Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дупли клик на ISO фајлот -> бираш брзина и си пржи тоа, незнам што те зеза тебе? Пробај со Alcohol 120% изрежи го во компатибилен мод за PS2.

Дупела работа играта...т.е исото што сум го спуштил...
Ја преспуштив играта....се си е ОК....
Сепак фала

Прочитав дека постои возможност да се оверклокува графичката картичка.
Колку е ова безбедно? Дали може да резултира негативно?

Ако некој го направил тоа, дали го добил саканиот резултат?

Прочитав дека постои возможност да се оверклокува графичката картичка.
Колку е ова безбедно? Дали може да резултира негативно?

Ако некој го направил тоа, дали го добил саканиот резултат?

Зависи која графичка ја имаш, ако работиш со усул (а и кај повеќето нови графички ако претераш се исклучува цел систем) тешко деќа резултира негативно и е прилично безбедно. Имам направено со повеќе графички до сега и се зголемуваат перформансите зависно од тоа која графичка ти е, дали имаш добро ладење (што подобро ладење толку поголем а постабилен клок имаш) и колкав ќе биде оверклокот. Јас оверклокувам NVidia со EVGA Precision, тој е од производителот на мојата графичка али и други луѓе што немаат графички од EVGA го користат истото (на пример Корунот), така да ако имаш NVidia пробај со тој или со nTune исто можеш.

Зависи која графичка ја имаш, ако работиш со усул (а и кај повеќето нови графички ако претераш се исклучува цел систем) тешко деќа резултира негативно и е прилично безбедно. Имам направено со повеќе графички до сега и се зголемуваат перформансите зависно од тоа која графичка ти е, дали имаш добро ладење (што подобро ладење толку поголем а постабилен клок имаш) и колкав ќе биде оверклокот. Јас оверклокувам NVidia со EVGA Precision, тој е од производителот на мојата графичка али и други луѓе што немаат графички од EVGA го користат истото (на пример Корунот), така да ако имаш NVidia пробај со тој или со nTune исто можеш.

Имам NVIDIA GeForce FX 5500.
Прочитав некакво упатство и поприлично комплицирано изгледа...
Иначе за ладењето, не сум сигурен, не се разбирам многу во хардвер, во Анхоч ми рекоа дека имам 3 вентилатори, па сега... :)

Имам NVIDIA GeForce FX 5500.
Прочитав некакво упатство и поприлично комплицирано изгледа...
Иначе за ладењето, не сум сигурен, не се разбирам многу во хардвер, во Анхоч ми рекоа дека имам 3 вентилатори, па сега... :)

Па за денешно време било каков оверклок да направиш мислам нема да ти врши баш некоја работа таа графичка, најдобро би ти било да си собереш пари и да инвестираш во нова машина (зошто графичката ти е AGP, ќе треба да смениш матична и повеќе ти се исплати нова машина да купиш) ако имаш потреба, ако ти врши работа за твојата намена компјутерот остави го како што е :)

Дечки да не знае како се поврзува Apple mac book со интернетов што е адсл од мт.нет.мк???

Незнам што му е на компјутерот земав нов хдд, и сеа прави проблеми, кога го ставив се работеше добро, почна со блускринови па сега не се пали, стои црно... а со друг хдд се пали... до хдд е? и како да пробам да го упалам...?

Дечки да не знае како се поврзува Apple mac book со интернетов што е адсл од мт.нет.мк???

Јави им се на T-Home (поранешно mt.net.mk) и ќе ти објаснат или ќе дојде некој да ти намести

Незнам што му е на компјутерот земав нов хдд, и сеа прави проблеми, кога го ставив се работеше добро, почна со блускринови па сега не се пали, стои црно... а со друг хдд се пали... до хдд е? и како да пробам да го упалам...?

Или е рокнат хардот, или има некој виндовс на него, па ти го ставаш како примарен хард (значи бутира од него) па настануваат конфликти.
Знаеш ли што има на хардот?
Си го пробал ли на друг РС?
Го проба ли како Secondary? (пример, наместо цд-ромот)

Јави им се на T-Home (поранешно mt.net.mk) и ќе ти објаснат или ќе дојде некој да ти намести

Или е рокнат хардот, или има некој виндовс на него, па ти го ставаш како примарен хард (значи бутира од него) па настануваат конфликти.
Знаеш ли што има на хардот?
Си го пробал ли на друг РС?
Го проба ли како Secondary? (пример, наместо цд-ромот)

Уствари ми бил цело време Secondary... Ок си е тоа, али пак го уклучив, се чека, за време на чекање стои црно, и одеднаш излегува плава позадина со текст Dumping physical memory или нешто така и иде од 1 до 100 за брзо време...

Уствари ми бил цело време Secondary... Ок си е тоа, али пак го уклучив, се чека, за време на чекање стои црно, и одеднаш излегува плава позадина со текст Dumping physical memory или нешто така и иде од 1 до 100 за брзо време...

Да најдеш некое бутабилно цд, да го стартуваш и да пробаш да го форматираш хардот?

Или пробај го на друг РС, ако може таму да се уклучи, директ дај му формат па после стај го кај тебе.

Да најдеш некое бутабилно цд, да го стартуваш и да пробаш да го форматираш хардот?

Или пробај го на друг РС, ако може таму да се уклучи, директ дај му формат па после стај го кај тебе.

Па кога го купив, мислам го имав некое време 15 дена можеби и вака ми направи само без тоа Физикал мемори, и го форматирав и пак работеше и за неколку дена 7-8 вака бидна, веке неможам да форматирам, имам некои фајлови...

Па кога го купив, мислам го имав некое време 15 дена можеби и вака ми направи само без тоа Физикал мемори, и го форматирав и пак работеше и за неколку дена 7-8 вака бидна, веке неможам да форматирам, имам некои фајлови...

Eпа чим ти е нов купен, врати им го.

Може некој да препорача напојување за следнава конфигурација(ќе треба да има 60А на +12V и 4x 6pin pci-e приклучоци, а на thermaltake psu calc-от ми вика околу 750 W na recommended se i CA 40%) :
MB:GA-EX58-UD5
GPU:2xGalaxy GTX 260+ SLI MOD
CPU:Core i7 920 2.66 GHz
Case:CoolerMaster Mystique 632
HDD:1TB Samsung 32MB
MEM:6GB(3x2) 1066 MHz DDR3 RAM (mislam deka imase vakov vo Vortex, a inace moze li so Core i7 920 1333MHz ram mislam deka ne?!)

Predlog neso da promenam?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom