Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
ај ќе го стам xp - то ама кај ќе најдам аудио,видео,лан драјвер ?

Како шо ми гледа мене тешко и да најдиш драјвери по нетов за тој модел. Него шо не му ставиш Ubuntu, и решен проблем со драјвери, и плус ке лета машината :)

вака сега

имам AMD Athlon 3000+ ; ram 512 ; graficka asus x600pro ; 80gb hdd (вака основните да си ги кажам)

епа сега прашањето ми е дека нешто напојувањето не ми е во ред и треба деновиве да се купува ново, дали 680 W ќе заврши работа? или може и послабо? или појако ако треба?

сакам ваков да земам

вака сега

имам AMD Athlon 3000+ ; ram 512 ; graficka asus x600pro ; 80gb hdd (вака основните да си ги кажам)

епа сега прашањето ми е дека нешто напојувањето не ми е во ред и треба деновиве да се купува ново, дали 680 W ќе заврши работа? или може и послабо? или појако ако треба?

сакам ваков да земам

па,јас мислам дека не ти треба толку јако, освен ако не купуваш некоја ЕПТЕН јака графичка, земи си некое 500W, позз

па,јас мислам дека не ти треба толку јако, освен ако не купуваш некоја ЕПТЕН јака графичка, земи си некое 500W, позз
сакав да прашам дали ќе ми пасува на куќиштето, иначе и онака мислам да го надоградам ком.

Проблемов претпоставувам дека ми е хардверски,но може да испадне на крајот софтверски.

Инсталирам една игра на лаптопов Neverwinter nights 2 и се убаво си се инсталира играва,но кога ја уклучувам ми дава Could not find any compatible Direct3D devices.The application will now exit
Имам Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family и инсталирано DirectX9.0c каков што си бара и самата игра

сакав да прашам дали ќе ми пасува на куќиштето, иначе и онака мислам да го надоградам ком.

Мислам дека сите напојувања се стандард за секое куќиште....

Проблемов претпоставувам дека ми е хардверски,но може да испадне на крајот софтверски.

Инсталирам една игра на лаптопов Neverwinter nights 2 и се убаво си се инсталира играва,но кога ја уклучувам ми дава Could not find any compatible Direct3D devices.The application will now exit
Имам Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family и инсталирано DirectX9.0c каков што си бара и самата игра

Ако ти е onboard графичката, до тоа ќе е проблемот...

Маднес, стави нови драјвери или пак пиши во RUN > dxDiag > Табот Display > и провери дали сите три , DirectDraw, Direct3D, Agp Structure Accelerations ти се уклучени - Enable!

Мислам дека сите напојувања се стандард за секое куќиште....

Ако ти е onboard графичката, до тоа ќе е проблемот...

Не разбирам...чаре??

Маднес, стави нови драјвери или пак пиши во RUN > dxDiag > Табот Display > и провери дали сите три , DirectDraw, Direct3D, Agp Structure Accelerations ти се уклучени - Enable!

Тоа Agp Structure Accelerations не ми е ...што да направам??

Pa kako sto ti pisuva pogore moze ne ti e kompatibilna kartickata so igrata, vidi vo FAQ-ot na igrata koi se graficki se kompatibilni, a na koi pravi problemi i vidi dali kje ja pronajdes tvojata.

вака сега

сакам ваков да земам

Напајањето е ѓубре, поубаво купи си кинеско делукс, ке заштедиш 500 денари.

Инсталирај драјвери за графичката, од сајтот на Интел. И со среќа NWN2 да ја играш на онборд, кецот можда ке сака, ама двојката јок,

Инсталирани ми се тие драјвери од сајтот на Интел :(

Pa kako sto ti pisuva pogore moze ne ti e kompatibilna kartickata so igrata, vidi vo FAQ-ot na igrata koi se graficki se kompatibilni, a na koi pravi problemi i vidi dali kje ja pronajdes tvojata.

Хак имаш право,графичката не ми е поддршана од играта,но колку што знам има модифицирани драјвери за повеќето чипсетови кои битребало да ја управат ваа работа.Каде да најдам вакво нешто да не знаете??

Хак имаш право,графичката не ми е поддршана од играта,но колку што знам има модифицирани драјвери за повеќето чипсетови кои битребало да ја управат ваа работа.Каде да најдам вакво нешто да не знаете??

Подобро не барај, зашто ќе се разочараш.
Ќе ти ја пушти играта, ама ќе ти требаат 4 мин. да ја исклучиш (од сецкањето/кочењето :) )

Onboard графичка е колку да ти работи мониторот, не е за игри... т.е. не за игри погоре од кантер :)

Има 2 драјвери, едни се за чипсетот, други се за графичката. Сигурно и двата ги имаш бапнато?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom