Милојко
Идем Куме Кући
- Член од
- 17 ноември 2008
- Мислења
- 3.072
- Поени од реакции
- 554
Site tri se top.
Prvoto go koristime na rabota i dava super zvukce,.
Site tri se top.
Procesor E5200 neli bese celeron (ispravete ako sum gresam)
И што е финтата со процесорот боље ли да ставам слаб ли е?Intel Pentium Dual Core E5200 .
Па за аматерска и привремена употреба и тв-картица ќе ти заврши работа....кабелот од видеото во антенскиот влез на тв-картицата...ја пронајдеш фрекфенцијата на тјунерот и снимаш исто ко и телевизиската програма што ја снимаш....Ај и јас нешо да си прашам.
Сакам да префрлам видео материјал кој се наоѓа на VHS (ви текнуе оние старине касети за видео плеери) на PC.
Што хардвер ми треба? некој посебен или може со обична тв-картица? Ако е само со тв-картица, пропорачајте што да барам.
Што софтвер ми треба?
Жици кабли?
Искуства ваши?
Напомена : Видео плеер имам.
http://www.egydown.com/2074-prototype-pc-game.htmlЛуѓе помагајте!!!
Еве веќе 3 дена пробувам да најдам шо е проблемов со PC-во.
Конфигурација:
CPU - Intel Pentium 4 CPU 3.20GHz (знам дека не чини)
MB - ECS PF21-Extreme Chipset Intel® 925XE
RAM - 2GB V-Data (незнам точно колку MHz е)
VGA - ATI Radeon 4850 1GB
OS - Windows 7
Е сега... проблемов е, то шо на PC-ов невозможно е да се играат игри како Prototype, Demigod, Wolverine, Assassins Creed итн итн...
За пример че ја земам Prototype, на ова конфигурација оди со 6-7 fps ако не и помалце на LOW, без АА, без Vsync и на 800x600. Е сега, играва ја пробав на друг комп. со истава графичка.
Тој комп. има послаб процесор Intel Pentium 4 3.00GHz, 2GB RAM, GIGABYTE плоча (нз кој модел али земена му е пред 2-2.5 год.) исто со Windows 7.
На другиов комп. играва со AA x4, Vsync ON, HIGH Graphics и Shadows на 1024x700 ја тера без никаков проблем (без да сецни, без да успори).
Во овие 3 дена, 2 пати го форматирав PC-во и нема никаков вирус, имам најнови драјвери за MB, VGA и тн.. (пробав и со постари, исто е) пробав да наместам постара верзија на BIOS и пак исто е. Во моментов имам пуштено Hot CPU Tester и ги проверувам матичната и процесоро па че почекам до 9:31 (will finish at) и че видам какви резултати че покажи, а дотогаш ако некој ме разбра шо пишав (јас не се разбрав јбг 6:02 дојде) нека кажи можно решение. Јас мислам дека е фабричка мана на плочата и дека нема снага за да влечи доволно ресурси од процесоро и од графичката, а можи да е и до процесоро ама сакам да слушнам ваше мислење.
Thx in advance!!! :smir:
Едит: Баш сега пуштив dxdiag и незнам дали да плачам или да се фрлам од 5-ти...
Processor: n/a
DirectX Version: DirectX 11 (WTF??? 11????)
Фала santelli али како што реков, проблемов не е до играта, пошто истава игра, од исто cd ја инсталирав на друг (послаб) комп. и си ја тераше без никаков проблем, а и не е само таа игра, има проблеми и со Assassins Creed, Hell`s Highway, Wolverine, а прави проблеми и на Frozen Throne, кога има повеќе крипци... па каква крнтија и да е, не би праела проблем на Frozen Throne...