Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Друже има еден блог(сигурно ги има повеќе), со мноооогу, ама стварно мноооогу книги поредени од А до Z.Верувај ми нема да ти треба wireless. :vozbud:

BTW, сакам и јас,немора Kindle има и други, подобри, за пониска цена.

прв обид: како рече дека се вика блогот?:kafe:

втор обид: супер информација, плеасе , плеасе, плеасе , те молам , ако можеш дај ми информација за блогот...ќе ти бидам многу благодарана.....:se_ molam:cuc:

трет обид: ииииииии, уште ли ќе те чекам да ми ја кажеш страната а???? :star:

Единствено нешто што ме привлече :vozbud:кај Киндле е опцијата што не мораш да читаш туку може и некој друг да ти ја разкажува книгата (има множност да одбереш машки милозвучен глас или за машките женски милозвучен глас) или приказната, едноставно си ставаш слушалки а ти за тоа време да се возиш, одиш или слично...барем така пишуваше во упатството на интернет:pipi:

Сони читачот е нешто слично но колку што разбрав работи само со мемориски картички и има ограничено количество на книги:toe:

:smir:

Има ли во некоја од нашиве ИТ продавници овде во Македонија од каде што ќе можам да си купам надворешен кулер за лап топот? Пошо сега ептен фати жешко душата му излегува бучи и дува како вентилатор. :toe::helou:

Има во СЕТ сигурно, а верувам и другите поголеми ИТ продавници имаат.

Има ли во некоја од нашиве ИТ продавници овде во Македонија од каде што ќе можам да си купам надворешен кулер за лап топот? Пошо сега ептен фати жешко душата му излегува бучи и дува како вентилатор. :toe::helou:

Ајде по 4 пат:

Овој е многу добар кулер за лаптопи (CoolerMaster X1), го има во Риверсофт мислам дека е 1300 ден.

NotepalX1-9.jpg

Ај вака сеа: Кога го земав лаптопот, лани во Декември, сите игри идеа топ. Клизаа. Во последно време, играм 2-3 минути и полсе чекам минута-две за да се стабилизира лаптопот, бидејќи за време на тие минута две ненормално сецка и загрева. До кулер не би требало да е, но сепак ке купам, дали може хардот да е при крај ?

Ај вака сеа: Кога го земав лаптопот, лани во Декември, сите игри идеа топ. Клизаа. Во последно време, играм 2-3 минути и полсе чекам минута-две за да се стабилизира лаптопот, бидејќи за време на тие минута две ненормално сецка и загрева. До кулер не би требало да е, но сепак ке купам, дали може хардот да е при крај ?

А колку време не ти е исчистен лаптопот?

И уште поважно, ДАЛИ НЕКОГАШ си го исчистил лаптопот?

Проблем со звучниците?!

Почитувани, одма да кажам дека не сум многу упатен како вас на форумов, со компјутерските “загонеки“, но би замолил за помош, и еве го проблемот: Имам комјутер (стар) пентиум 4, ХД-19 гб-(C), 19-гб-(D), Рам-1300мб (ја појачав), хајерфокс 3.0.11, антивирус-Аваст хоме едитион, и.тн. Е сега имам прикачено и два звучника, убаво работеа, пуштав клипови, имаше музика, но одеднаш престанаа со работа. Сега ми функционираат само кога ќе го рестартирам компјутерот, но тоа трае кратко и кога ќе пуштам клип од ју тјуб, не ми дава звук и ме се појавува следниот прозорец со предупредувањето: “Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly“. Авастот фати неколку тројанци, очистив со него, но проблемот останува. Ве молам помогнете, јавете се со конкретни предлози, но чекор по чекор! Благодрам однапред. Поздрав!

Хммм, интересен проблем, мој совет реинсталирај win и после стави некој посаглам антивирус и скенирај го цел комп.

