eBay (официјална тема)

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Баш оваа тема фалеше на форумов :aplauz:
Стварно појма немав дека имало и кај нас PayPal. Полн погодок!!!
Идам деновиве да си земам една Visa electron од Тутунска..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Јас кога купував од ибеј доста продавачи не сакаа да работаат со муштерии чии податоци на картица не се исти со адреса на испорака. Значи ако ти е картицата од Словенија а адреса во Македонија може да не ти ја продаде робата. Веројатно се во страв од украдени картици па да не има последици и за нив.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.874
Поени од реакции
6.928
Дечки на маил ми стигна порака во спам фолдерот која ми нудеше беплатен ѕиден календар со мои upload-ирани слики. Пишуваше дека јас ум избран да добијам таков календар и се што треба да направам е да си ставам свои слики, да ги уредам, да го изберам дизајнот и готово. И сето тоа стварно е бесплатно освен едно нешто-испораката. На крај пишува дека испораката чини 4.78 фунти и треба да платам со картичка или pay-pal. Почнав да го внесувам бројот од картичката и тој 3 цифрениот број од назад шо е(сите броеви ги прифати) и стиснав некст и само требаше уште еднаш да потврдам за да се реализира нарачката ама тука застанав. Ми беше страв да притиснам finished затоа што се плашам да не ми земе повеќе пари одошто треба или полошо да го има некој мојот број од картичката ЗАСЕКОГАШ? Па сега барам помош од вас какви искуства имате, дали е безбедно и сл. Инаку станува збор за следниов сајт: www.vistaprint.co.uk а најдолу може да видите знакче secure payment. Инаку имам VISA Electron, вероватно, дебитна картичка од УНИ Банка.
Ианку понудава трае ограничено време па ако може некој да ми помогне ОК, ако не кој може нека си земе вреди понудава.

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
Jас телефонот си го земав преку еBay и немав никакви проблеми. Дури ми дадоа и гратис мемориска картичка :aplauz:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Зато шо послабо стојам со ebay, paypal и слични на нив, ако има некој што би порачал за мене, па да му дадам пари на рака, би бил премногу благодарен. За овој item се работи:

Клик.

V

VeniVidiVici

Гостин
Пред некој ден ми стигна еден производ од ebay, овој пат платив преку paypal со виса електрон дебитна картичка од нлб, и станав Словенец и јас :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дечки на маил ми стигна порака во спам фолдерот која ми нудеше беплатен ѕиден календар со мои upload-ирани слики. Пишуваше дека јас ум избран да добијам таков календар и се што треба да направам е да си ставам свои слики, да ги уредам, да го изберам дизајнот и готово. И сето тоа стварно е бесплатно освен едно нешто-испораката. На крај пишува дека испораката чини 4.78 фунти и треба да платам со картичка или pay-pal. Почнав да го внесувам бројот од картичката и тој 3 цифрениот број од назад шо е(сите броеви ги прифати) и стиснав некст и само требаше уште еднаш да потврдам за да се реализира нарачката ама тука застанав. Ми беше страв да притиснам finished затоа што се плашам да не ми земе повеќе пари одошто треба или полошо да го има некој мојот број од картичката ЗАСЕКОГАШ? Па сега барам помош од вас какви искуства имате, дали е безбедно и сл. Инаку станува збор за следниов сајт: www.vistaprint.co.uk а најдолу може да видите знакче secure payment. Инаку имам VISA Electron, вероватно, дебитна картичка од УНИ Банка.
Ианку понудава трае ограничено време па ако може некој да ми помогне ОК, ако не кој може нека си земе вреди понудава.
Жртва си на фишинг, односно измама. Веднаш да си ја блокираш картичката и другпат да не се лажеш на вакви глупости.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ако си најдеш free shipping, и ти ситнува на пошта ова она после треба да и платиш на поштава наша овдека поштарина нешто или?
Порачав кабел еден hdmi, батерии се надевам дека на тоа нема да бапнат царина ова она :kesa:

Одввојте 2 мин

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Јас имам порачано од тој сајт визит-карти.Беспалтни беа взиит-картите,ама поштарината беше околу 4-5 фунти.Толку и ми зедоа од картичката.Така да,не е никаква измама.:wink:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Јас имам порачано од тој сајт визит-карти.Беспалтни беа взиит-картите,ама поштарината беше околу 4-5 фунти.Толку и ми зедоа од картичката.Така да,не е никаква измама.:wink:
прочитај на нет. на многу луѓе им зеле многу повеќе одколку што треба. провери си секој месец да не ти зимат по 5-6фунти.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
многу му се скапи ценине баш гледав и на други страни на eBay се многу поскапи

newegg.com , buy.com

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
прочитај на нет. на многу луѓе им зеле многу повеќе одколку што треба. провери си секој месец да не ти зимат по 5-6фунти.
Картичкава ми е секогаш празна.Кога сакам да порачам нешто ставам пари и одма ги трошам. :helou:

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Картичкава ми е секогаш празна.Кога сакам да порачам нешто ставам пари и одма ги трошам. :helou:
па добро правиш и јас така правам со на братми картичката :)

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35
А добро ова само со Виза Електрон од НЛБ тутунска може? Јас иам виза електрон од Уни...

Kajgana Shop

На врв Bottom