, имам рутер LINKSYS WRT54GL и со негов стандарден FIRMWARE т.е. апдејтуван, и влечам интернет бежично и имам голема загуба на податоци, е сега сакам да го сменам FIRMWARE то во некој друг ( DD-WRT, OPENWRT...), може некој да ми каже кој е најдобар и кој да го ставам и како да го ставам????
Фала однапред

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Сакам да сменам Процесор, да стаам 4 јадрен.
Дали ќе добијам нешо многу поише. Според ова шо го иам.

P45neo-F
3gb Ram DDR2 800Mhz
250Gts 1Gb DDR3 1333Mhz(Ваљда)
Или процесорот ќе биде промашена инвестиција?
прашувам зашо добив еден одговор, па сакам да споредам.
Овдека не гледам дека имаш пишано шо процесор имаш и шо процесор сакаш да клајш!Иначе можиш да клајс процесор 4етири јадрен само требит да видиш на шо сокет LGA ти е стариот па да си земиш ист таков процесор со ист сокет.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Овдека не гледам дека имаш пишано шо процесор имаш и шо процесор сакаш да клајш!Иначе можиш да клајс процесор 4етири јадрен само требит да видиш на шо сокет LGA ти е стариот па да си земиш ист таков процесор со ист сокет.
Прашувам за Следново шо го иам поставено. Можам да го акнам секој 4 јадрен.
Добив одговор дека за да осетам Тотална јачина, треба да Акнам 4-јадрен CPU на 1333Мhz, DDR3 ram so 1333Mhz, и Бидејќи VGA Ми е isto na 1333 ќе се склапнат и се ќе си работи ко шо треба.
И ми рекоа дека ако акнам сеас 4-јадрен, нема да осетам многу пошо Матичната била 800-ка и CPU ќe Ми биде "приомашена" инвестиција?

Член од
4 септември 2008
Мислења
39
Поени од реакции
3
Рангот на DHCP адреси на првиот рутер не смее да ја има адресата на вториот рутер. Disable DHCP на вториот рутер, стави gateway IP нпр. 0.0.0.0 за да не оди сообраќајот со WAN.
Стави етернет кабел во двете LAN етернет порти и то...

Повеќе почит следниот пат барем кон тие што секојдневно се мачат да одговараат и помагаат. (не мислам на себе)

Btw, прашањево на Vasilaki не е за интернет и мрежи?
Благодарам за помошта, гледам дека мислењата не ти се во толкав голем број, а член си одамна, па мислам дека си многу поконкретен и концизен во мислењата од некои други кои имаат повеке илјади. Незнам како да ги протолкувам реакциите на некои форумџии на моето пишување, а истите не содржат одговор на моето прашање туку навлегуваат во глобални полемики и даваат упатства како треба јас да се однесувам и колку многу сум изнакажал.
Што се однесува до почитта кон оние кои се мачат да одговараат и помагаат, истата ја имам кон нив и секогаш ќе бидам благодарен на нивната помош не само кон мене туку и кон сите останати кои имаат некакви проблеми.
Поздрав до тебе и до сите рационални форумџии!

Kajgana Shop

На врв Bottom