Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Не знам дали е за тука ама ајде..

Ќе може ли да ми препорачате ТВ. Најважно е да биде квалитетен, ЛЦД (ако мислете дека плазма е подобро.. објаснете зошто :helou: ) , 40 инчи, да чита
DVB-C и по можност да има и усб порт.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
sakam da prasam zost ne mi raboti torent prgramot go simnuvav najmalku 10 pati...koga vklucam nesto da downloadira najprvin pise downloading i posle strelkata napored stanuva crvena i ne mrda od nula
Торентите што ги симнуваш, од кај ги земаш? Да не се без сидери?
Пробај од Zamunda симни нешто.

shifty

En Taro Adun, Executor!
Член од
31 август 2009
Мислења
269
Поени од реакции
25
sakam da prasam zost ne mi raboti torent prgramot go simnuvav najmalku 10 pati...koga vklucam nesto da downloadira najprvin pise downloading i posle strelkata napored stanuva crvena i ne mrda od nula
најверојатно нема доволно seederi тој торент кој што го симнуваш, а не е лошо и да ги прочиташ правилата од кај го симнуваш торентот на пр. доколку симнуваш од torrentleech.org имаш правила кои се однесуваат на тоа кои програми можеш да ги користш за DL, да држиш висок ratio итн ...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ај кажејтеми како да го трнам instel speed step technology не мозам да го трпам појке то процесоров само де 2992 мхз де 2332 мхз,или ако е несто друго само казејте како да го трнам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај кажејтеми како да го трнам instel speed step technology не мозам да го трпам појке то процесоров само де 2992 мхз де 2332 мхз,или ако е несто друго само казејте како да го трнам
А зашто сакаш да го исклучиш тоа???

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.556
Поени од реакции
2.750
Имам АМД процесор dual core 4200+ и имам проблем со температурата на процесорот.Нормално никад не е под 55 степени а кога конвертирам или кога правам некоја операција која го оптеретува процесорот достигнува температура до 100 степени :nesvest: и се гаси автоматски компјутерот.Може некој да ми каже како што да направам да се смали температурата.Да мењам кулер или нешто друго.Дајте некој совет.Фала однапред :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам АМД процесор dual core 4200+ и имам проблем со температурата на процесорот.Нормално никад не е под 55 степени а кога конвертирам или кога правам некоја операција која го оптеретува процесорот достигнува температура до 100 степени :nesvest: и се гаси автоматски компјутерот.Може некој да ми каже како што да направам да се смали температурата.Да мењам кулер или нешто друго.Дајте некој совет.Фала однапред :)
Па кулерот е.Исчисти го од прашина.Имаш ли термичка паста.Ако не е до тоа прашај ги saphirot (така беше?),корун или mac најмногу се разбираат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1. Зачисти си го цел компјутер и кулерите од прашина
2. Извади го барем едниот капак од куќиштето и остави го отворено
3. Земи си термичка паста и намачкај го процесорот
4. Смени си кулер.

Или направи ги сите овие по ред, или види што ти е најдобро од овие.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
па нон стоп само се намалват мегахерците од 2992 на 2332 зато ме нервират не и цим се намалит појке креват процеси
А што правиш тогаш кога ти се намалуваат херците? И како ги гледаш?

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Ne znaev kaj da prasam pa ke prasam tuka
bratuced mi ima Thompson ruter ali koga pobaruvam so mobilniot za WLAN nisto ne moze da se najde kako da napraam za da surfam na net so mobilen preku negovoto Wi-Fi.
i btw kako da stavam pass na taa mreza.?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Здраво, имам usb flash memory, Patriot марка од 256 МБти. Поделено ми е на 2 дела, едното има 200 МБ, а другото 50Мб. И многу ме нервира! Барав преку гугл нешто софтвер, ама наоѓа само за разделување и не се бесплатни. Некој предлог? :smir:
поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom