Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
најверојатно вирусот му е во компјутерот, па штом го форматира усб-то тој пак се копира во него....

моеш да си најдеш асален антивирус со добра заштита, или моеш да си најдеш бутабилно лајв цд од било кој линукс, и да го форматираш, или едноставно избришеш сите малициозни фајлови, пошто линуксот не ги крие и кај него не се функционални...така да обичен shift-del ке ти помогне...

пиши подетално, и пиши кои техники си ги пробал....

Во неделата ми чистеа дома (компјутерот ми е нон стоп уклучен) и кога дојдов кога се ставив на компјутер онака од време на време ко некој дел од екранот да трепнуваше(ко да се измрдува тој дел, на пример на дел од секунда во тоа поле ако има текст се развлегува на сите страни и се прави во бела боја и бојата на позадината се осветлува). На пример ко на сликава (со бело е означен делот кај што трепна последен пат):

Некогаш друг дел трепнува, некогаш 2 дела, некогаш (ретко) цела слика. Моја претпоставка е дека напојувањето ми е при крај, зошто е слабо за мојот систем и го вадам некаде максимумот моментално, а не го гасам компјутерот и го немам изгасено неколку месеци. Друга претпоставка ми е дека можеби графичката да се заебува али не би требало, од септември ја користам (EVGA 9800gtx+ Superclocked), мониторот исто така не би требало да е проблемот зошто не е ни месец стар (Samsung T220). Друго нешто што во последно време имам направено е што ги инсталирав новите драјвери од NVidia... Има некој идеја што би било или имал некој ваков проблем?

Мене еднаш ми поминуваа црни линии на екран и испадна дека е до шумот во електричната мрежа, то ест, комшијата над мене со циркулар нешто сечеше.
Во секој случај провери ги сите компоненти посебно.

Другари ај дајте предлог за некој ДВД режач до кај 1500денари.............

било кој .... сите се до 1500 денари. ЛГ или Сони Нец

Ма зависи што ќе ти се погоди.

Сони Нек НЕ!!!
Подалеку од нив, барај LG или Pioneer.

И ја би гласал за ЛГ. Не сум имал досега проблем со нив, ниту како комбо за пц, ниту како stand alone плеер.

Принц: Ако имаш време, расклопи ја машината, избриши ги сите делови од прашина и врати све назад и стегни све убаво. Јас ова го правам на 6 месеци.

Ице Хендрикс: Земи си Асус режач, клонови се на Пионир, а се 2-300 денари поевтини и идат со 2 години гаранција.

Испадна изгледа дека е мониторот, проверивме напонот, проверивме продолжните кабли, сменивме каблите, ставивме на друг утикач пак исто, на крај го поврзав со лаптопот и исто ми трепкаше, утре ќе го однесам ќе ми го средат или ќе ми дадат нов, никогаш за ништо не сум имал до сега проблеми кај тие од кај што земам. Како и да е фала на тие што помогнаа.

Принц: Ако имаш време, расклопи ја машината, избриши ги сите делови од прашина и врати све назад и стегни све убаво. Јас ова го правам на 6 месеци.

Ице Хендрикс: Земи си Асус режач, клонови се на Пионир, а се 2-300 денари поевтини и идат со 2 години гаранција.

Што значи ова???

Јас реков до кај 1 500 ти ми велиш 2-3000 поефтини од Пионир:nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom