Жртва си на фишинг, односно измама. Веднаш да си ја блокираш картичката и другпат да не се лажеш на вакви глупости.Дечки на маил ми стигна порака во спам фолдерот која ми нудеше беплатен ѕиден календар со мои upload-ирани слики. Пишуваше дека јас ум избран да добијам таков календар и се што треба да направам е да си ставам свои слики, да ги уредам, да го изберам дизајнот и готово. И сето тоа стварно е бесплатно освен едно нешто-испораката. На крај пишува дека испораката чини 4.78 фунти и треба да платам со картичка или pay-pal. Почнав да го внесувам бројот од картичката и тој 3 цифрениот број од назад шо е(сите броеви ги прифати) и стиснав некст и само требаше уште еднаш да потврдам за да се реализира нарачката ама тука застанав. Ми беше страв да притиснам finished затоа што се плашам да не ми земе повеќе пари одошто треба или полошо да го има некој мојот број од картичката ЗАСЕКОГАШ? Па сега барам помош од вас какви искуства имате, дали е безбедно и сл. Инаку станува збор за следниов сајт: www.vistaprint.co.uk а најдолу може да видите знакче secure payment. Инаку имам VISA Electron, вероватно, дебитна картичка од УНИ Банка.
Ианку понудава трае ограничено време па ако може некој да ми помогне ОК, ако не кој може нека си земе вреди понудава.
Јас имам порачано од тој сајт визит-карти.Беспалтни беа взиит-картите,ама поштарината беше околу 4-5 фунти.Толку и ми зедоа од картичката.Така да,не е никаква измама.:wink:Дечки на маил ми стигна порака во спам фолдерот која ми нудеше беплатен ѕиден календар со мои upload-ирани слики. Пишуваше дека јас ум избран да добијам таков календар и се што треба да направам е да си ставам свои слики, да ги уредам, да го изберам дизајнот и готово. И сето тоа стварно е бесплатно освен едно нешто-испораката. На крај пишува дека испораката чини 4.78 фунти и треба да платам со картичка или pay-pal. Почнав да го внесувам бројот од картичката и тој 3 цифрениот број од назад шо е(сите броеви ги прифати) и стиснав некст и само требаше уште еднаш да потврдам за да се реализира нарачката ама тука застанав. Ми беше страв да притиснам finished затоа што се плашам да не ми земе повеќе пари одошто треба или полошо да го има некој мојот број од картичката ЗАСЕКОГАШ? Па сега барам помош од вас какви искуства имате, дали е безбедно и сл. Инаку станува збор за следниов сајт: www.vistaprint.co.uk а најдолу може да видите знакче secure payment. Инаку имам VISA Electron, вероватно, дебитна картичка од УНИ Банка.
Ианку понудава трае ограничено време па ако може некој да ми помогне ОК, ако не кој може нека си земе вреди понудава.
прочитај на нет. на многу луѓе им зеле многу повеќе одколку што треба. провери си секој месец да не ти зимат по 5-6фунти.Јас имам порачано од тој сајт визит-карти.Беспалтни беа взиит-картите,ама поштарината беше околу 4-5 фунти.Толку и ми зедоа од картичката.Така да,не е никаква измама.:wink:
Картичкава ми е секогаш празна.Кога сакам да порачам нешто ставам пари и одма ги трошам. :helou:прочитај на нет. на многу луѓе им зеле многу повеќе одколку што треба. провери си секој месец да не ти зимат по 5-6фунти.
па добро правиш и јас така правам со на братми картичкатаКартичкава ми е секогаш празна.Кога сакам да порачам нешто ставам пари и одма ги трошам. :helou: