Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Помош, проблеми, прашања, совети

Провери тука :helou:[/quot

Фала многу Junkie, проверив на страницата каде што ме упати, ги симнав и реинсталирав и сега работат звучниците. Се надевам дека нема да има проблем (доколку има ќе ти се јавам). Поздрав и ти благодарам уште еднаш.

Фала Ace_elemeNT, симнав и реинсталирав па сега ќе видам како ќе работат и дали ќе биде се во ред. Многу ти фала што и ти ми помогна во исто време со Junkie. Поздрав!

Прашање:
Дали ке фати на 945 чипсет Pentium 4 Процесор 3.6 оверклокуван.
НА нет пишува дека не ја поддржува мојата матична и кај еден братучед пишуваше дека не поддржува но сепак го стави и си тераше ПЦто.
Чекам инфо :)

Предложете некоја програма за monitoring на temperature i activity на цело pc ама да можам после играње на некоја игра да видам колкава била температурата и активноста на CPU ioli GPU пред 5 минути, а не во тој момент.

Прашање:
Дали ке фати на 945 чипсет Pentium 4 Процесор 3.6 оверклокуван.
НА нет пишува дека не ја поддржува мојата матична и кај еден братучед пишуваше дека не поддржува но сепак го стави и си тераше ПЦто.
Чекам инфо :)

Пентиум 4 е 845, така што неможе тоа да се стави на 945 чипсет.

Братучед ти кој знае што направил.

Германска работа батка.
ми вика и ти имаш Socket 775 LGA и јас имам.
Кој ку*ац има врска тоа кога не се чипсетите исти
ПА на сета таа го оверклокувал

Ја си страдав, па сега да кажам збор-два за други да не страдаат.
Ако имате лаптоп, ставање во кревет или на колена - НИКАКО.
Ставајте го исклучиво на маса или на цврста подлога, за да може кулерот да работи добро и да не се полни со прашина. Ја се заебав, го ставав у кревет, и сеа ми се заебал кулерот, па моментално ми е во Риверсофт и ми го чистат:)

Наровоучение: Лаптопот ставајте го само на цврста подолога, освен ако не сакате да го носите на сервис секој месец-два.
Толку од мене.

Ја си страдав, па сега да кажам збор-два за други да не страдаат.
Ако имате лаптоп, ставање во кревет или на колена - НИКАКО.
Ставајте го исклучиво на маса или на цврста подлога, за да може кулерот да работи добро и да не се полни со прашина. Ја се заебав, го ставав у кревет, и сеа ми се заебал кулерот, па моментално ми е во Риверсофт и ми го чистат:)

Наровоучение: Лаптопот ставајте го само на цврста подолога, освен ако не сакате да го носите на сервис секој месец-два.
Толку од мене.

Попаметно (освен да купиш кулер подлога) е да го ставаш лаптопот каде сакаш, ама некако да е 1-2 cm над подлогата.

Стај го ти на кревет, ама под лаптопот направи си некаква подлога (мала книга да речеме) на која ќе стои лаптопот ама кулерите ќе се слободни, нема да допираат ништо.

Германска работа батка.
ми вика и ти имаш Socket 775 LGA и јас имам.
Кој ку*ац има врска тоа кога не се чипсетите исти
ПА на сета таа го оверклокувал

Бреее да се тресело. Немаат врска чипсетите, особено кога некој постар чипсет го поддржува тој процесор, логично е и новиот да го поддржува. Штом е LGA775 бутај.

Сеа да прашам нешто, можеби делува смешно али тоа е..

Дали некој користи куќиште Cooler Master Chassic Centurion 534?
Јас го имам, и сега е собрано многу прашина внатре и од надвор, па пробав да го отворам за да исчистам тоа прашината. Од што има прашина, се загрева многу брзо, и кочи(не влегува доволно воздух да се лади процесорот). Сеа работата е што неможам да го отворам куќиштето. Многу е добро зацврстено, па ако употребам сила страв ми е да не го скршам. Ако некој го има куќиштево, и ако го отварал, нека ми каже...? Фала..

DVDRom-от ме зафркава и не сака да режа 8,5 гб ДВД. Ги чита као 4,7 и не можам ништо да ставам на нив поголемо од 4гб. ако знае некој да каже шо како да направам?

DVDRom-от ме зафркава и не сака да режа 8,5 гб ДВД. Ги чита као 4,7 и не можам ништо да ставам на нив поголемо од 4гб. ако знае некој да каже шо како да направам?

Дали ти е dual layer режачот?

Дали ти е dual layer режачот?

Не знам. Режав еднаш GTA 4 DVD1, и според ова би требало да е пошо Уше го иам ДВД-то и си пишуе на него дека е Дуал леер.
A кај може да се види шо тип е Ромот? за да бидам сигурен?

Што софтвер користиш? Со nero не би требало да имаш проблеми, освен ако двд-то ти е 8.5 и режачот не ти поддржува dual layer...

Едит: Кај мене си пишува на капакот кога се отвара, DVD + R DL (Dual Layer) или може да стои кај некои само Dual Layer

MIcrosoft Windows XP sp2
Nero 8.3.2.0, a претходно Неро 7 премиум
Целосен софтвер (Од виндоус до Неро)

Иначе мислам дека видов шо е проблем.
и мислам дека испадна дека не е ДЛ решжачов поради следново.
КОа ќе пуштам неро нели дава опција ДВД5 и ДВД9, ама еве гелам коа ке стаам ДВД ДЛ одма се трга опцијата и 4+гб дава Мах.

Проблем со резолуција

Имам 19" Asus монитор, на кој максимална резолуција треба да му е 1440 х 900, а во сетизите максимална ми е 1600 х 1050 што и не ми е некако логично, кога е на првата резолуција не е баш добар квалитетот на сликата и иконите, а пак кога е на втората е супер но се е премногу ситно и мало. Не барам решение во покачување на фонтот. Со мониторот има мало цд но нема на него драјвери а не ни бара, а од графичката ми се снимени драјверите.
Некое решение?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom