А1 Македонија (VIP)

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
дали уште важи таа понудата од вип
за да се префрлам со бројот и префиксот ?

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Треба да имаш 236 ден за префрлување, ама после вип пак ги префрла на твоја сметка, било да е при пејд или пост пејд, не ти се губат.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Мала помош...

земав бројче на постпејд пред извесно време и денес покушав да проверам сметка на нет и откога ќе го пишам бројот ми стига код по порака али не ми ја отвара страната?

вака едно 5 мин. стои.
а после кодот се пишува и лозинката нели...
ми кажаа демек после недела дена откога е земен бројот е возможно онлајн следење на сметка, али не гледам причина зашто би било така кога ми праќаат код откога бројчето е пишано.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Мала помош...

земав бројче на постпејд пред извесно време и денес покушав да проверам сметка на нет и откога ќе го пишам бројот ми стига код по порака али не ми ја отвара страната?

вака едно 5 мин. стои.
а после кодот се пишува и лозинката нели...
ми кажаа демек после недела дена откога е земен бројот е возможно онлајн следење на сметка, али не гледам причина зашто би било така кога ми праќаат код откога бројчето е пишано.
скролај надолу :D

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
скролај надолу :D
лол одма испаничив...
ко сум тука веќе да прашам уште нешто, ја иам Смарт Л тарифата со промо од 590 ден.

- 1000 мин. кон сите Вип броеви
- 4.5 кон другите

е сеа за тест испробав дали ќе ги пише тие 4.5 на контото и пред да ги потрошам тие 300 ден. кон останатите оператори, и ги пиша ко што глеам.

прашањето ми е доколку не надминам 300 ден. кон другите оператори на крајот од месецот ќе ми стигне сметка само за претплата т.е. 600 ден. без разлика што на нет ќе пишува 300?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
лол одма испаничив...
ко сум тука веќе да прашам уште нешто, ја иам Смарт Л тарифата со промо од 590 ден.

- 1000 мин. кон сите Вип броеви
- 4.5 кон другите

е сеа за тест испробав дали ќе ги пише тие 4.5 на контото и пред да ги потрошам тие 300 ден. кон останатите оператори, и ги пиша ко што глеам.

прашањето ми е доколку не надминам 300 ден. кон другите оператори на крајот од месецот ќе ми стигне сметка само за претплата т.е. 600 ден. без разлика што на нет ќе пишува 300?
Ти имаш претплата, 590 или 290 ако имаш упола, и тоа значи дека до претплатата си зборуваш кон другите мрежи, а ако надминеш над претплатата ќе ти додадат тоа плус.
На пример овој месец си потрошил само 150 ден кон другите мрежи, ти сепак ќе си платиш 590 денари колку што ти е претплата.
Но ако потрошиш 700 денари кон другите мрежи, ќе ти дојде 700 денари сметка, 590 + дополнителните разговори.

Тоа си број таму во сметката, ама си збира си одзема и си додава на крај на месец.

Разбираш?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ти имаш претплата, 590 или 290 ако имаш упола, и тоа значи дека до претплатата си зборуваш кон другите мрежи, а ако надминеш над претплатата ќе ти додадат тоа плус.
На пример овој месец си потрошил само 150 ден кон другите мрежи, ти сепак ќе си платиш 590 денари колку што ти е претплата.
Но ако потрошиш 700 денари кон другите мрежи, ќе ти дојде 700 денари сметка, 590 + дополнителните разговори.

Тоа си број таму во сметката, ама си збира си одзема и си додава на крај на месец.

Разбираш?
Aма тој има 590 ама плаќа 295 ради тоа пола претплата акцијата, и прашува ако не ја помине 295 прерплатата каква сметка ќе му дојде, немам искуство со пост пејд вип, ама веројатно ќе ти дојде сметка само за претплата.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Па напишав погоре шо тарифа иам, Смарт Л, 1180 и упола со промото до крај на договорот. Мене јасно ми е дека во тоа се вклучени 1000 мин. кон сите Вип броеви и по 4.5 мин. кон другите оператори, тоа значи дека 500 ден. ми е вклучен кредит во понудата и откога ќе ги надминам тоа 500че после башка ќе ми куцаат доколку продужам да зборам кон други оператори.

Прашав конкретно за веб страната на кој начин ја водат пресметката, дали и тој промо кредит им е вклучен како рачуница или откако ќе надминам почиња додатна рачуница, али првото било.
да не праам поише забуни, тоа би било све :)

п.с. изборот за телефони кој го нудат им е просто очаен !

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Пред некој ден се префрлив од Т-мобиле во Вип.... значи завршив со процедурите со барање за задржување на бројот итн. се тоа што си следува....
Ми дадоа од Вип нова нивна картичка и ми рекоа да ја ставам откоа ќе забележам дека ми се губи мрежата од Т-мобиле или имам шумови во позадина или прекини додека муабетам.
Денес, значи 2 дена откако ми го прифатија барањето од Т-мобиле, ми го поништија нивниот број наеднаш... еве, се тоа ОК - но, ја ставив новата картичка од Вип и веќе неколку саати ми покажува Inactive SIM !!! НЕКОЈ со слични искуства??!
Дали треба да почекам некој ден да ми го активираат SIM-от или да тркнам да се распитам шо е работава,
зошто на нивната страна на нет го пишува следното :

Пренесувањето на бројот во мрежата на Vip ќе биде реализирано во рок од 2 работни дена, со активација на SIM картичката во периодот од 12:00 до 16:00ч.
:raz:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па напишав погоре шо тарифа иам, Смарт Л, 1180 и упола со промото до крај на договорот. Мене јасно ми е дека во тоа се вклучени 1000 мин. кон сите Вип броеви и по 4.5 мин. кон другите оператори, тоа значи дека 500 ден. ми е вклучен кредит во понудата и откога ќе ги надминам тоа 500че после башка ќе ми куцаат доколку продужам да зборам кон други оператори.

Прашав конкретно за веб страната на кој начин ја водат пресметката, дали и тој промо кредит им е вклучен како рачуница или откако ќе надминам почиња додатна рачуница, али првото било.
да не праам поише забуни, тоа би било све :)

п.с. изборот за телефони кој го нудат им е просто очаен !
Јао ама објаснуваш :pos:
Значи претплатата од 590 денари си ја збориш, не ти е фиксна па да почне од 590 да ти се брои рачунот.
Ако збориш под 590 денари , на пример месецов имаш 350 денари, сепак ти ќе платиш 590.
А ако збори 750, ќе си платиш 750.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ме интересира околу ова..
http://www.vip.mk/cm/offer/services/communications/communicat/index.php

Ако добро сфакам,инсталирам програмче на мојот PC и после можам да се јавувам кон сите мобилни и фиксни мрежи насекаде????
Во Вип бесплатно,а кон другите си има тарифа..

Некој го користи да потврди дали е баш така,и дали е баш така добро како што изгледа?? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom