od bilo koj operator kon bilo koj bez da imas obrski mozes dase prefrlis so se Pefiks cenata e 236den so se Ddvдали уште важи таа понудата од вип
за да се префрлам со бројот и префиксот ?
а во вип и тие 236 денари ги плаќаат или надокнадуваат они...od bilo koj operator kon bilo koj bez da imas obrski mozes dase prefrlis so se Pefiks cenata e 236den so se Ddv
скролај надолуМала помош...
земав бројче на постпејд пред извесно време и денес покушав да проверам сметка на нет и откога ќе го пишам бројот ми стига код по порака али не ми ја отвара страната?
![]()
вака едно 5 мин. стои.
а после кодот се пишува и лозинката нели...
ми кажаа демек после недела дена откога е земен бројот е возможно онлајн следење на сметка, али не гледам причина зашто би било така кога ми праќаат код откога бројчето е пишано.
лол одма испаничив...скролај надолу![]()
Ти имаш претплата, 590 или 290 ако имаш упола, и тоа значи дека до претплатата си зборуваш кон другите мрежи, а ако надминеш над претплатата ќе ти додадат тоа плус.лол одма испаничив...
ко сум тука веќе да прашам уште нешто, ја иам Смарт Л тарифата со промо од 590 ден.
- 1000 мин. кон сите Вип броеви
- 4.5 кон другите
е сеа за тест испробав дали ќе ги пише тие 4.5 на контото и пред да ги потрошам тие 300 ден. кон останатите оператори, и ги пиша ко што глеам.
прашањето ми е доколку не надминам 300 ден. кон другите оператори на крајот од месецот ќе ми стигне сметка само за претплата т.е. 600 ден. без разлика што на нет ќе пишува 300?
Aма тој има 590 ама плаќа 295 ради тоа пола претплата акцијата, и прашува ако не ја помине 295 прерплатата каква сметка ќе му дојде, немам искуство со пост пејд вип, ама веројатно ќе ти дојде сметка само за претплата.Ти имаш претплата, 590 или 290 ако имаш упола, и тоа значи дека до претплатата си зборуваш кон другите мрежи, а ако надминеш над претплатата ќе ти додадат тоа плус.
На пример овој месец си потрошил само 150 ден кон другите мрежи, ти сепак ќе си платиш 590 денари колку што ти е претплата.
Но ако потрошиш 700 денари кон другите мрежи, ќе ти дојде 700 денари сметка, 590 + дополнителните разговори.
Тоа си број таму во сметката, ама си збира си одзема и си додава на крај на месец.
Разбираш?
Јао ама објаснувашПа напишав погоре шо тарифа иам, Смарт Л, 1180 и упола со промото до крај на договорот. Мене јасно ми е дека во тоа се вклучени 1000 мин. кон сите Вип броеви и по 4.5 мин. кон другите оператори, тоа значи дека 500 ден. ми е вклучен кредит во понудата и откога ќе ги надминам тоа 500че после башка ќе ми куцаат доколку продужам да зборам кон други оператори.
Прашав конкретно за веб страната на кој начин ја водат пресметката, дали и тој промо кредит им е вклучен како рачуница или откако ќе надминам почиња додатна рачуница, али првото било.
да не праам поише забуни, тоа би било све
п.с. изборот за телефони кој го нудат им е просто очаен !