Почитувани, одма да кажам дека не сум многу упатен како вас на форумов, со компјутерските “загонеки“, но би замолил за помош, и еве го проблемот: Имам комјутер (стар) пентиум 4, ХД-19 гб-(C), 19-гб-(D), Рам-1300мб (ја појачав), хајерфокс 3.0.11, антивирус-Аваст хоме едитион, и.тн. Е сега имам прикачено и два звучника, убаво работеа, пуштав клипови, имаше музика, но одеднаш престанаа со работа. Сега ми функционираат само кога ќе го рестартирам компјутерот, но тоа трае кратко и кога ќе пуштам клип од ју тјуб, не ми дава звук и ме се појавува следниот прозорец со предупредувањето: “Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly“. Авастот фати неколку тројанци, очистив со него, но проблемот останува. Ве молам помогнете, јавете се со конкретни предлози, но чекор по чекор! Благодрам однапред. Поздрав!

Реинсталирај ги драјверите за звучната картичка...
Ако неможеш да најдеш соодветни драјвери, пиши каква звучна имаш па ќе најдеме :wink: (hint: За да провериш каква звучна картичка имаш, искористи некоја програма од типот Everest home edition; Sisoft Sandra итн)

Едит: сега видов дека ти пишале да го реинсталираш виндоусот па да пробаш... Доколку имаш Realtek звучна картичка во никој случај НЕ инсталирај XP SP3 затоа што после инсталацијата покажува дека потребниот софтвер е инсталиран (и неможе да се инсталира друг) а звучната не работи и единствен спас ти е формат. Ова ти го кажувам за да те спасам од дупла работа.

Реинсталирај ги драјверите за звучната картичка...
Ако неможеш да најдеш соодветни драјвери, пиши каква звучна имаш па ќе најдеме :wink: (hint: За да провериш каква звучна картичка имаш, искористи некоја програма од типот Everest home edition; Sisoft Sandra итн)

Едит: сега видов дека ти пишале да го реинсталираш виндоусот па да пробаш... Доколку имаш Realtek звучна картичка во никој случај НЕ инсталирај XP SP3 затоа што после инсталацијата покажува дека потребниот софтвер е инсталиран (и неможе да се инсталира друг) а звучната не работи и единствен спас ти е формат. Ова ти го кажувам за да те спасам од дупла работа.

Добро, не ли може да се најде друго некое решение освен форматирање на виндоусот. Може ли некако да се утврди да не има проблем со звучниците, или нешто друго е. Аваст најде полно тројанци баш на “систем воолуме“, но и покрај тоа како што реков не работтат звучниците, освен кога ќе го рестартирам компјутерот за кратко време работат и пак пркинуваат да функционираат.

Хммм, интересен проблем, мој совет реинсталирај win и после стави некој посаглам антивирус и скенирај го цел комп.
како што одговорив и за Ace,___ Gade, дали има некој друг начин да утврдам дека звучниците не работат. Инаку, еве сега да повторам, Авастот најде полно тројанци во тоа: “Систем воолуме“, му дадов команда да ги избрише “ делит“, но после два часа, кога пак го пуштив авастот да скенира, повторно најде исто вируси, тројанци во систем воолуме. Не знам како испадна ова сега?!

problem, se nadevam ke moze nekoj da pomogne...

imam nov kompjuter so win xp x64
a imam wireless-g usb adapter od LINKSYS WUSB54GC koj nemozam da go instaliram ustvari da mu najdam driver koj odgovara!

so instalacionoto cd ne uspevam da go instaliram, posle klikanje next koga instalot bara da go stavam adapterot, instalot se prekinuva.
imam simnato eden ton driveri, imam citano niz forumi kade se kazuva deka e teska zaebancija da se najde driver za ovoj model za x64, ali ipak se nadevam da najde nekoj nesto sto ke mi go resi problemot (moze li bios-ot na stikot nekako da se prilagoduva?)!

thx

Добро, не ли може да се најде друго некое решение освен форматирање на виндоусот. Може ли некако да се утврди да не има проблем со звучниците, или нешто друго е. Аваст најде полно тројанци баш на “систем воолуме“, но и покрај тоа како што реков не работтат звучниците, освен кога ќе го рестартирам компјутерот за кратко време работат и пак пркинуваат да функционираат.

Во кој дел од реченицава Реинсталирај ги драјверите за звучната картичка... ти прочита форматирање на виндоусот ?
Друго, ако сакаш да утрдиш дали има проблем со звучниците пробај ги на друг компјутер и види што и како ќе излезе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom