С
Спенсер
Гостин
сакам да земам звучници за пц-то...дајте некој предлог докај 1600ден...вуфер и 2 звучника (за 1600 макс може тоа така?)
тешко да замениш лежиште...али почекај, корун,сефирот или некој друг да каже...Епа вака.
Отидов во АМЦ,го прашав на тоа продавачот дали имаат 1 Гигабајта DDR2 рам.И ми вели а ти што матична имаш, и јас му викам АСУС.Вика ке се фати сигурно ДЕДЕЕР2.И си го земав 743 Денара, 1 GB DDR2.Дојдов дома и отворив пц го ставив у едното слотче , не влезе , го ставив и во другото не влезе.И го вратив рамот стариот што ми беше 256 Мегабајта.Укључувам пц у штек и претискам тоа Повер Копчето.3 секунди работи и одма се изгаси и почна да мириса на запалена гума.
Го однесов одма во АМЦ.Им ги дадов двата рамови и тој ми вика Ти си земал ДЕДЕЕР2 а требало ДЕДЕЕР1 да земаш.И му викам дека продавачот ми рече дека ке се фати.Го стави тоа ДЕДЕЕР1 256 што беше мојот и го пушти пц-то таман направи бип , и продолжи да прави бип , бип , бип.
Го проба во другиот слот исто така извади дедеер1 1 гига не го прима и тој.И ми вика изгледа си го оштетил лежиштето за рамот.Ми вика ке го пратам во скопје да видат што му е.
Па да ве прашам вас дали е можно да се замени лежиште за рам?
Може...ама секое лежиште има бар по 160 густо распоредени и ситни лемовиПа да ве прашам вас дали е можно да се замени лежиште за рам?
ajde pomos.
Mnogu mi treba toa, i ako mozi da se raspitate kolku pari e toa.Poso koga ke se javat ako recat 900 denara ke mi go vratat i bez pc celi 2 godini
daj spasuvajte:jaj:
Да ама пошо во AMC сите се профи, одма знаат што имаш дома и што ти треба Пример одиш на бензиска (AMC бензиска ) и викаш тури ми гориво, он ти вика ШО КОЛА ИМАШ, ти му викаш AUDI, и он ти вика, епа дечко тебе ти треба DIESELНе е секогаш проблемот до АМЦ(или било која друга фирма), ако добро сфатив дека нив ги “кривиш“. Може грешам, не викам не
Они коа те прашале си требал да им дадеш Конкретен одговор, пошо има
Асус матични со ДДР1, 2, 3 рам слотови.
Lavalys Everest Ultimate EditionЕ здраво сакам да прашам за рам меморијава бидејќи сакам да си купам може ли да се види преку некој програм што рам имаш ? Дали е ддр1 ддр2 ддр3 ? За да знам колку пари ќе ми требаат ?
Некогаш е подобро да се преќути..не го терај човекот да отвара куќиште за џабе!мислам дека неможе, ке си отвориш компјутер и дека што ти се слотовите за рам над нив пишува.
DDR2 , DDR400 ima i DDR3