Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
кај Киндле е опцијата што не мораш да читаш туку може и некој друг да ти ја разкажува книгата (има можност да одбереш машки милозвучен глас)

Тоа и на друг начин се решава, немора да даваш толку пари за Kindle:pos:

Во кој дел од реченицава Реинсталирај ги драјверите за звучната картичка... ти прочита форматирање на виндоусот ?
Друго, ако сакаш да утрдиш дали има проблем со звучниците пробај ги на друг компјутер и види што и како ќе излезе.

Добро, ќе ги пробам звучниците на друг комјутер па ќе видам._____Иначе, ме чуди тоа што, кога ќе го рестартирам компјутерот, немам никаков проблем едно 15 минути, слушам музика, нема проблем и потоа одеднаш се исклучува. Отворам во Контрол панел-Соундс анд Девицес пропертис--се е посивено ништо не работи, неможам ништо да променам. Ќе го рестартирам компјутерот и повторно работи звукот во sound end audio devices е се во ред наместено.

Доколку имаш Realtek звучна картичка во никој случај НЕ инсталирај XP SP3 затоа што после инсталацијата покажува дека потребниот софтвер е инсталиран

Ова и не мора да е сосем точно......досега сум го немал тој проблем....
...само еднаш ми се јави кај еден пријател и тоа кога виндовс хп сп2 го надградував со сп3 пакетот

имам еден проблем и не знам дали е хардверски или софтверски па ќе барам помош тука значи:
кога го стартувам копмјутерот се .. излегува тоа што е со црна позадина и пишува рам.процесор ова она и после тоа треба да се појави логото на Win XP .. но таман кога ќе се појави тоа мониторот се гаси и светлото трепка цело време(се пали се гаси) ... од како ќе го извадам мониторот од струја и кабелот што го поврзува со компјутерот и ги ставам по неколку минути мониторот работи ..... т.е покажува слика
дали некој знае како да го решам проблемот? фала однапред

имам еден проблем и не знам дали е хардверски или софтверски па ќе барам помош тука значи:
кога го стартувам копмјутерот се .. излегува тоа што е со црна позадина и пишува рам.процесор ова она и после тоа треба да се појави логото на Win XP .. но таман кога ќе се појави тоа мониторот се гаси и светлото трепка цело време(се пали се гаси) ... од како ќе го извадам мониторот од струја и кабелот што го поврзува со компјутерот и ги ставам по неколку минути мониторот работи ..... т.е покажува слика
дали некој знае како да го решам проблемот? фала однапред

Пробај реинсталирај си ги или инсталирај ги најновите драјвери за графичката.

Со што го чистите вашиот ЛЦД монитор?

Се купува спреј за чистење и со него ти даваат марамче.

Играм игра на лаптопот, на батерија, не сецка.
Играм преку струја, сецка (играм 5 минути и сецка 1 минута ненормално.
Го издував од прљавштини и гнасотии со машина, пак џабе.
Чаре?

Со што го чистите вашиот ЛЦД монитор?
Јас само го бришам со крпче што го добив со него.

Играм игра на лаптопот, на батерија, не сецка.
Играм преку струја, сецка (играм 5 минути и сецка 1 минута ненормално.
Го издував од прљавштини и гнасотии со машина, пак џабе.
Чаре?.

Не ти се сетирани добро опциите за power management.

Ace_elemeNT здраво, еве ти се јавувам за звучната картичка таа е: Realtek AC97 Audio, а со цел како што ми рече, да најдеме соодветни драјвери за неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom