Помош, проблеми, прашања, совети...

PLACEBO

it's all in your mind
Член од
23 април 2006
Мислења
85
Поени од реакции
0
Pozdrav momci... se nadevam nekoj ke mi pomogne ili dade predlog ako imal vakov ili nekoj slicen problem

LapTop IBM T43, pred nekoe izvesno vreme na nekolku pati mi se smrzna... potocno znaci niti hardot vrti niti nesto reagira... ne obrativ vnimanie mnogu bidejki so restart se sreduvase... da bidam iskren koga toa se slucuvase imav cuvstvo kako da se sluciva posle mrdanje so gluvceto...
Veke denes sabajle posle samoto krevanje samo sto ke go doprev za da go mrdna pointerot se smrznuvase vo istiot moment... probav restart... nekogas se smrznuvase na polovina podiganje na windows... nekogas stigase do kraj.. ama istata maka... go krenav vo safe mode, smrzna... go krenav so hirens, mini windows, smrzna... mu napraviv repair, celo vreme funkcionirase, koga dojde vreme da pocnam da instaliram drajveri smrzna... ali za celo vreme znaete ona cuvstvoto deka koga go mrdat pointerot togas se slucuva, mada ne mi bese jasno zosto... sto napraviv, so tastatura rabotev i ok e, mu ovozmoziv remote i eve sega sum zakacen na nego preku remote, raboti odlicno/// ama kako sto kazav ako go dopram nego samiot vo predel na mrdanje na pointerot odma smrznuva... ke si dadev mozebi resenie deka mi e toa problemot... ama me buni toa sto ne sekogas go kreva windowsot, nekogas smrznuva i na pola podignuvanje...

Ima li nekoj do sega nesto vakvo videno, procitano, da mu se slucilo, da znae sto e problemot....
Bi bil blagodaren zosto se mrdnav od nervoza

Fala odnapred :toe:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
А што правиш тогаш кога ти се намалуваат херците? И како ги гледаш?

Па ги гледам со програм цпу и така е и гледам во со таск менагер само де погоре де подолу процесорот креват спустат а ни инсталирам несто ни пак гибам.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Здраво, имам usb flash memory, Patriot марка од 256 МБти. Поделено ми е на 2 дела, едното има 200 МБ, а другото 50Мб. И многу ме нервира! Барав преку гугл нешто софтвер, ама наоѓа само за разделување и не се бесплатни. Некој предлог? :smir:
поздрав
Предлог: Купи си стикче од 1 гига за 250 денари........ Или ако си циган, влези во My Computer, десен клик на стикчето и формат. Ако не упали, ондак имаш финтаџиско стикче (од оние со свој софтвер, затоа и тие 50мб на страна тргнати).

Па ги гледам со програм цпу и така е и гледам во со таск менагер само де погоре де подолу процесорот креват спустат а ни инсталирам несто ни пак гибам.
зошто би го исклучил тоа кога е добра работа?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Па нормално тоа за P4

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Sephiroth

зошто би го исклучил тоа кога е добра работа?[/QUOTE]

Како зошто ме нервира нон стоп само горе долу процесорот не сакам така

ако мозит некој нека казит како да го тргнам иако е нормално така да прет не сакам

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Mobilniot e Nokia E71 ili 5800? Problemot e do Thomsonot, ima softverska greska sto e popravena so najnoviot firmware (samo sto toj ne veruvam deka vo bliska idnina bi go stavile) ili ako mozes nekako da zemes administratorski password i da vlezes preku telnet vo ruterot i da isklucis QOS.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ај и тука да пробам...

Едно питање до мајстори:

Сакам да купам неколку машини за во мрежа. Ќе користат Office (word, excel, powerpoint) + интернет. Пошто се многу, не можам да си дозволам нови. Арно, ама ископав едни половни сервери:

FujitsuSuemens
PRIMERGY TX150
Mono-Processor Tower Server
Intel Pentium 4 на 2.8GHz i 533 MHz Front Side Bus
1 GB RAM DDR1 (2x512 + dva prazni slota)
4x20GB HardDisk (наводно, типот вика накај 10000rpm)
Ultra320 SCSI (RAID 1)

Што мислите, дали можам да врзам 18 овакви во LAN, да работат како десктоп машини?

Ако користам XP, колку ќе можат да тераат и дали да очекувам проблеми со комотна брзина на работење?

Фала 100!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ај и тука да пробам...

Едно питање до мајстори:

Сакам да купам неколку машини за во мрежа. Ќе користат Office (word, excel, powerpoint) + интернет. Пошто се многу, не можам да си дозволам нови. Арно, ама ископав едни половни сервери:

FujitsuSuemens
PRIMERGY TX150
Mono-Processor Tower Server
Intel Pentium 4 на 2.8GHz i 533 MHz Front Side Bus
1 GB RAM DDR1 (2x512 + dva prazni slota)
4x20GB HardDisk (наводно, типот вика накај 10000rpm)
Ultra320 SCSI (RAID 1)

Што мислите, дали можам да врзам 18 овакви во LAN, да работат како десктоп машини?

Ако користам XP, колку ќе можат да тераат и дали да очекувам проблеми со комотна брзина на работење?

Фала 100!
Одлични ти се машините, ќе тераат се што сакаш да тераат.
Нема смисла да се користат како терминали, ќе им ставиш еден свич со 24 порти, еден рутер со нет конекција и сите ќе ги поврзеш без проблем.
Плус ќе имаш уште 6 места за принтер, скенер или нешто излезно.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Одлични ти се машините, ќе тераат се што сакаш да тераат.
Нема смисла да се користат како терминали, ќе им ставиш еден свич со 24 порти, еден рутер со нет конекција и сите ќе ги поврзеш без проблем.
Плус ќе имаш уште 6 места за принтер, скенер или нешто излезно.
:) Фала Никола, 300

:) ќути што се најдовме со анархизмот :D

....освен ако не си ми уште накурчен :) :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom